Omtale fra forlaget
Var det noen av dere som hørte radio den femtende oktober i fjor? Var det noen av dere som hørte at de etterlyste en gutt som var blitt borte? Her er det hallomannen sa: "Stockholmspolitiet etterlyser ni år gamle Bo Vilhelm Olsson, som siden i forgårs har vært savnet fra sitt hjem i Upplandsgaten 13. Bo Vilhelm Olsson har lyst hår og blå øyne, Da han forsvant, var han kledd i korte, brune bukser, grå, strikket jakke og en liten, rød lue. Alle opplysninger om den savnede bes sendt til politiet i Stockholm eller til nærmeste politimyndighet". Men det kom aldri noen melding om gutten. Hvor ble det egentlig av ham?
Forlag Damm
Utgivelsesår 1990
Format Innbundet
ISBN13 9788251799546
EAN 9788251799546
Serie Damms beste barnebøker
Genre Fantastisk litteratur
Språk Bokmål
Sider 181
Utgave 2
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Mio min Mio
Handler om Mio som skal kjempe mot ridder kato. På veien skjer det mye rare ting.Det er en veldig spennende bok
Da jeg hørte denne på lydbok var det i hovedsak likheten med "Ringenes herre" som slo meg. Faktisk måtte jeg lese meg opp på utgivelse og sammenligne den med når Tolkien ga ut sin bok. Og de kom ut samtidig etter andre verdenskrig. Tenker på boken jeg leste om 2.verdenskrig og brutaliteten som er beskrevet, og skjønner godt at både "Mio min Mio" og "Ringenes Herre" er relevant for følelsen som må ha vært.
Mio min Mio handler om Mio som skal kjempe mot ridder Kato. På veien skjer det mye rare ting. Det er en veldig spennende bok
Denne boken handler on en gutt som heter Bosse han opplever mye gøy og morro i en annen verden han finner faren sin men moren dødøe han levde sammen med onkelen sin og tanten sin
Min far kongen stanset da han fikk se meg. "Mio, min Mio, sitter du der og ler," sa han. "Ja, unnskyld meg," sa jeg, for jeg tenkte at min far kongen kanskje ikke likte at folk lo så høyt. Onkel Sixten og tante Edla hadde aldri likt det. "Bare le mer du," sa min far kongen. Så vendte han seg til rosenhagegartneren sin og sa noe merkverdig: "Jeg er så glad i fuglesangen," sa han. "Og jeg er så glad i musikken i sølvpoplene mine. Men jeg blir aller gladest når jeg hører gutten min le i rosenhagen."
"Sitter du der og henger med nesa i en bok nå igjen," sa hun. "Det er derfor du er så liten og blek og elendig - fordi du ikke er ute som andre unger."
Men jeg var da ute - jeg var da ute støtt, nesten. Men tante Edla og onkel Sixten ville helst at jeg aldri skulle komme inn. Så de er vel glade nå da, skulle jeg tro, nå som jeg aldri kommer inn mer.
Benka hadde jo både far og mor og all ting, og da trenger en jo ikke å ha hest også.
Og så tok jeg hånden hans. Men det var ingen hånd. Det var en klo av jern.
Det er sikkert temmelig sjelden ånder på pilsflaskene fra Stockholms Bryggerier.
Jeg fikk spørsmål fra en god venn om å hjelpe til med å sette opp en dåpsgave til et tvillingpar (fra to fadderpar). Bøkene skal fungere som en litterær skattekiste og skal følge barna i deres første år. Listen er satt opp med hjelp fra tips fra andre bokelskere, meg selv, og spesifikke ønske fra fadderne. Samlingen består av 30 bøker og koster rundt 5000 kr samlet. Den store barnesangboka var ment å være med, men den har foreldrene fra før.
OBS! SPOILERE!
Okei, skal bare få sagt at jeg blir utrolig involvert i bøkene jeg leser. Lever meg alltid inn i karakterene og verdenen, og glemmer ofte hvor jeg selv er. Og de beste av bøkene jeg leser, får meg alltid til å gråte. Blir fort rørt. Spesielt når jeg har lest en helt fantastisk bok og den er slutt, føler jeg meg helt tom innvendig.. Helt til jeg da begynner på en ny bok da, hehe ;-)
Utvalget i denne listen er helt og holdent subjektivt. Jeg leste sikkert også andre ting, men det er disse bøkene jeg husker klarest og som gir meg nostalgiske minner.
Jeg har ofte tenkt over at hvilke bøker som gjør mest inntrykk i barndommen egentlig er ganske tilfeldig på det viset at det ofte kom an på hva som var tilgjengelig. Tenker også at det ikke bare er selve historien som gjør at man husker en bok, men også hvordan man opplevde å lese den, f.eks. når noe ble veldig spennende eller morsomt. Kort sagt hvem man var da man leste den for første gang.