Herlig herlig herlig!!! Ein av dei bøkene som blir lest gang på gang. Ein av mine absolutte favorittbøker.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 15 svar.

Jeg har nettopp begynt på denne for første gang, og jeg er veldig spent :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skulle ønske eg òg kunne lest den for første gang..igjen... Kos deg med en flott bok:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boka les eg jamnleg, både på norsk og engelsk. Absolutt ein favoritt! BBC-serien er fantastisk, men boka gir mykje meir djupne til karakterane, spesielt syns eg forholdet mellom Elizabeth sine foreldre blir godt skildra i boka. Mr Darcy er, og blir min absolutte romantiske helt!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg må innrømma at eg likte filmane betre. Det var så mange fine kjolar og frisyrar! Handlinga er spanande, men eg blir så lei av den gammaldagse høgtidelege måten å snakka med kvarandre på. Trur ikkje det blir meir Austen på meg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Austen passer kanskje ikkje for alle... Eg elsker bøkene henas, med den herlige humoren, og sarkasmen, og alle dei skrullete rollefigurene.

BBC-serien fra 1995 è jo heilt fantastisk. Eg har sett den ørten ganger..får ikkje nok av den. Og den følger jo virkelig boken, som eg setter veldig pris på.

Men filmen fra 2005 è så dårlig at eg ble sur av å sjå den. Dei som laga den har ikkje forstått boken i det heile. Og eg tror eg kan garantere at Jane Austen hadde nekta å la dei bruke hennes navn i forbindelse med den filmen, om ho hadde vært i live i dag.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Ja, smak og behag:) Nå er det riktignok lenge siden eg så filmen, men eg husker at den hadde jo ingenting med boken å gjøre...sjå bare på hvordan Bennet-familien lever, skittent og rotete...og Mrs Bennet jobber t.o.m med hendene i filmen...som om ho noen gang har løfta en finger...og Mr Bennet holder på med blomster... Hæ!!?? Og Mr Darcy går rundt i hele filmen og ser ut som han har forstoppelse..hehe..og du får sjå han i skittene klær...som om han ville vist seg i det... Det kryr av 'feil' i filmen, og det irriterte meg. Men, det hadde jo vært kjedelig om alle hadde samme smak i film og bøker. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det du beskriver om filmen er helt ukjent for meg. Jeg har sett BBC-serien/ filmatiseringen med blant annet Colin Firth. Den er fantastisk. Har nok sett den mer enn ti ganger. Ingen arbeidende foreldre eller skitten familie i mils omkrets. Tror mor er ute å plukker blomster, far leser og drikker (sherry), fører regnskap.
Har ikke lest boken, men det gjør ikke så mye for filmen er så bra. Versjonen med Keira Knightley er ikke i nærheten så bra, men går an den også.

"Fornuft og følelser" (Sence and sensibility) med Emma Thomson, Kate Winslet og Hugh Grant er også meget bra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det var den filmen med Keira Knightley eg prata om. Uten å ha lest boken, er det sikkert en grei nok film, men for meg som er veldig glad i boken, blir filmen helt feil.

Emma Thompson er jo alt for gammel i rollen som Elinor, så det skurrer litt for meg, men ellers er jo filmen grei. Eg liker egentlig best mini-serien fra 2008.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Colin Firth è Mr Darcy for meg:)

Godt sagt! (4) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Enig...om å være uenig;))

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Einig. Fins ingen andre enn Colin Firth som Mr Darcy :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hehe! Er forsåvidt einig i at det er meir liv i serien enn filmen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

BenedikteAnniken RøilAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnne-Stine Ruud HusevågHarald KEgil StangelandLailaMads Leonard HolvikPiippokattaBjørg RistvedtSynnøve H HoelAneSiw ThorbjørnsenIngeborg GKirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsHildaJulie StensethTor Arne DahlPer Åge SerigstadAmanda AGrete AastorpBente NogvaLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne Jensen