Basert på en twittermelding presenterer jeg her listen over bøker et skolestyre i Virginia har forbudt. I 2023.

Der det finnes norsk oversettelse har jeg lagt til den.

Begrunnelsen sier tweeten ingenting om, men rasetematikk og fantasy er såvidt jeg kan se fellesnevnere. Jevnt over har bokelskere gitt høye terningkast. Kanskje en god grunn til å lese disse?


Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Nå fremgår det ikke hvilken skole dette gjelder,men for de som er interesserte i å bli informert om begrunnelsen for dette vedtaket,så legger jeg ved denne lenken https://www.massresistance.org/docs/gen4/22b/Mississippi-parents-stop-graphic-books/index.html
Et viktig poeng er at dette er bøker som skal leses av barn.
At dette har pågått en stund uten at det har blitt påtalt og reagert på er for meg forunderlig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forsøk på å forby bøker i skolebiblioteket er først og fremst et fenomen i USAs sørstater. Begrunnelsene er gjerne forbundet med kontroverser knyttet til rase, kjønn og «kristne» verdier. Se her for en mer omfattende liste og diskusjon om hvem som står bak initiativene i Virginia.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vi tror vi kulturelt er nær USA, men det er vi jo ikke. Det er sjokkerende å se hvordan dette landet som liksom skal være yttringsfrihetens fremste post i virkeligheten er langt unna.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Kristine LouiseBerit B LieOlemgePiippokattaWencheAnne-Stine Ruud HusevågDressmyshelfEllen E. MartolRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinHarald KBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigTove Obrestad WøienAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageGrete AastorpMartinMorten BolstadJan-Olav SelforsHeidiIngeborg GLeseaaseTonje SivertsenJakob SæthreGro-Anita RoenKirsten LundStig T