Spennende bok som virkelig berører leseren. Menneskehandling og prostitusjon, det evige jag etter å bevare fasaden utad, det daglige stresset med å beholde den perfekte familieidyllen, å gå på bekostning av seg selv og sine egne behov, å hele tiden prioritere kjøpt sex foran et godt samliv med ektefellen, her er det mange elementer som berører oss.

Jeg synes det ble vel mye, og vel detaljert, seksuelle beskrivelser, litt for mye av det gode. Som om det var sex som var førsteprioritet i tankene, til og med hos den 14-årige datteren.

Jeg er flau på menns vegne, tror nemlig at holdningene til mennene i boka ikke er oppdiktet. Det er ingen tvil om at hvis ikke mange menn har disse holdningene, ville det ikke vært behov for de tjenestene som traficking og prostitusjon gir. Og når lovgivere og dommere ofte er menn, med slike holdninger, vil heller ikke straffene bli harde, eller markedet bli borte. Veldig trist på vegne av alle de jentene som er ofre.

Ikke en krim-bok, men en god spenningsbok. Fikk lite sympati med Jonas og de holdningene han står for. Fikk også mindre sympati for Rebecka etter hvert, da hun heller ikke klarte å ta skikkelig tak i ting og gjøre noe med de. Den ytre fasaden var så viktig at hensynet til den var viktigere enn andre ting.

Synes synd på barna som ble oversett av foreldrene. Når den dårlige samvittigheten kom, var det bare å kjøpe med de siste filmene og den nyeste musikken, så ble alt en flott familieidyll igjen. Jeg klarte heldigvis ikke å kjenne meg igjen i de verdiene denne familien sto for.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Beathe SolbergTone Maria JonassenTone HHanne Kvernmo RyeLinda NyrudEvaBjørg  FrøysaaKirsten LundDemeterReidun Anette AugustinVibekeHarald KVannflaskeConnieStig TAmanda AChristin SillibakkenCecilieAgnete M. HafskjoldIngeborg GBenedikteAnniken RøilAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnne-Stine Ruud HusevågEgil StangelandLailaMads Leonard HolvikPiippokattaBjørg RistvedtSynnøve H HoelAneSiw ThorbjørnsenHeidi Nicoline ErtnæsHildaJulie StensethTor Arne DahlPer Åge SerigstadGrete AastorpBente NogvaLisbeth Marie Uvaag