Det finnes mange godebøker, men blant alle godbitene er det en og annen som smaker urk. Problemet er bare at folk blir grinete om en våger å si i fra. Akk dog, her kommer ei liste over gode bøker jeg virkelig ikkekan fordra.


Godt sagt! (28) Varsle Svar

Viser 24 svar.

Interessant liste. En ting det virker som du ikke har gjort, er å lese bøkene i en kontekst, for eksempel i konteksten de kom ut i. "Lasso rundt fru Luna" virker kanskje uinteressant/uskyldig nå, men skapte så mye furore i sin tid at man bør lese den uansett (selv syns jeg forøvrig skrivestilen minner mer om Saabye Christensen enn om Knausgård, men det blir en annen diskusjon). "Siderhusreglene" var aldri ment å være vakker, men å utfordre de rådende holdninger til abort. Disse kontekstene er helt sentrale når man leser slike bøker, bøkene kan bli ganske irrelevante uten...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Flott at du bringer temaet på bane! Lista di er jeg sterkt uenig i, men du må ha lov til å mene hva du vil om bøker du har lest. Jeg har ofte opplevd at folk blir fortørnet når jeg "snakker stygt" om bøker de liker - og så følger de gjerne opp med en lang belæring om hvorfor jeg tar feil. Noen konkluderer med at jeg sannsynligvis er mindre begavet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

" Noen konkluderer med at jeg sannsynligvis er mindre begavet"

Det var omtrent en slik opplevelse jeg fikk etter å ha torpedert "Halvbroren" her innne, noe som fremprovoserte lista.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg tror det tok av sånn fordi du startet med å virke temmmelig arrogant, men jeg går ut fra at endel av teoriene dine var humoristisk ment? Jeg lo godt av kommentarene til hat-lista di, men har vel bare lest Siderhusreglene selv. Og Kampen, som jeg forøvrig syns var riktig bra.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ha ha , så artig. Jeg følte meg skikkelig truffet. Jeg blir fornærmet hvis noen kritiserer mine yndlingsbøker. Helt til jeg ble med på disse flotte sidene, det har nok forandret en del av mine oppfattelser. Mange gode tanker om bøker her inne. Men listen din likte jeg. Kanskje jeg skal lage en sånn selv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er utrolig hvor sentimentale vi kan bli når våre kjæreste bøker ikke blir likt av alle andre. Selv kan jeg nok bli forundret når andre misliker mine favoritter,men vi er jo så ulike og med forskjellige erfaringer.Da er det ikke så rart at vi leser bøkene ulikt. Er enig med deg i at disse bøkene ikke er de beste jeg har lest, men med ett unntak, Falkbergets Den fjerde nattevakt. De bøkene liker jeg på tross av vanskelig dialekt og det tyske språket.Men men..... Verden er full av gode bøker for enhver smak, og her inne er det heldigvis lett å finne noen av disse perlene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Inspirerende liste!

Burde jeg lage en liste over bøker jeg hater at andre misliker? (Nei forresten, jeg liker best å hugge til bakfra uten varsel.... og endre mening på daglig basis)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er enig med deg når det gjelder noen bøker, og totalt uenig når det gjelder andre. Men du kan da ikke mene at de som liker en bok ikke skal si sin mening bare fordi du ikke liker den? Gud hjelpe meg så kjedelig verden hadde vært hvis alle mente akkurat det samme som deg ... eller meg. Poenget med et forum for bokelskere må da være (i hvertfall etter min mening)at man ikke bare sier i fra om man liker eller ikke liker en tekst, men også begrunner sitt syn, samtidig som man får muligheten til å tenke over nye vinklinger via andres begrunnelser. Hva er vitsen med å utveksle meninger i et forum hvis det eneste svaret man får på sine innlegg er: Enig med deg! ... ?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Selvsagt er det lov til å være uenig! Men noen uttrykker uenigheten sin omtrent slik: "Jeg vet at du tar feil og at jeg har rett når det gjelder denne boken, og nå skal jeg straks forklare deg hva jeg mener og hvorfor det er den riktige måten å se det på" ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis responsen man fikk her var begrenset til enig/uenig hadde bokelskere.no blitt et totalt meningsløst forum. Man kan faktisk endre oppfatning av å bli gjort klar over nye innfallsvinkler, ... man kan også velge å la være.

Hvorfor er det så vanskelig å godta en litt belærende tone av og til? Det er faktisk mange som har mye vettugt å lære bort, ... andre har det ikke. JEG synes i hvert fall at enhver tolkning av en tekst er interessant på en eller annen slags måte.

Jeg kan faktisk nesten ikke tenke meg noe mer irriterende enn at noen er uenig med meg UTEN å argumentere for hvorfor de har rett og jeg feil, hva i alle verdens land og riker skulle jeg få ut av det?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig med deg: Enhver tolkning kan være interessant. Derfor synes jeg det blir feil når noen kategorisk slår fast at deres egen tolkning er fasiten, og frakjenner andre enhver vurderingsevne. Det er forskjell på Jeg MENER du tar feil og Jeg VET at du tar feil.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, da er jeg enig ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Liker godt at folk er uenige med meg, da blir det alltid litt futt ut av det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det har kanskje noe med måten man sier i fra på...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er nok hele poenget. Det er stor forskjell på å gi uttrykk for at man av en eller annen grunn ikke liker en bok, til å kategorisk slå fast at den er dårlig, og at det må være noe feil med de som liker den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hahah, morsom - kjenner meg igjen. Ikke i de konkrete boktittelene, men generelt å ikke like bøker som bare man MÅ elske.. det er jammen meg ikke lett!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg må også si meg enig, ift. de bøkene på listen jeg har lest. Spesielt Falkberget og sammenligningen med selvskading traff godt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Haha. Geniale listen. Har ikke lest min kamp, har vurdert bare på trass, men jeg vet ikke om jeg orker å lese 5 bind om og av en person jeg faktisk ikke bryr meg om i det hele tatt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette var liste med "krutt" i hehe, men jeg hadde ikke trodd at "Frost" skulle havne på slik ei liste, men ok da ;
"Halvbroren" har jeg lest, og for å si det pent, den ble aldeles ingen favoritt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette var saftig!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Haha! Herlig! Takk for inspirasjon... Listen din funker som bare det, for jeg kjenner jeg misliker veldig sterkt at du har plassert en John Irving-roman på en sådan liste ;-) Og ja, du bannet i kirka når det gjelder en viss annen bok også!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

God tittel, måtte bare inn og se! Nå fikk jeg lyst til å lage listen «Bøker jeg ikke vet om folk liker eller misliker at jeg ikke vet om jeg liker eller misliker»..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du er ikke alene! Jeg er faktisk enig i alle disse her. Jeg ville ha lagt til hele Vestlys produksjon ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Morsom tittel på en liste:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Frode TangenJohn LarsenTorill RevheimTor Arne DahlPirelliTurid KjendlieHanne Kvernmo RyeIngeborg GHeidi LTorJulie StensethLiljaTanteMamieJBReadninggirl30Tor-Arne JensenEgil StangelandHilde VrangsagenMarteHarald KIngunn SgretemorSol SkipnesTheaBenedicteBeathe SolbergIreneleserStig TKirsten LundNina J.B.PiippokattaGrete AastorpTone HHeidiRandiHeidi HoltanMorten JensenVibekeAud Merete RambølRoger Martinsen