Bøker som slår ann blant dagens småttiser


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Tambar-bøkene av Bringsværd er også flotte synes jeg. De har helt herlige tegninger og veldig søte historier! Og så har de litt mening, og det liker vi jo ;)

Veldig gode lister du lager forresten!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vet ikke hva du legger i "nye", men det slo meg at bøkene til Stina Wirsén også burde være med her (om de altså ikke er for gamle)! Lest de for flere barn i denne aldersgruppa, til stor begeistring. Samme gjelder "Ulvene i veggen" av Neil Gaiman.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei. Jeg tenker bøker som er utgitt de siste 10 årene... Det er litt rart, men mennesker blir ultra-konservative når de skal handle barnebøker. Man vil gi barn den samme gode bokopplevelsen man selv hadde, og gir de dermed den samme boken de selv leste, i stedet for å prøve seg på noe nytt... Å være debutant som barnebokforfatter må være veldig tungt!!

Joda, Stina Wirsen sine bøker "hvem blør" etc er gode de. De havnet bare ikke på listen, fordi de ikke er blant mine favoritter.

Og jeg er enig med at "Ulvene i veggen" er god. Men syns du den ikke er litt skummel? Aschehoug selv sier at den er skrevet for 5. til 7.klassinger...?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det har jeg ikke tenkt på (kanskje fordi jeg ikke har egne barn), men tror helt sikkert du har et poeng!

Mange fine bøker på lista, skjønner at du ikke kan ta med alt.

Synes ikke "Ulvene..." er spesielt skummel, men det kommer nok mye ann på hvordan man leser den. Jeg har lest den for barn på 3-4 år, og de syntes den var veldig artig og lekte at de var ulver i veggen selv etterpå. Passet på å stoppe litt opp underveis i lesinga og le litt av ulvene som griser o.s.v., så de fremstår som komiske heller enn skumle.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Margrethe  HaugenVannflaskeTonesen81Heidi HoltanTurid KjendlieLena Risvik PaulsenMarit HåverstadBjørg  FrøysaaFrode Tangenmgeingar hCarine OlsrødGrete AastorpAnneOda Marie HIngvild RosslundHarald KRufsetufsaOdd HebækHilde Merete GjessingReidun SvensliDolly DuckTone SundlandPrunellaEllen E. MartolTheaKaramasov11Aud Merete RambølGroGodemineChristofer GabrielsenBente NogvaBeathe SolbergTor Arne DahlalpakkaJan-Olav SelforsJoannMorten JensenTor-Arne JensenIngvild S