Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 14 sitater

Vi sett de gamle høyt hos oss, sa han ved bordet en dag. - De har levd lengst og de vet mest.Gamle mennesker er det verd å lytte til , for de har lært i livets skole.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jo var en mann som fikk frem de gode sidene i menneskene; velvilligheten, omtanken og smilet. Slik var han ulik alle andre menn Mali hadde vært borti.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ein kjem berre inderlig nær nokon når den andre ønsker å gje av seg sjøl. Når ønsket om å vara ett er der hos begge. Det er det som er kjærlighet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mali sto med serinakakene og så ut på det snødekte landskapet. Hun tekte på hvor hyggelig denne tiden hadde vært hjemme i Buvika. De hadde hatt nok å gjøre der også,men tonen hadde vært en helt annen. Hun og søstrene hadde stått for bakingen, mintes hun. De hadde sittet ved kjøkkenbordet og fortalt hverandre små og store hemmeligheter, og når moren kom borttil for å se hvordan det gikk med dem, hadde de tidd og smilt lurt til hverandre. De hadde smugspist kakedeig og ledd mye i den tiden, og Malimintes hvordan lukten av de første julekakene hadde spredd forventning og julestemning i stua. Enda alle visste at det ikke var så mye å forvente, i alle fall ikke av gaver. Men hyggen og det gode samholdet kunne ingen ta fra dem.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For du elsker ikkje meg , Johan Stornes. Du vil berre ha meg og eie meg og bruk meg som du lysta, din horebukk der du står!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

[...]Var ikke Gud til for alle, også fattigfolk?Hun hadde alltid trodd det. Moren hadde innprentet henne at Gud var med henne, om alle andre sviktet. [...]For gud den allmektige finnest det ikkje fattig og rik. Innenfor den gode gud er vi all likemenn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hun så på altertavlen igjen.Jomfru Maria satt med det lille barnet i fanget, og Josef sto så sterk og trygg bak henne. Øynene hans hvilte på de to; kvinnen og barnet, og Mali syntes aldri hun hadde sett større kjærlighet i noe blikk. Slik var det Gud hadde tenkt det, for det gjennom henne, kjærligheten mellom mann og kvinne. Den skulle komme fra dypet av det beste i menneskenes hjerter, tenkte Mali. Og så blir de stående disse tre; tro, håp og kjærlighet. Men størst av dem er kjærligheten. Ordene kom til henne, så klart og tydelig som om noen hvisket henne dem i øret.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Selv om faren hennes kunne bydd henne å si ja, og derved reddet dem alle, hadde han sagt at det var opp til henne. Det var han, fattigkaren på kanten av stupet, som var hedersmannen, tenkte Mali. Rikfolk kunne få seg til å kjøpe kjerringer til tomsete sønner,men faren hennes solgte ikke sine. Dypt inni seg kjente hun hvor inderlig glad hun var i dem og hvor stolt hun var dem. Det var hun som var hedersfolk, Ikke Johan Stornes!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vart født til ein så gjev odel, Johan, men det gir deg ingen rett til å kjøp eit anna menneskje. Det her giftet, om det no skull komm i stand,vil berre bli til uløkke, både for deg og ho. Kan hende mest for deg, for å elske uten å bli elska igjen...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Han så opp og møtte det gode, trygge blikket hennes. Dypt inni i seg kjente han hvor glad han var i Farmora, og hvor sårt han savnet nærmere kontakt med henne. Plutselig følte han trang til å krype opp i det skrøpelige fanget hennes og kjenne varmen og godheten fra henne;) være liten igjen og bli tatt vare på, tett inntil den smale , innhule barmen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Roger MartinsenChristoffer SmedaasTove Obrestad WøienSigrid Blytt TøsdalBjørg Marit TinholtTrude JensenkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaaseSissel ElisabethTurid KjendlieIngvild SmgeelmeKjerstiFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik Vale