Har du prøvd eller eier du ett selv (i såfall hvilket og ville du anbefalt det for andre bokelskere)? Eller kanskje ønsker du deg ett eller absolutt ikke kan tenke deg å ha ett? Hvorfor? Hva er fordelene og ulempene ved dem?

Har lanseringen av Bokskya hatt noe å si for din del?

Selv har jeg vurdert lesebrett lenge, men lider av valgets kvaler og greier ikke bestemme meg for hvilket jeg skal velge. Kanskje skulle man vente enda en stund og se hva som kommer etter hvert. Jeg hadde håpet at lanseringen av Bokskya skulle gjøre meg mer bestemt, men det har, om mulig, bare gjort det vanskeligere å bestemme seg. For tiden er det Amazon's Kindle som interesserer meg mest. Mest på grunn av utvalget og prisene på bøkene, men er det slik at bøkene som blir lansert gjennom Bokskya ikke er mulige å få lest på en Kindle? Har også tenkt på en Apple iPad, men synes den blir i dyreste laget og ser ikke helt at jeg har behov for alt det andre som følger med en iPad.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 17 svar.

Jeg føler denne nye teknologien snart tar over verden, for den prøver veldig hardt å være rundt oss overalt til enhver tid i alle slags former og funksjoner, for bretter du ikke privatlivet dit ut til alle og bruker denne teknologien 24/7, nei, da er du bare 'ut'. Jeg liker det absolutt IKKE, ikke skjønner jeg noe av det, ikke vil jeg skjønne det heller. For meg er det nok å ha mobil, men jeg hadde klart meg helt fint uten den også. Men nå er jeg en ganske gammeldags person til å være 20 år.

Ja, bøker tar plass, men jeg elsker alt ved dem. Selve arkene, å bla til neste side, lukten, koveret, bare det at jeg kan ta og holde i den. Jeg for min del prøver å skaffe meg så mange bøker jeg kan slik at jeg kan kalle et rom i mitt fremtidige hus for et bibliotek. Dét gleder jeg meg til!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Samme her. Jeg hamstrer så man skulle tro det gikk på livet løs. Men så elsker jeg å ha så mange bøker også, da. Jeg er kanskje ikke rik på penger, men det er ikke så verst å være rik på bøker heller! :)
Min store drøm er også å kunne ha et bibliotek når jeg en gang slår meg til ro og bygger/kjøper hus.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sånn har jeg det også :) Kan henne jeg bruker mange penger på bøker. Men de gjør meg lykkelig.. på en måte. Blir så glad når jeg mottar bøker med posten og kan sitte og stirre på de lenge, der de så fint står i bokhyllene :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er en dame på 60, og som de fleste andre her på bokelsekere er jeg svært glad i mine bøker. Men samtidig er jeg veldig opptatt av ny teknologi og bruker nettet og nettjenester for alt de er verdt. Jeg er veldig nysgjerrig på bruken av lesebrett og både min mann og jeg kommer til å kjøpe oss hvert vårt. Da først og fremst med tanke på ferieturer hvor bøkene krever sin bagasjeplass. Da jeg nå har lest " Kildens utspring" av Ayn Rand ( 780 sider) på min Ipad, har jeg fått litt erfaring. Det har fungert svært bra, men det nytter ikke å bruke Ipaden ute i sterkt lys. Men vi kommer til å velge et brett som gir oss frihet til å laste ned fra ulike steder, også norske bøker. Kindle fungerer flott for de som laster ned engelske bøker fra Amazon, og det også for en svært billig penge. Men det er mulig å finne billige bøker fra norske forlag også. Har allerede noen bøker i mitt bibliotek. Først lastet jeg ned en ny nettleser hvor bøkene mottas og leses ( Bluefire reader). Helt supert. Jeg tror det er viktig å være åpen for ny teknologi, og selv om skepsisen kan være tilstede ble det ihvertfall en Aha opplevelse for meg. Regner også med at lesebrett blir billigere etterhvert, det blir vel konkurranse her også. Har ikke funnet det jeg vil ha enda, men er på utkikk. Glad for tips.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg var litt om og men og var litt i mot lesebrett.. Da jeg elsker bøker i bokform. Er ikke noe bedre end bøker. Men jeg kjøpte meg for nylig en samsung Galaxy Tab og må si jeg er veldig fornøyd. Trodde der ville være ubehagelig og lese på dem. Ettersom jeg ikke er fan av og lese på data skjerm heller. Men det er faktisk ganske bra :D Har nå lest 2 hele bøker allerede. Da jeg reiser en del, er det veldig kjekkt man bare kan ta med seg det lille brettet så har jeg uendelig med bøker, spill, internett osv. rett ved hånden :D

Men tilbake til lesebrett, ble posetivt overrasket og må innrømme jeg tror jeg leser forterer på lesebrett :S overaskende nok :P hehe Også er det utrolig hvor mange bra bøker du kan få gratis til lesebrett :P Jeg har ikke kjøpt en eneste bok enda og har allerede 15 bøker på mitt lesebrett :P :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ser hvordan det kan være praktisk og slikt, men jeg må ærlig si at jeg synest det virker helt grusomt å skulle lese bøker via lesebrett. Jeg har aldri prøvd, så jeg skal være forsiktig med å uttale meg, men bare hele ideen blir for meg helt fjern. Nei, jeg blir nok å klamre meg fast til perm og papir en stund til. :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

hehe tenkte akkuratt det samme :) Men fikk heldigvis et lesebrett som passet til meg :) Som gjør at jeg faktisk liker det.. Trodde ellers det var no go for meg også, helt til jeg prøvde det og så motbeviste det :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, blir vel nødt til å prøve det en dag, jeg også! Jeg bare... trekker det ut litt. ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men lesebrett vil aldri overta plassen for almindelig bøker hos meg.. De er hellig :P

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har bestemt meg for å ikke prøve meg på lesebrett nå, men jeg er åpen for at jeg kan ombestemme meg i fremtiden. Jeg er en litt nostalgisk sjel, og da passer papirbøker best inn, jeg liker følelsen av å holde dem, lukten av trykksverte, den lille knirkelyden når man åpner dem for første gang, og det er ikke noe jeg vil bytte bort med det første.

Jeg ser argumentet med å slippe å ha med seg mange og tunge bøker når man reiser, men dette har egentlig aldri vært noe problem for meg. Jeg reiser mest i store byer og andre sentrale strøk og der finner man stort sett engelske bøker. Når de er lest gir man dem til et antikvariat, det finnes også i de fleste større byer.

Derfor, for nå er det uaktuelt, men jeg kan alltids forandre mening senere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt enig i at følelsen av en bok har mye å si for leseopplevelsen, men kan allikevel ikke se bort fra hvor praktisk og plassbesparende en slik dings hadde vært.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er fornøyd med mitt lesebrett og føler jeg har valgt rett.

Men det hender jeg savner papirbøkene.

Nå jobber jeg for å få tak i et omslag til lesebrettet. Kanskje DET vil gjøre at følelsen blir mer "vanlig lesing".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har mange ganger vurdert dette lesebrettet, men har kommet frem til at dersom jeg skal kjøpe fra sony, så skal jeg vente og se om de kommer med ett nytt brett. Hørte nylig noen rykter om at det skulle komme noe nytt fra sony, så det kunne vært greit å sett hva de kommer meg før man tar ett valg. Får du ikke kjøpt slike omslag på f.eks amazon?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg eier en kindle. Godt fornøyd og kan fint anbefale den til andre. Billig og enkelt å få tak i nye bøker å lese. Men å forkaste de gode gamle papirbøkene kommer jeg ikke til å gjøre med det første. Det er jo ingen ting som slår det å ha en god bok mellom hendene!

Jeg bor i utlandet store deler av året, og da er det praktisk å ha alle bøkene i en versjon som ikke tar mye plass, fremfor å ha en blytung koffert hver gang jeg reiser. Og så må det nevnes jeg kjøper mye bøker, og har gått tom for bokhylleplass for lenge siden. Bokstablene rundt om i huset begynner å bli mange...

Bokskyen er dyr og uten betydning for meg. 95% av det jeg leser leser jeg på engelsk. Jeg leser en del klassikere, og mange av disse er gratis på kindle.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er ikke noe for meg. Jeg liker følelsen av papir mellom hendene, lukten av bøker og å kunne plassere de i bokhylla mi. Så jeg kommer til å stå i mot så lenge jeg klarer å finne lesestoff uten å anskaffe meg en kald upersonlig teknisk duppedings.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg liker og det å bla gjennom bøkene og samle dem sammen i bokhylla. Da får jeg anledningen til å lese dem igjen når som helst. Men bøker tar også stor plass og derfor tenker jeg at det må være fint med ett slik brett. Tror nok at dersom jeg kjøper ett slikt så vil det bli for å kjøpe billige bøker og når jeg kommer over bøker jeg virkelig liker og vet jeg vil lese flere ganger så kan jeg kjøpe dem i papirutgave.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har du prøvd eller eier du ett selv (i såfall hvilket og ville du anbefalt det for andre bokelskere)? NEI

Eller kanskje ønsker du deg ett NEI eller absolutt ikke kan tenke deg å ha ett? JA Hvorfor? BRUKER NOK TID FRAMFOR SKJERMEN Hva er fordelene og ulempene ved dem? ANER IKKJE. GODT FORNØGD MED BØKER SLIK DEI ER.

Har lanseringen av Bokskya hatt noe å si for din del? NEI

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

NorahPiippokattaKirsten LundElla_BReadninggirl30TheaRade AlmudaffarmarithcEmil ChristiansenJanne Kristin HøylandTanteMamieAnne-Stine Ruud HusevågDemeterEgil StangelandHarald KAnette Christin MjøsLailaRufsetufsaLena Risvik PaulsenIngunn SChristoffer SmedaasLesevimsaToveBookiacTor Arne DahlAnne Berit GrønbechMorten MüllerAkima MontgomerygretemorSynnøve H HoelAnn ChristinHildaVibekeBeate KristinVioleta JakobsenAmanda AChristofer GabrielsenAnneWangMarit HåverstadTherese Lier