Til du blir snill

diktroman

av (forfatter).

Ordmor forlag 2023 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (2 terningkast.)

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Hva skjer når et barn får mat i stedet for trygghet og omsorg?

Under sengeteppet med tuben
i munnen, i fosterstilling, ingen
festforestilling.
Kysser majonesen i møte.

Til du blir snill er en diktroman om barnet som bare får mat. Barnet som ikke hører hjemme, som må spise og spise og svelge unna mat og løgner, også i Jesu navn. Barnet som må bære de voksnes svik, skyld og skam. Barnet som biter i seg og fra seg for å finne måter å klare seg på.

Boka handler mest av alt om å bære sin historie med livskraft, styrke og håp. Og ikke minst: At troen på at det gode kan overleve.

Mange overlevere av omsorgssvikt og overgrep sliter med overvekt og fedme forårsaket av traumer og sår fra tidlige år. Overspisingslidelse er den mest utbredte spiseforstyrrelsen, og forskning viser en sterk sammenheng mellom omsorgssvikt og overspising, overvekt og fedme. Dette gjelder også i høy grad angst og andre psykiske lidelser.

Til du blir snill er skrevet til og for alle som har vært sviktede barn, og som har måttet finne strategier for å holde ut og leve så godt de kan med sine sår og traumer. Boka er også skrevet for at de som tar hjem, familie, omsorg og trygghet for gitt, bedre skal kunne forstå hva det vil si å vokse opp uten. Og ikke minst er boka skrevet til alle gode hjelpere som kan bidra til å forhindre at omsorgssvikt og overgrep skjer igjen. Omsorgssvikt er alles ansvar.

OM FORFATTEREN
Lisbeth Nilsen (f. 1952) har bakgrunn som barnehjemsbarn, bibliotekar, bokhandler, oversetter, forlagsredaktør for fagbøker og forfatter av sakprosa og oppslagsverk. Diktromanen Til du blir snill er hennes første skjønnlitterære bok. Se også www.ordmor.no

EMNEORD
barnehjem, barnevern, barnevernsinstitusjoner, den ene, fedme, håp, livskraft, løvetannbarn, mot, omsorgssvikt, overgrep, overvekt, overspising, resiliens, skam, skyld, spiseforstyrrelser, sårbarhet, traumer, tvangsmating, tvangsspising, vendepunkt, viljestyrke

Bokdetaljer

Forlag Ordmor forlag

Utgivelsesår 2023

Format Innbundet

ISBN13 9788269336702

EAN 9788269336702

Språk Bokmål

Sider 96

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 0 0 0 0

Bokomtaler

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

4 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker jeg har lest i 2024


Godt sagt! (0) Varsle Svar