Skjebnemøte

av (forfatter).

Damm 1998 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.29 (17 terningkast.)

89 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

ritaolines eksemplar av Skjebnemøte

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Romanserier

Lesedato

2011

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Johan, odelsgutten på bygdas rikeste gård, bestemmer seg for at han må ha Mali etter at han ser henne i et bryllup. Mali blir tilbudt ekteskap med Johan og bare nitten år gammel må hun ta en avgjørelse. Hennes hverdag blir syk kjærlighet, hat og mistro, men hennes drøm om kjærlighet lever. Lidenskapen fører henne ut i en synd som kaster skygger over hennes liv.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Damm

Utgivelsesår 1998

Format Heftet

ISBN13 9788204083203

EAN 9788204083203

Serie Arvesynd (1)

Genre Romantikk

Omtalt tid 1900-1945

Omtalt sted Møre og Romsdal

Språk Bokmål

Sider 252

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 4 6 3 1 0

Bokomtaler

Denne serien inneholder et vannvittig antall unødvendige sex-scener. Forfatteren gjentar seg selv til stadighet. Fortellingen er grei nok, men karakterene blir for enkle for meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Vi sett de gamle høyt hos oss, sa han ved bordet en dag. - De har levd lengst og de vet mest.Gamle mennesker er det verd å lytte til , for de har lært i livets skole.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Men det hadde slått ham noen ganger, at stilt opp mot naturen var alle små.[...]Men Johan hadde sett så mye av naturkreftene rundt seg at han visste det var slik. Naturen var større enn mennesket.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Han så opp og møtte det gode, trygge blikket hennes. Dypt inni i seg kjente han hvor glad han var i Farmora, og hvor sårt han savnet nærmere kontakt med henne. Plutselig følte han trang til å krype opp i det skrøpelige fanget hennes og kjenne varmen og godheten fra henne;) være liten igjen og bli tatt vare på, tett inntil den smale , innhule barmen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Inni henne verket det av avmakt og fortvilelse. Hun visste ikke hvordan, men hun skulle finne en vei ut av det. Ikke skulle hun se på at foreldrene og søskene ble hjemløse og til spott og spe for alle. Ikke mer enn de allerede hadde måtte tåle, og det som armoda allerede hadde brakt over dem,tenke hun harm. Noe dypt inne henne nektet å bøye nakken.Hun hadde aldr latt seg kue av armod eller overmenn før. At Fattigdommen nå skulle gjøre dem til treller, ville hun ikke finne seg i. Vi skal klar det her, sa hun med en fasthet i stemmen som hun slett ikke følte. - vi har klart det før og vi skal klar det den her gongen også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det hadde hendte at han ønsket han ikke hadde vært odelsgutt, bare en helt alminnelig gutt. Kanskje hun ville tatt ham i fanget og vært litt god mot ham? Noen ganger under oppveksten hadde han følt seg så ensom og uten omsorg og godhet at han gladelig kunne ha solgt odelsretten sin for å få oppleve varme og nærhet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De eventyrene og gamle sagnene han hadde hørt, var det Beste som hadde fortalt ham.Den nærheten han hadde fått, hadde fått av henne. Det var hun som kom stilt opp på soveloftet når han var syk, med varm drikke og en stor klump med brunsukker. Beste var det eneste mennesket Johan følte var virkelig glad i ham.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vart født til ein så gjev odel, Johan, men det gir deg ingen rett til å kjøp eit anna menneskje. Det her giftet, om det no skull komm i stand,vil berre bli til uløkke, både for deg og ho. Kan hende mest for deg, for å elske uten å bli elska igjen...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Selv om faren hennes kunne bydd henne å si ja, og derved reddet dem alle, hadde han sagt at det var opp til henne. Det var han, fattigkaren på kanten av stupet, som var hedersmannen, tenkte Mali. Rikfolk kunne få seg til å kjøpe kjerringer til tomsete sønner,men faren hennes solgte ikke sine. Dypt inni seg kjente hun hvor inderlig glad hun var i dem og hvor stolt hun var dem. Det var hun som var hedersfolk, Ikke Johan Stornes!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hun så på altertavlen igjen.Jomfru Maria satt med det lille barnet i fanget, og Josef sto så sterk og trygg bak henne. Øynene hans hvilte på de to; kvinnen og barnet, og Mali syntes aldri hun hadde sett større kjærlighet i noe blikk. Slik var det Gud hadde tenkt det, for det gjennom henne, kjærligheten mellom mann og kvinne. Den skulle komme fra dypet av det beste i menneskenes hjerter, tenkte Mali. Og så blir de stående disse tre; tro, håp og kjærlighet. Men størst av dem er kjærligheten. Ordene kom til henne, så klart og tydelig som om noen hvisket henne dem i øret.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

[...]Var ikke Gud til for alle, også fattigfolk?Hun hadde alltid trodd det. Moren hadde innprentet henne at Gud var med henne, om alle andre sviktet. [...]For gud den allmektige finnest det ikkje fattig og rik. Innenfor den gode gud er vi all likemenn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

En liste over bøker jeg har lest i 2011. Den blir oppdatert jevnlig når jeg har lest flere bøker.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Hemmeligheten" av Anne-Lise Boge
  • "Sviket" av Anne-Lise Boge
  • "Måneskinnsdansen" av Anne-Lise Boge
  • "Løftet" av Anne-Lise Boge
  • "Mistanken" av Anne-Lise Boge
  • "Avsløringen" av Anne-Lise Boge
  • "Fanget" av Anne-Lise Boge
  • "Oppbrudd" av Anne-Lise Boge
  • "Rykter" av Anne-Lise Boge
  • "Isroser" av Anne-Lise Boge
  • "Frostnetter" av Anne-Lise Boge
  • "Mot stupet" av Anne-Lise Boge
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver