Jeg har, i likhet med Andrè tror jeg, utrolig moro av tall. Hva med å utvide profilen litt. Uten at det skal skremme liv av folk... Faste karakteristikker som yrke, sivilstand, (religion kan være et noget dodgy område) og andre hobbyer. Hvor mange her inne har strikkedilla eller tråkker i skog og mark?...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 41 svar.

Syntes denne diskusjonen ble spennende etterhvert. Skjønner at behovet for å være annonyme, og en reddsel for å bli satt i bås er dominerende.

Men hvis det når dere logget dere inn hadde vært avkryssning for yrke og sivilstand. I tillegg til mulighet til å legge inn morsomme fakta som; begynte å lese i en alder av..., favorittbok, boken jeg aldri glemmer. Hadde dere hatt noe i mot at de mulighetene var der? Frivillig på lik linje med alt annet. Hadde dere i det hele tatt reagert på det? :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Synes det er dette er et morsomt forslag. Ser det ble litt av en diskusjon av dette, men ser ikke helt hva som skulle være galt med det så lenge det er frivillig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skjønner at jeg har tråkka i feil salat :) FB var KUN ment som et eksempel. NEI folk må IKKE legge ut mer enn de ønsker. Men...fortsatt..de som ønsker det og KUN dem , kunne kanskje lagt ut litt mer info, sånn at de som er opptatt av statistikk kunne fått mer ut av dette nettstedet. puh...jeg blir litt sliten av å svare på teskjemetoden :) er vi enige nå?? :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tror ikke folk nevner Facebook hele tiden bare fordi du brukte det som eksempel, men fordi det er noe de fleste bruker og har veldig lett for å sammenligne med. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ser at jeg er ille sen til å kaste meg ut i denne diskusjonen, har lest gjennom den, og må si at jeg ikke føler behov for å gjøre denne siden mer lik FB. Ikke bare har jeg ikke lyst til å utlevere meg mer enn det jeg gjør ved å legge ut boklister, anmelde og kommentere, men jeg vil ikke vite for mye privat om de som er her inne, rett og slett fordi jeg er her av interesse for BØKER... og vil da lære mer om litteratur, forfattere og hva folk mener om bøker og høre om bøker som jeg kan komme til å like også... Ved å lese meninger og anbefalinger lærer en jo litt om folk, men utover det har jeg ikke behov for at folk utleverer seg...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg må le litt. Jeg ønsker heller ingen facebook tilstand her inne. Det trur jeg ingen gjør. Facebook er nok tratt inn i dette i egenskap av å være et sosialt nettsted, slik som bokelskere også er.

Jeg har også en stor interesse for bøker. Men bøker i egenskap av en å være en bok er meget begrenset. En bok våkner ikke til liv før den blir lest og dermed omfatter min interesse også leserne av boka.

Og jeg mener heller ikke at det er snakk om å utlevere seg. Folk oppgir mer en den informasjonen i fri tekst i profilen, igjennom diskusjoner og innlegg her inne. Jeg skjønner bare ikke at det skal være så skummelt å utvide muligheten i profilen. Som jeg sier lenger ned i tråden, det eneste man MÅ oppgi er brukernavn og mailadresse, og av dette er det kun brukernavn som syntes for andre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jo, det så jeg jo.. Men jeg føler bare ikke noe behov for å si så mye mer, og heller ikke vite så mye mer enn det en ser utav kommentarer og anmeldelser.. Ser jo at det er ulike oppfatninger om det, og det respekterer jeg... Er enig i at uten leser er en bok ingenting, fordi det i møtet med leseren er at livet til boka skapes, og nettopp det er jeg jo interessert i, for jeg VIL jo gjerne ha bokanmeldelser, kommentarer og anbefalinger, slik møter jeg jo lesere... Utover disse møtene med leserne føler jeg ikke noe behov for flere opplysninger. Snakker kun om hva jeg mener, dømmer ingen andre for å ha andre meninger: )

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Veldig enig med deg Malin! For øvrig så har dette forumet også en side på FB for de som ønsker å være tilknyttet forumet der i tillegg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk Hilde: ) Det var jeg ikke klar over, men takk for den informasjonen: )

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg liker det sånn som er nå; at det er mer fokus på bøkene man leser enn hvem man er ellers. Dessuten er jeg litt redd for at folk kanskje blir mer satt i bås hvis de oppgir f.eks yrke og religion. Skulle vi hatt flere punkter på profilen ville jeg heller hatt noe originalt og morsomt, f.eks "Liker:", "Ler av:", "Bruker som bokmerke:" eller noe sånt. Da får man et slags bilde av folk uten at det blir Bokfacebook.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Liker og Ler av er absolutt en morsom måte å samle brukere. Men jeg snakket om et par fler punkter for å kunne si noe om folk i en større sammenheng. Som bruk i statistikk, for syntes det kan være gøy. Det er på ingen måte snakk om å sette noen i bås. Men sånne typer karakterestikk er måten vi mennesker lagre grupper av folk. Det er faktisk måten vi som art danner oss et verdensbilde. Barn, voksne, mødre, fedre, gifte, lærere, speidere, sangere osv... :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, som jeg skulle sagt det selv: )))

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Nei dette er jeg veldig uenig i.

Hva i alle dager skulle poenget med det være? Dette er ikke Facebook, men en nettside for de som elsker bøker. Jeg har lagt ut hele bokhyllen min her og logger meg på for å diskutere bøker.

Er temmelig sikker på at det finnes nettsider både for strikking og friluftsliv som man kan bli medlem av for å dele strikkeoppskrifter og naturopplevelser.

Sivilstand?? Trosretning??
Har problemer med å tro at du mener dette :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg ser vel ikke helt grunnen til denne reaksjonen. Jeg er temmelig sikker på at de fleste her som har en profil på Facebook ikke nøler med å fortelle om siste fest, siste ferie, ja sågar siste kaffekopp med navngitte familiemedlemmer der. Det legges også sikkert ut fullt navn, bilder, navn og bilder på barna o.l. Det kan da umulig være verre å legge ut litt mer informasjon på et seriøst nettsted som bokelskere. Dette kommer jo alle brukerne til gode med hensyn til anbefalinger. Men men...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Facebook er som Hedvig skriver ikke et tilsvarende forum som Bokelskere. For øvrig forteller jeg lite personlig på FB og aldri bilder av andre personer dersom de ikke har bedt om det selv, den samme regelen bruker jeg i forholt til å navngi andre personer! (Det er for øvrig ikke lov å legge ut bilder av andre uten tillatelse.) Og FB brukes uansett til helt andre formål enn et forum der man men samles kun ut i fra EN felles interesse, her: bøker.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har du lest mine svar? FB var kun et eksempel. Kanskje et dårlig et men like fullt :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg overreagerte vel litt, men like fult ut mener og står jeg for det.

For å ta Facebook først. En sammenligning av Facebook og Bokelskere blir jo helt feil. Jeg har en profil på Facebook, men der er det kun de jeg velger som venner som har tilgang på informasjonen jeg legger ut. Vennene mine der velger jeg også selv.

Her på nettstedet har jeg ingen kontroll over hvem som velger å bli medlem, heldigvis :)

Vi er nå over 11.000 personer her inne og jeg håper at de fleste er medlem her av samme grunn som meg. Jeg er her fordi jeg elsker bøker og jeg elsker å diskutere alt som har med bøker å gjøre.

Mitt sterkeste motargument mot ditt forslag er først og fremt at jeg er redd for at dette skal ta vekk fokuset på alle bokdiskusjonene her inne. Dessuten hvilken garanti har man for at det folk skriver om seg selv stemmer og hvem skal eventuelt sjekke det.

Jeg har ikke behov for å vite personlige ting om de som er medlemmer her inne, nettopp fordi vi ikke diskuterer personlige ting. Når det er sakt så er det allikevel sånn at de jeg snakker mest med får vite litt om meg. Det henger sammen med at når man skriver mange innlegg så skjer det av og til at noe privat blir skrevet :)

Hva jeg liker av bøker har ikke bakgrunn i hva jeg jobber med eller hvor jeg er oppvokst :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Kunne ikke falle meg inn. Å opprette FB-profil, mener jeg. Fremstår som fullstendig uinteressant bruk av tid for mitt vedkommende.... Ergo er jeg enda mer anonym på FB enn på Bokelskere.no - og å dømme ut fra mine venner og bekjente i "den virkelige verden", så er det svært mange presumptivt oppegående mennesker som ikker er på Facebook. De kan være veldig aktive på nettet - men prioriterer annerledes enn f.eks. deg, PerL, når det gjelder tidsbruken sin. Det er litt rart at så mange FB-brukere tror at "nesten alle" andre også har FB-profil?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Han sier ikke at de fleste her inne har facebookprofil. Han sier: Jeg er temmelig sikker på at de fleste her som har en profil på Facebook ikke nøler med å fortelle om siste fest, siste ferie, ja sågar siste kaffekopp med navngitte familiemedlemmer der.

Diskusjonen handler ikke om facebook, men om informasjon i digital hverdag, nærmere bestemt her på Bokelskere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg hadde engang en "trynebok" profil, men jeg fikk så absolutt nok da en av mine "venner" lurte på om det ble pølser eller hamburger til middag. Så nå er det et par år siden jeg sletta alt om meg der. Sånne tilstander ønsker jeg faktisk ikke her.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Anbefaler deg å lese tråden. Ingen her inne uttrykker ønsker om en facebook-lignende nettside. Faktisk :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jo - det har du rett i. Der leste jeg forsåvidt feil - dumt av meg. Men jeg har fått med meg hva tråden her handler om ellers, altså. Og parallellen er der: den ene siden er svært tilbakeholdne med å legge ut opplysninger om seg selv på nett fordi de ikke vil risikere at opplysningene blir fanget opp, samlet og brukt i andre sammenhenger enn tilsiktet, den andre siden er mindre bekymret/tenker mindre over en sånn risiko. Jeg hører til dem som finner betenkeligheter ved å blottlegge seg for mye på nettet - men dét skulle det ikke forundre meg om du alt hadde gjettet... ;-P

Godt sagt! (1) Varsle Svar

:) Ja det har jeg fått med meg. Jeg er også anonym her inne, og legger på ingen måte ut for mye av meg selv på nettet. For man vet jo aldri... Men grensen for hva som er for mye er jo individuell. Jeg ser du har oppgitt alder, kjønn og bosted. Vil det da være så langt å strekke seg med flere opplysninger som karakteriserer deg som person?

Ville du reagert på å haket av for eksempel yrke når du laget din profil?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En annen ting er at jeg synes det er flott at man her inne kan finne hverandre i sansen for de samme bøkene, uten å vite for mye om hverandre ellers. Ha - plutselig slår det meg at dette nesten blir en form for "Dating i mørket"! LOL! Men altså: det er ganske fint å kunne slå av en bokprat her på nettstedet med noen du kanskje aldri ville ha kommet i snakk med i det virkelige liv, fordi andre opplysninger/trynefaktoren (å, jada) kommer i veien.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takker for det. Jeg syntes heller ikke det kan være så skummelt å gi ut litt mer informasjon, spesielt når man kan være anonym. Noen mennesker liker tall :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg mener at det er vesensforskjell mellom Facebook og Bokelskere. Ja, de fleste av oss (som er medlemmer) legger ut en del personlig informasjon på førstnevnte… Samtidig er det sånn at man kan reservere seg mot at folk en ikke har godkjent/kjenner leser det en skriver. Her inne kan alle lese/se alt.. På fb opptrer jeg med fullt navn, rett og slett fordi jeg bare inviterer dem jeg kjenner personlig til å se det jeg skriver.. Og; jeg legger ikke ut bilder av andre enn meg selv, forteller ikke om fester, skriver ikke om når eller med hvem jeg nyter en kaffekopp... Det finnes faktisk sobre fb-brukere, også.

Jeg er kvinne, heterofil, medlem av et politisk parti, lærer på ungdomsskole, tidligere speider, spiller bedriftsvolleyball, er medlem av et leseselskap, liker fargen lilla, setter spesielt pris på kunstneren Matisse og bandet Band of Horses, har tre yngre søsken, har ikke barn, kjører ikke bil, hater slaps… Jeg kan godt skjønne at en statistikk over hva vi her inne leser/liker kan være interessant, samtidig setter jeg også pris på å ytre meg uten at det jeg skriver havner øverst på google search

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Jeg tror ikke PerL mente at dette skulle bli som facebook heller. Som jeg leser innlegget over bruker han facebook som et eksempel på en arena hvor det blir lagt ut veldig mye personlig. Kanskje for mye personlig, men det er en annen type diskusjon.

Jeg var heller ikke ute etter masse informasjon om deg. Jeg var på jakt etter litt mer basisinformasjon å lage statistikk av. Hvis jeg vil bli bedre kjent med deg går jeg inn på din profil og velger å følge deg :)

Jeg syntes det ville være spennende å se om det blant bibliotekarer her er fler som her lest f. eks. Twilight enn Sult. Litt sånn som André snakker om her inne, lenger ned i tråden. Men det er en balansegang mellom hva som er greit og hva som ikke er greit.

Jeg syntes ikke det er problematisk å dele yrke, interesser, sivilstand. Og spurte om muligheten til å utvide profilen litt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men er du singel?

Hehe, neida, mitt eneste bidrag i denne saken må være at jeg personlig ikke har behov for at dette skal bli en arena for den type informasjonsdeling. Ikke at jeg har facebook-profil heller.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Statistikken på hva du leser finnes allerede. Men det er tydelig at du er ikke blandt dem som vil dele mer info her og det er greit. Det er heller ikke denne type info du beskriver det er snakk om her. Men du gjør det du syns er best og andre gjør det de syns er best. Så kan vi være enige om at vi er uenige :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så fordi vi deler mer av oss selv på Facebook, så må vi gjøre det alle andre steder også? Det henger ikke på greip. Facebook er til for å brette ut privatlivet sitt og se på andre som bretter ut privatlivet sitt. Eller spille FarmTown. Bokelskere er til for å diskutere bøker og finne nye bøker man vil lese.

Det har ikke nødvendigvis med at man vil være anonym og hemmelighetsfull, men at man ikke ønsker at Bokelskere skal bli en Facebook-kopi for de som leser bøker.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg sier ikke at noen MÅ noe som helst. Jeg sier at det vil være bra for anbefalinger o.l å legge ut litt mer info. Det som overrasker meg , som sagt, er at det tydeligvis er et stort anonymitetsbehov her, langt større enn på andre nettsteder. Det er jo ingen som ber om at privatlivet skal "brettes" ut. Det er snakk om litt mer info om oss brukerne av dette nettstedet. Men som sagt, det er opp til den enkelte. Alle bør og skal få gjøre det de selv synes er best.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men mener du at hvis folk oppgir yrke og sivilstatus, så er det lettere å anbefale bøker til dem? Hva sier det om mine litterære preferanser at jeg jobber som stallmedarbeider og er singel? Eller tenker du på noe annet?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Trosretning feida jeg da ut på selv ;) (Kan være følsom i seg selv)

Jeg vil gjerne vite mer om mennesker/lesere som elsker bøker, som deler bokopplevelser og som vi har snakket om dette kan være følsom informasjon. Selvfølgelig finnes det mange andre nettsider om hobbyer og slikt, men der er det den hobbyen som er i fokus. Jeg er ikke ute etter å finkikke på noen liv, men vit litt mer om lesere på et generelt plan. :)

Men som jeg også sier her inne. Jeg skjønner at dette kan bli vanskelig, en av grunnene ligger i at noen her er anonyme og noen bruker fult navn. Det er lettere å være fri når man er anonym.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det hadde vært utrolig kjekt å vite alt om leserne av bøker!

F.eks: Liker lærere krim bedre eller dårligere enn annen skjønnlitteratur?

Liker bibliotekarer erotisk litteratur mer enn frisører?

Hvis man stemmer Fremskrittspartiet, er man mer eller mindre troende til å like bøker av Anne B. Ragde?

Hvis man er personlig kristen, vil like Twilight-serien bedre enn andre?

Er høy årsinntekt en indikator for å like bøker av Dan Brown?

Hvis jeg hadde hatt tro på at det gikk an å høste inn denne informasjonen fra brukerne våre uten at noen tok anstøt av det, så hadde jeg synes det var utrolig spennende å leke med slik statistikk.

Realiteten er at lesemønster er blant de mest følsomme tingene man kan dele, og jeg føler strikken er strukket langt nok allerede.

Jeg tror man ville fått en litt uggen følelse av å bli spurt om enda flere personlige spørsmål.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Det var det jeg var redd for men det er lov å prøve seg ;)

Jeg skjønner at folk er reserverte og derfor må slikt være frivillig. Noe som allerede der gir ufullstendig informasjon. Men nettopp fordi lesing er personlig er det spennende å se på informasjon som det. Men jeg er enig i at det er bedre at folk føler seg hjemme og sikre her enn at de ikke registrere seg på grunn av dette. Etterhvert som det digitale livet utfolder seg så blir nok dette mer vanlig også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig med Marit. Unødvendig. Når folk ikke engang vil oppgi navn og ha et vanlig profilbilde;) hvorfor da oppgi en masse annet. Ønsker en å skrive mer om seg selv er det åpent for det under Bio.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg skjønner hva dere mener, men man vil fortsatt være anonym. Jeg bruker selv et brukernavn og ikke et vanlig profilbilde. (Det er meg selv som jeg ville sett ut i South Park, men du ville nok ikke stoppet meg på gaten pga det.)

Jeg snakker om tall man kan leke med og trekke slutninger ut i fra. Vi oppgir, kjønn, alder og bosted allerede og jeg syntes det er morsomt å kunne se på kakediagrammene nederst på hovedsiden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tror det er frivillig om en vil oppgi kjønn og alder også. Jeg har ikke oppgitt alder, tror jeg;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja det er frivillig. Det eneste du må oppgi er brukernavn og mailadresse. Og det mener jeg det skal forsette å være. Men at tilleggsopplysninger kan legges inn av de som vil :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å nei, la oss få slippe - vær så snill!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Vigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarianne MBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. Martol