Boken inneholder Sigrid Undsets brev til en såkalt brev-venninne, fra hun var 16 år og opp i voksen alder. Det har vært utrolig interessant å bli kjent med den unge Sigrid og følge hennes utvikling, - hennes tanker og liv fremstilt uten filter, nesten som i en dagbok. Hun var jo tidlig klar over at hun skilte seg fra de fleste andre unge kvinner, og følte at hun i den ukjente Dea fant en som forsto henne. Ved siden av tanker rundt sin egen natur og hverdagsliv, får vi skildringer av Kristiania rundt århundreskiftet og tanker om hva hun har tenkt å skrive, - hodet hennes boblet over av ideer. Særlig er det interessant å lese hvordan hun hadde hele handlingen i Olav Audunssøn klart for seg i ung alder, riktignok med andre personer i et annet land, men hele det kompliserte forholdet mellom personene og deres liv sto klart for henne i en alder av 20 år!

Etter hvert blir det lenger avstand mellom brevene, men vi får oppleve hennes rørende og forelskede beskrivelse av de første årene med Anders Svarstad. Så blir det mest julekort, mens det siste brevet er fra Stockholm i slutten av mai 1940, etter at sønnen Anders hadde falt.

Og jeg har fått ha et nært og personlig møte med den store forfatterinnen, - og et eksempel på livets gang.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

MartinPiippokattaHilde Merete GjessingStig THilde VrangsagenDemeterHilde H HelsethJeanetteLars MæhlumStian BråthenHarald KGrogretemorJarmo LarsenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLisbeth Kingsrud KvistenBertyAmanda ABjørn SturødHildeE .Tatiana WesserlingmgeTone Maria JonassenConnieDaffy EnglundLinda NyrudDiddiBeathe SolbergMads Leonard HolvikIngvild SIngeborg GEllen E. MartolMarianne TKjell PKirsten LundHeidi HoltanAnne-Stine Ruud HusevågLeseberta_23Tine VictoriaVannflaske