Erik Fyksen driver bensinstasjon av den virkelig gode, gamle sorten. Når bygdas innbyggere trenger filtre og andre utgåtte bildeler til de gamle bilene sine, er det ingen andre enn Fyksen som har det de trenger. Tiden er imidlertid i ferd med å løpe fra Erik, og kommunens planer om å legge om veien truer ikke bare med å ta fra ham levebrødet, men selve tilværelsen hans. Det er bil og motor han kan, og dette lever han ikke bare av, men i aller høyeste grad for.

Gamle rivaliseringer påvirker i stor grad det som skjer. Det store spørsmålet er uansett hvor lenge Erik Fyksen kan stå i mot kapitalkreftene. Har han i det hele tatt noen sjanse?

Det var litt tilfeldig at jeg begynte på denne boka, og temaet er ikke det som i utgangspunktet fenger meg mest. Like fullt likte jeg boka, som i bunn og grunn handler om å miste noe som er trygt og kjært, og hva økt modernisering egentlig gjør med samfunnet vårt.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Det var en herlig bok å lese. Jeg ble oppmerksom på boka her inne for lenge siden og ble litt nysgjerrig. Fant den som bruktbok og nå er den lest.
Jeg synest Mytting får så godt fram atmosfæren og entusiasmen for eldre bilmodeller og det litt uvanlige livet rundt en bensinstasjon. Mens jeg las var det som jeg kunne kjenne lukten av motorolje på bilverkstedet.
Det var et godt driv i boka, den var ærlig og kunnskapen og kjærligheten til bil og motorer er tydelig på en positiv måte.
Denne boka likte jeg, og kan anbefale den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du er flink til å skrive bokanmeldelser, Rose-Marie. Jeg er enig med deg i det du skriver om denne boka. Jeg trodde heller ikke at dette ville være en bok for meg. Men den ble vanskelig å legge fra seg. Særlig hadde jeg "hjertet i halsen" mens jeg leste siste halvdelen av boka, for den oppvakte leser er nødt til å forstå at det brygger opp til at noe voldsomt, farlig og tragisk vil skje...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Stig TPiippokattaEvaHelena EKirsten LundJulie StensethBerit B LieTor-Arne JensenBenteHilde H HelsethBeathe SolbergAnnaCamillaMathiasAina LøhreTuridmajaTine SundalPirelliAnne-Stine Ruud HusevågFriskusenBerit RBente L.Hilde Merete GjessingHanne Kvernmo RyeEirin EftevandLinda NyrudEgil StangelandHarald Kmay britt FagertveitVegard Nordin LøvåAkima MontgomeryCarine OlsrødNicolai Alexander StyveMai-Britt GrøsfjeldHeidi LRufsetufsaBertyritaolineSolMarit Aamdal