I ditt lys

livet i Tautra Mariakloster

av (oversetter) og Kristine Dingstad (oversetter).

St. Olav forlag 2022 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

I mer enn åtte århundrer har den frodige øya Tautra i Trondheimsfjorden vært kjent for sine åndelige strømninger og sitt særskilte lys. I middelalderen etablerte cisterciensermunker et kloster på den værbitte øya og levde sine gudgitte liv i bønn og arbeid på åkeren og med dyrehold - inntil reformasjonen.
I 1999 reetablerte ordenen seg på øya, denne gang med Tautra Maria.kloster. Besøkende til det vakre og særegne klosteret lar seg berøre av stillheten, freden, lyset og nonnenes trofaste bønn.
Fire av cistercienser.nonnene på Tautra gir oss i denne boken et fascinerende og inspirerende innblikk i sin monastiske visdom. Vi følger dem gjennom et helt år mens de lever liturgien - tett på de skiftende årstidene.

Bokdetaljer

Forlag St. Olav forlag

Utgivelsesår 2022

Format Innbundet

ISBN13 9788270243983

EAN 9788270243983

Omtalt sted Frosta

Omtalt person Tautra mariakloster

Språk Bokmål

Sider 336

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Da gjelder det å stole på at Gud vil hjelpe. Tillit er vanskelig! Og det er ikke lett å finne en god balanse mellom klok organisering og åpenhet for andres behov uten å forsømme egne ansvar og behov. Ha tillit og tro, vise omsorg og lytte og forstå når jeg skal si ja og når jeg skal si nei. Å skjelne mellom de ulike krav er en utfordring til øyeblikket.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kropp og sinn møter dagens utfordringer mye bedre etter en sykkeltur: Det blir lettere å være fokusert i bønn og arbeid, energien øker, og det gir en dypere glede og takknemlighet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kanskje må også vi lære å lete etter korsets skatt - den skatten som er gjemt i hvert kors vi opplever? Kanskje noen må åpenbare den for oss. Vi ser den store skatten i treplankene som gav frelse og nytt liv. Hva er trebitene i vårt eget liv, de små eller store dødene som har gitt nytt liv når vi har hatt mot til å omfavne dem?

Langfredag omfavner vi korset helt konkret når vi under korshyllingen kysser treet som bar vår Frelser. Kan jeg våge å kysse korset i eget liv og takke Gud for den nådegaven han vil gi meg gjennom akkurat dette? Hva når en medsøster gjør noe som irriterer meg, og jeg må korsfeste tungen min så jeg ikke pisker henne med ord? Ser jeg skatten i det?

Når vi opplever sanne utfordringer i livet, ber vi da om at de må forsvinne, eller ber vi om at vi må fordypes? Vi kan lære mye om hvor tett vi følger Jesus ved å legge merke til egne reaksjoner. Når en medsøster eller gjest etterlater seg rot, er da min første reaksjon å dømme og fordømme, eller er det å tenke milde tanker og svare med barmhjertighet? Når vi ikke viser miskunn, viser vi at vi ikke tar opp korset og følger Jesus. Cisterciencernes tidligere generalabbed Dom Bernhardo Olivera sa det slik:
Om et annet menneskes sår vekker utålmodighet hos deg, ikke medfølelse, er det et tegn på at du ennå ikke har akseptert dine egne sår.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det gjør inntrykk på meg at Gud har skapt oss til å bruke vår tro som støtte mot motgang i turbulens og lidelse, slik at også vi kan bøyes uten å gå i tusen knas. Det personlige motstykket til glasset som bøyer seg, er møtet med lidelse og fortvilelse: Jeg er ikke kalt til å møte den med ubøyelighet. Smerten skal berøre, bevege, bøye meg - den leder meg til å innse mitt totale behov for Guds hjelp. Derfor ber jeg om at han vil være min styrke i stormfulle tider.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

2 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket