Vi oversvømmes av nyheter innen litteratur som aldri før. Det ene bokomslaget er lekrere enn det andre, og det er ikke så lett å orientere seg når de samme bøkene omtales i store ovasjoner bak på hver sine smussomslag. Kan vi virkelig stole på at det er stor litteratur alt sammen?

Jeg har bl.a. lest disse fem nyhetene, og mitt inntrykk av dem har vært noe vekslende. "Guernica" er definitivt den boka jeg har likt best. Her har jeg laget en bokomtale om hver av dem. Ekstra morsomt blir det dersom noen har lest de samme bøkene og det blir litt diskusjon rundt dem!


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Jeg har kun lest Påskeparaden og deler i hovedsak din vurdering av den. Strålende kritikker til tross, den tok aldri skikkelig tak i meg. En god bok, for all del, men likevel... Har som deg, tenkt på dette med mannlig forfatter og kvinnelige hovedpersoner. Kan en mann virkelig leve seg inn i en kvinnes liv?
På den annen side - vi har jo Ibsens kvinner... og for så vidt også Falkbergets.

Ang. Guernica - Sannsynlig blir det er tur til Madrid i høst, ikke uten å se Picassos Guernica. Har lurt på om jeg skal lese boken du nevner eller kanskje relese Davitas Harpe av Chaim Potok først. (Det var under lesing av sistnevnte jeg bestemte meg for "å se Guernica før jeg dør".) Eller rett og slett møte bildet med åpent sinn (skjønt til det vet jeg strengt tatt allerede for mye).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

DEt var virkelig godt sagt..............sike du burde bli en celle og eat me ass

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis du virkelig vil litt under huden på det som skjedde i Guernika/Gernika, anbefaler jeg "Guernica" av av Dave Boling. "Davitas harpe" berører det som skjedde kun så vidt. Jeg har helt spesielle interesser for det som skjedde der, og kanskje nettopp derfor var jeg ikke så opptatt av at Bolings "Guernica" skulle ha helt toppers litteratære kvaliteter. Den krøp likevel under huden på meg. Tidligere i sommer var mannen min og jeg på rundreise i Spania, og da måtte vi innom Gernika - for å ha vært der! Byen ble så ødelagt den aktuelle dagen i 1937, og det er aldri gjort noe forsøk på å gjenoppbygge de gamle ødelagte bygningene. I dag fremstår derfor byen som ganske uinteressant i det store og hele. Midt i byens flotte park (Europaparken) står det imidlertid en gammel utbrent eik som baskerne valfarer - nærmest som et slags pilgrimssted. Under denne eika pleide nemlig stammehøvdingene å møtes til rådslagning - gjennom generasjoner ... Det var spesielt å være der - så spesielt at jeg for min del fikk lyst til å grave mer i historien. Bildet som henger i Museo Reina Sofia i Madrid gjør enormt inntrykk! Gled deg! Jeg tror ikke det gjør noe å vite mest mulig før du reiser. ;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

you go girl

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk for utfyllende og interessant svar!
Selv det lille som sto om Guernica og Piccasos bilde i Davitas harpe gjorde et sterkt inntrykk på meg. Jeg vil lese boken du anbefaler også! Så er det bare å håpe at vi virkelig får til turen :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

du var virkelig smart........sike nibba you thought

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det håper jeg at du får til! Jeg er så interessert at jeg "selvfølgelig" har en innrammet plakat av bildet i heimen - i tillegg til en kunstfigur av kvinnen med det døde barnet, som er en del av Picassos bilde. Sistnevnte kjøpt i Madrid en gang.

Akkurat nå holder jeg forresten på med å lage en artikkelserie om rundreisen vår i Spania på bloggen min. Jeg har enda ikke kommet til Gernika, men jobber med saken. Linken til artikkelserien min er her !

Godt sagt! (0) Varsle Svar

jeg ble liit irritert over at du skulle skrive et nyt bibel om boka......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................ps. send nudes

Godt sagt! (0) Varsle Svar

yep

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

gretemorKirsten LundHeidi HoltanVannflaskeHarald KJohn LarsenHanne Kvernmo RyeAndreas BokleserRisRosOgKlagingStig TJulie StensethBookiacFrode Øglænd  MalminTheaIngeborg GSilje HvalstadsiljehusmorVibekeTom-Erik FallaLars MæhlumTor Arne MyklebustWenche VargasCarine OlsrødReadninggirl30TuridmajaMargrethe  HaugenJoannHilde VrangsagenIngunn SINA TORNESsomniferumAnneWangDemeterIreneleserLisbeth Marie UvaagDaffy EnglundlittymseKaramasov11MathiasEli Hagelund