Viser 11 til 20 av 29 omtaler

Jeg må innrømme at jeg brukte lang tid på denne boka; leste, la den fra meg og begynte igjen, gang på gang. Personlig syns jeg boken skjemmes av dårlig, naivt språk, men det kan skyldes oversettelsen. Føler språket er typisk "enkle damebøker".
Når det er sagt, så likte jeg godt de historiske elementene. Jeg er generelt veldig interessert i historie og spesielt andre verdenskrig. Jeg var faktisk ikke klar over hvordan Hellas ble rammet av krigen, ei det av historie som skjedde tidlig på 19-tallet. Dette gjorde meg nysgjerrig på å lese mer om Thessaloniki og Lilleasias historie. .

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg blir bare mer og mer imponert, dette må være hennes beste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Stol aldri på blurbs. Det lærte eg etter å ha lese Hislops 'Tråden'. Guardian vert sitert på omlaget av denne boka, iflg. det sitatet, skulle dette vera hennar beste. Alt er relativt. Eg synes ho har nokre ok parti innimellom, men ellers skjemmes boka av enkle svart/kvitt-skildringar, oppramsing av hendingar. Særleg mot slutten, då verkar det som om ho ikkje kunne bli fort nok ferdig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forfatteren er flink til å kombinere historiske hendelser med gripenden historier. Desverre er språket irriterende enkelt og personkarakteristikken unyansert.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

En meget gripende historie fra Hellas og de nesten ufattelige omveltningene landet har gjennomgått fra tidlig 1900 tallet og oppover, gjennom brann, kriger, jordskjelv og rasistiske utrenskninger. Historiens hovedpersoner hevdes å være oppdiktet, men skildres såpass levende og nyansert, at jeg nesten ikke kan tro at dette er oppdiktet.
Og når det gjelder dramatikk, overgås jo ofte fantasien av virkeligheten.
Hennes beste av de jeg har lest. Må leses.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har den norske versjonen. En veldig god bok som spinner historien om det virkelige thessaloniki før, under og etter 2. Verdenskrig. Handler om jødene i byen, og de som ble forvist får Smyrna før krigen. Den rike familien Kominios som har ett noe spesielt familieforhold.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ok bok. Likte den ikke like godt som "Øya", men skrevet over samme lest, ved at den handler om et barnebarn som nøster opp besteforeldrenes historie fra oppvekst i Hellas. Fin lesing, passe avslappende, men historiske fakta som virker troverdige.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

INA TORNESAnniken RøilPilarisKjerstiTonesen81HannekntschjrldAnne Berit GrønbechBeathe SolbergVannflaskeKaramasov11GodemineHanne Kvernmo RyeLars MæhlumMads Leonard HolvikNorahIngvild SAstrid Terese Bjorland SkjeggerudConnieGrete AastorpBjørg RistvedtIngeborg GPiippokattaTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågSolveig Sofie Øvrewall BerntzenHilde VrangsagenRune U. FurbergLeseberta_23Synnøve H HoelAnn ChristinHarald KHeidi Nicoline ErtnæsAnneWangTor-Arne JensenRufsetufsaKirsten LundTatiana WesserlingAlice NordliTone Maria JonassenKnut Haugland