Togreiser forbinder jeg med det å lese bøker, det finnes jo ikke så få bøker som på et eller annet vis er relatert til tog heller. Her er de jeg fant. Noen flere?


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 15 svar.

"Det store veddeløpstoget" av Dick Francis "Harrys Tog" Christopher Hyde

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Anne Oterholm tror jeg har en bok som omhandler togreiser. Men husker ikke hva den heter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Innenfor reiselitteraturen kan kanskje Den store togbasaren av Paul Theroux være av interesse. Han skriver om sin togtur som gikk fra London til Tokyo, og tilbake.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den store togbasaren, ja - den hadde jeg glemt at jeg hadde stående, ulest. Så flott når andre starter lister og poster innlegg som jeg bare kan forsyne meg av etter eget forgodtbefinnende... :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enda ei bok om togreise er Damekupeen av Anita Nair. Ein kupe på eit nattog i India. Vi får kjennskap til livet til dei seks passasjerane.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ser ut som du hittil kun har skjønnlitterære bøker her, men hvis du også er åpen for reiselitteratur, kan jeg foreslå Jenny Diski: [Stranger on a Train. Daydreaming and smoking around America with interruptions] (finnes også i norsk oversettelse).

Den engelske forfatteren Diski setter seg på toget i New York og drar USA rundt; boken handler ikke så mye om stedene toget stopper, som om den verden hun befinner seg i på toget. En litt annerledes reisebok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tips! Holder faktisk på med en annen "engelskmann på road-trip i USA", Merde happens. Stilen er litt Bill Bryson og litt Petter Mayle og nytes best i små doser.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Aha. Så den boken på "de-du-følger-leser-nå"-oversikten, ja. Så det er USA den handler om - ville trodd det var Frankrike, jeg, ut fra tittelen. Men det er klart - det er vel en referanse til Forrest Gump, vel så mye som til frrranske viderverdigheter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

... og NÅ ser jeg at Stine allerede hadde nevnt den boken - jeg gremmes over at jeg overså det i første omgang. Jaja. Litt for fort i svingene der, altså...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror Anne Holts 1222 som foregår på Finse nødvendigvis har med en liten togreise i handlingen. Det er jo ikke så mange andre måter å komme seg til Finse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Lasso rundt fru Luna" starter jo med en togreise:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Anna Karenina!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
  • Toget fra Ajaccio av Anne Oterholm

  • En fremmed på toget;Amerika rundt med røyk, dagdrømmer og avbrytelser av Jenny Diski

ellers så er det jo barnebøkene om Tomastoget ;p

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Synes å huske at jeg syntes Kim Småges Interrail var ganske så pirrende i ungdommen ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I boka "Vann til elefantene" av Sara Gruen bruker de bl.a. tog som fremkomstmiddel. Et tog som tilhører Benzin brødrene beryktede sirkus.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg RistvedtHarald KBjørg Marit TinholtRufsetufsaReidun Anette AugustinHanneTatiana WesserlingPiippokattamarithcTine SundalEllen E. MartolJohn LarsenTorill RevheimBirkaKirsten LundSol SkipnesBjørg L.Ingunn SJulie StensethStig TFrode Øglænd  MalminTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenRuneAvaAud- HelenInge KnoffHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine LouiseAnne-Stine Ruud Husevågmay britt FagertveitLailaTanteMamiePia Lise SelnesKine Selbekk OttersenGodemine