Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 4 av 4 sitater

Maryan har en del holdninger som jeg mener er ødeleggende for andre kvinner. Hun sier at kvinner må godta at de ikke er like mye verdt som menn, og at kvinner må adlyde sine ektemenn. De må ikke ødelegge sine menns ære og bringe skam over dem.

Jeg mener at Maryan svikter andre kvinner. Hun gjør seg selv til en svak person. Hun forsvarer kvinneundertrykkelse og synes det er riktig at en kvinne skal adlyde sin bror eller mann i alt han sier. Kvinner som adlyder sine menn, kommer rett til himmelen etter sin død, kan Maryan fortelle.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er lei av menn som viser til Koranen når de ikke respekterer kvinner. Det står ingen steder i Koranen at kvinner må holdes innesperret eller at en mann skal være voldelig mot sin kone. Jeg er lei av menn som skylder på en bok når de har gjort noe galt. Jeg er lei av menn som voldtar kvinner og sier det er hennes egen skyld; kvinnen ba om det, hun var ikke anstendig kledt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En av de største utfordringene likestillingen møter i det somaliske miljøet, er rusmiddelet khat. I Oslo finnes det egne kafeer der menn samles for å tygge khat. Khat selges på åpen gate rett utenfor politihuset på Grønland.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Likestilling i minoritetsmiljøer er et aktuelt og utfordrende problem, og det er bekymringsfullt at temaet ikke debatteres mer. Man prater om religion og hodeplagg, men hva med frigjøring? Frihet til selv å velge hvem man vil elske. Frihet til å ta utdanning. Frihet til å bestemme over egen kroppp. Frihet til å velge jobb. Frihet til å ytre seg.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHarald KHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempettStian AxdalEgil StangelandVivian M.PrunellaReadninggirl30LailaÅsmund ÅdnøyBerit RVibekeTheaIngunn SLars MæhlumEli Hagelundmay britt FagertveitbandiniBjørn SturødMarit HåverstadAgnete M. HafskjoldMarianne MTurid KjendlieIngeborg G