Et innbydende omslag gjorde at det var fristende å begynne og lese denne boka. Det at deler av handlingen foregår i Trondheim var også et pluss for å komme i gang med lesingen. Synes forfatteren skriver godt, og hvert kapittel avsluttes på en måte som gjør at det er vanskelig å legge fra seg boka. Men som elsker av Harry Potter-serien til Rowlings, så klarer jeg ikke å leve meg helt inn i denne fantasy-boka. Synes at forfatteren stjeler litt rått fra både "Ringenes herre"-trilogien (Demonen Ffaram, vertshuset Duron), Harry Potter-bøkene (Ganon er den onde trollmannen som skal vekkes til live igjen)Pullmann sine bøker om Nortern lights (parallelle verdener) og jammen synes jeg kjenner igjen "Hans og Grete"-temaet når barna blir lokket inn i huset til den slemme heksa Miranda. Men som en inngang til fantasyverdenen for barn og ungdom tror jeg at dette kan fungere bra. Ny bok i serien kommer forhåpentligvis fort, siden det går fort å lese boka, som absolutt er spennende.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Jeg likte også omslaget veldig godt og det at historien foregår i hjembyen vår var hovedgrunnen til at jeg kjøpte boka. Koste meg veldig med å lese Vidina for sønnen min, som satt helt oppslukt hver lesestund:) Er uenig i at det er 'lånt rått' fra HP, leste hele uten å dra den sammenligningen. Og jeg kan trygt si at Hans og Grete aldri var i tankene mine;) Ser fram til fortsettelsen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig med dere! Jeg ser det også sånn. Men 10-åringen elsker dette rått. Hun er litt pysete av seg, men dette er passe skummelt for henne. Vi synes også at det er leenge å vente til neste bok ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og det er jo det viktigste, at ungene liker historien. Synes at boka er en fin innføring i fantasysjangeren, og passe skummel. Artig at 10-åringen din går og venter på neste bok i en serie. Men ingenting slår Harry Potter-serien når det gjelder fantasy for unger :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå kommer den nye boka om Vidina om bare noen dager! Gjett om det er en 11-åring som gleder seg (og en 38-åring ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja det blir artig! Kos dere begge to :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig i din vurdering i forhold til at det er "stjålet" mye fra andre bøker/ verdener i denne boka.

Gutten min likte den imidlertid godt, og synes den var spennende og nesten litt for skummel til tider.

Vi venter i spenning på neste bok. :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg gleder meg også til bok nr 2. Kan tenke meg at denne serien kan være en grei inngangsportal til fantasysjangeren for barn. Håper bok nr 2 fenger gutten din også. Gøy når unger leser! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Synd at neste bok, Gaias tempel, ikke kommer før våren 2012.

Ellers er jeg veldig enig. Lokkende omslag, godt skrevet, driv framover som gjør det lett å ville lese videre, og spennende med fantasy som tar utgangspunkt i Trondheim/Nidarosdomen, og en bok som fenget meg også selv om jeg er langt unna målgruppen.
Noen likheter med andre bøker/historier er det vel ja, selv om jeg må innrømme at jeg ikke tenkte så mye på det da jeg leste. Det jeg bet meg merke i var at det ble nevnt noen dyr/skapninger som (ut fra det jeg har lest tidligere i alle fall) ikke er av det overbrukte slaget i sjangeren. Det synes jeg var artig :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

GunillaRandiAMorten MüllerTorill RevheimMarianne AugustasiljehusmorSynnøve H HoelJBHarald KVariosaAvaInger-LiseHelena EAstrid Terese Bjorland SkjeggerudEli HagelundBeate KristinAlice NordliHanne Kvernmo RyeVidar RingstrømTone HKirsten LundNina M. Haugan FinnsonRisRosOgKlagingRuneFrode TangenJohn LarsenTor Arne DahlPirelliTurid KjendlieIngeborg GHeidi LTorJulie StensethLiljaTanteMamieReadninggirl30Tor-Arne JensenEgil StangelandHilde VrangsagenMarte