Nattergal

av (forfatter).

Skald 2006 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (6 terningkast.)

18 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Ei amerikansk kvinne vert funnen myrda på eit toalett om bord på eit tog på Flåmsbanen. Lensmann Mikkel Holo har jobba nokre år i ein av USAs mest kriminelt belasta byar, men dette er noko av det mest brutale han har sett. Dette er den første boka om Mikkel Holo.

Omtale fra forlaget

Rett før påske debuterer Kai Martin Brekke med spenningsromanen "NATTERGAL" der han har lagt handlinga til barndomsbygda Flåm. Ei hetebølgje har lenge halde bygda i eit jarngrep. Sommaren skal bli endå varmare. Drepande varm, og blodig. Ein amerikansk professor blir funnen myrda på Flåmsbana. I jakta på gjerningsmannen møter lensmann Mikkel Holo ei ukjend side av bygda si historie, eit dødleg kvinnefellesskap og skruppellause hemnarar. "Nattergalen" syng i Flåm og set etterforskingsteamet på ein manndomsprøve før den endelege oppgjeret ved ein av dei mange turistattraksjonane i bygda.

Bokdetaljer

Forlag Skald

Utgivelsesår 2006

Format Innbundet

ISBN13 9788279590729

EAN 9788279590729

Serie Mikkel Holo (1)

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Sogn og Fjordane

Språk Nynorsk

Sider 177

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 3 0 1 0

Bokomtaler

Jeg skal innrømme at denne boka ble plukket ut av hylla på biblioteket på grunn av den beskjedne tykkelsen. Jeg er glad i krimbøker av Agatha Christie-format, og med sine snaut 180 sider var denne perfekt. Men å bli plukket ut av hylla er jo ikke nok – for å bli med hjem må også baksideteksten fenge, og det gjorde denne her. Jeg har ikke angret.

Dette er en moderne politiroman – for ikke å si lensmannsroman. I tillegg til å følge etterforskningen, følger vi også hovedpersonen – lensmann Mikkel Holo – privat. Dette er noe jeg vanligvis ikke er glad i, men Holo er en så vanlig og sympatisk person at her er det helt greit. Gjennom hans øyne får vi også blikk (og tilbakeblikk) på lokalsamfunnet.

Handlingen er lagt til turiststedet Flåm i Aurland, et sted jeg selv nylig har besøkt som turist på sykkelsetet. Det lille turiststedet er en fin ramme om en krimroman. At boka er skrevet på nynorsk bidrar til at den virker mer autentisk og ekte.

Forfatteren bruker en fortellerteknikk der vi i begynnelsen av hvert kapittel også følger gjerningsmannen, en teknikk jeg syns fungerer greit i denne boka.

De siste par titalls sidene har ”pageturner”-kvalitet, og selve avslutningen er ikke dårligere.

Forfatteren Kai Martin Brekke har skrevet to bøker til etter denne, med samme lensmann Mikkel Holo som hovedperson: ”Dødeleg arv” (2008) og ”Kald Finale (2011). Disse er tilsynelatende ikke så lette å få tak i – finnes ikke i et eneste bibliotek i hele Vestfold. Men jeg skal nok klare det, for denne boka, som for øvrig er fra 2006, var en så positiv overraskelse at det er verdt litt strev.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

ØNSKER Å LESE ! ! ! Lista er stort sett et resultat av hva jeg finner her inne på bokelskere! Det er bøker jeg ikke har, og som jeg stort sett ikke finner på biblioteket her.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Dødeleg arv" av Kai Martin Brekke
  • "Kald finale" av Kai Martin Brekke
  • "Operasjon Siskin - kriminalroman" av Rune Timberlid
  • "Dødball" av Rune Timberlid
  • "Deadline - kriminalroman" av Rune Timberlid
  • "Priseld" av Rune Timberlid
  • "Krig - 1940" av Dag Solstad
  • "Atlas over fjerne øyer - femogfemti øyer jeg aldri har vært på og aldri kommer til" av Judith Schalansky
  • "Orientekspressen - en vårreise" av Torbjørn Færøvik
  • "Dikt i samling" av Jakob Sande
  • "Hekseringen - sju fortellinger om Varg Veum" av Gunnar Staalesen
  • "Stille natt - roman" av Ragnar Hovland
Alle bokanbefalinger for dette verket