Her har jeg en liten samling av bøker jeg MÅ lese, en eller annen gang i fremtiden. Hele denne listen gir meg skikkelig dårlig samvittighet. Samtidig er det alltid en lettelse å krysse av en bok når den er gjennomført. Mange av disse bøkene er klassikere som blir referert til støtt og stadig. Selv om en kanskje utvikler en god forståelse for disse referansene - blir opplevelsen en helt annen når du møter en slik referanse, og du kjenner til verket ekstra godt. Er det flere som kjenner det slik?


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Jeg har det også slik og har en uendelig lang rekke av bøker som burde vært lest.
Jeg har lest 12 av bøkene du har på listen din og angrer ikke på å ha lest noen av dem, selvom enkelte kanskje var litt trege der og da.
I de senere årene har jeg hørt mye lydbøker og synes at det er en grei måte å få med seg enkelte klassikere (Brontë og Dickens for eksempel).
Den boken jeg har hatt mest utbytte av å ha lest i ettertid er uten tvil Don Quijote, som det blir referert til i all slags litteratur. Da leste jeg boken og hørte lydboken samtidig og var med i lesesirkel her på Bokelskere. Boken ville nok ikke blitt like fantastisk uten sirkelen, men jeg ville ikke angret på ha lest den alene heller.
Det er bare å gyve løs på listen, den blir helt sikkert ikke særlig kortere av den grunn. Og ikke les Middlemarch, det er når man leser den man forstår hvor lite man har lest!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men, har du LYST å lese alle disse bøkene?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, jeg har lyst til å lese disse bøkene og forstå referansene bedre. Jeg kan ikke vite hva jeg syns om bøkene før jeg har lest de selv. For eksempel hadde jeg veldig lyst til å lese Wuthering heights, men da jeg gjorde det fant jeg ut at det ikke helt var boken for meg. Mener selv at det er en del av det å like å lese bøker - noen er slående fengende og henrivende, mens andre er et ork. En kan ikke vite hvordan du vil ta imot boken før du har lest den selv. Vil uansett gi dem en sjanse!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er ikke ofte jeg går utenom de sjangrene jeg liker, som jeg nok burde bli flinkere til. Prøvde meg på en biografi, men den lå ulest på samme side i flere uker. Hadde kanskje ikke så mye med at det var en biografi å gjøre, som at menneske den handler om ikke er en som interesserer meg så veldig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skjønner deg veldig godt. Det er alltid slik at det blir press enten direkte eller indirekte på å ha lest den eller den boka. Noen ganger så går det jo greit, jeg føler jeg har all den kjennskap jeg har lyst til å ha for 50 shades of grey (det er bare ikke en bok jeg tror jeg vil ha noe glede av), og så må man jo bestemme seg for om hva man vil og hva man ikke vil ha lest. Merket et lite sug med Forbrytelse og Straff da. Det samme som når noen nevner Krig og Fred. Liten stemme inni meg som bare skriker ut at den burde jeg har lest, selv om de er store som murstein og alle har 20 navn minst som de bruker om hverandre så du trenger et slektstre ved siden av deg for å holde orden. ;P Men det er noe med det når du har lest boken og er på "insiden" av referansen eller spøken.

Har ikke lest alt på listen din, men ser jo at du har ganske mye morsomt å glede deg til også da.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandHarald KLinda NyrudPi_MesonStig TAneSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer Smedaas