Denne har jeg hatt på "Skal-lese"-lista lenge, og jeg er glad for at jeg nå har tatt tak i den. Dette er en bok som beveger seg i yttersone av vanlige folks hverdag, men gir tankevekkende innsyn i hvordan det kan resoneres - dersom tankegangen er vridd nok. Vil tro at det går lenge før denne er helt ute av hode. Synes også oppbyggingen av romanen var god. Litt langtekeklig helt i sluttfasen, men det tålte jeg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Var den veldig god! Leste en plass en kort notis at den var det og handlingen er fra Vestlandet. (hehe Vel, vi er noe kompliserte og humoristiske alle mann, men at vi er blitt så interessante her fra vår del av landet!). Har satt den på ønskelisten min. Går det en humoristisk tone gjennom hele boken?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Carl Frode Tiller befinner seg blant mine absolutte forfatterfavoritter. Ikke bare en han fra samme småby som meg – Namsos - og noenlunde i samme alderssegment (noe som selvsagt gjør at jeg kjenner meg igjen i mye av det han skriver), men han er også henfallen til den melankolien jeg liker så godt i litteraturen. Bøkene hans handler om mennesker på den psykiske yttergrensen i livet – dette gjelder også Bipersonar.

Av bøkene til Tiller setter jeg Skråninga høyest, kun ett lite hakk foran Innsirkling I og II. Til sist kommer Bipersonar, selv om dette lang fra er noen middelmådig bok. Jeg syntes bare den hadde noe uforløst over seg.

Tiller er for meg en av de ypperste nålevende forfatterne vi har her til lands. Men: han er slett ikke humoristisk. Her er det det svartsynet, de psykiske problemene, de innerste følelsene – som kan være akk så mørke - inne i oss alle, vi som lesere får vri og vende på. Tiller tar oss med inn i en verden vi aller helst vil løpe bort fra, samtidig som den er utrolig forførende på sitt vis. Likevel – eller i mine øyne selvsagt - er dette en forfatter du bør lese. Som nynorskmann og samtidsforfatter er han i mine øyne uovertruffen! Håper du vil lese noen av bøkene hans, til tross for at de ikke innehar de kvalitetene du trodde de hadde ;)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Takk. Har bestilt Skråninga fra Bokklubben til 50 kr takket være en vennlig sjel her på bokelsere.no Tror jeg vil like Tillers bøker. Kommer isåfall tilbake med anmeldelse etter jeg har lest den. Det kan godt være at det tar en stund fordi jeg trenger tid til å reflektere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Humoristisk? Nei, ikke akkurat. Heller tragisk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er vel hva vi kaller galgen-humor kanskje!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har også hatt denne liggende lenge. Når jeg kom i gang, skjønner jeg jo ikke hvorfor jeg ikke har fått lest den før. Men den har kanskje kommet litt i skyggen av andre av Tillers forfatterskap? Det er umiskjennelig "Tillersk". I denne romanen møter vi, som ofte hos Tiller, tankeverdenen til personer som er knyttet til hverandre på ulike måter, sønnen til musikeren Thomas, den religiøse, "milde" broren, den voldelige sønnen Peter, og dessuten forfatteren Arnt, som dikter opp det hele. Tiller er ikke akkurat feel-good-litteratur, det er tragiske enkeltskjebner og traurige relasjoner. Vi følger tankeverdenen til svært ulike personer. Skal ikke akkurat påstå at alle er så lett å kjenne seg igjen i (som hvordan tenker en person som ikke klarer å styre agresjonen sin), men likevel virker det troverdig, jeg kjøper dette, tenker at sånn kan det tenkes. Det er skremmende og uhyggelig, men tidvis også på sitt vis underholdende. Som når vi møter den sjøltilfredse religiøse bonden som vil tenke det det beste om de fleste, være mild og god til det sjølutslettende, og samtidig ender opp med å misfortå og kludre til det meste. I denne karakteren og hans forhold til kone, mor og barn, opplever jeg å kjenne igjen mange personer jeg har kjent og møtt, og mener Tiller (som vanlig) treffer noen typiske trekk ved vår tid. Det er for øvrig som jeg kjenner igjen mange tilløp til personer og karakterer som vi har møtt i Innsirklingbøkene. Om du synes Innsirkling er bra bøker, så vil du også like denne, tenker jeg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Er som alltid nesten litt psykisk utslitt etter å ha fullført en Tiller-bok.. Og som alltid - ikke skuffet! Man kommer så utrolig nær menneskesinnet og man lever med personene så det gjør vondt. Slik skal en god bok være.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaHarald KAnne-Stine Ruud HusevågEgil StangelandHeidi HoltanMads Leonard HolvikLars Johann MiljesveinBeathe SolbergTanteMamieAnne Berit GrønbechOddvarGIngeborg GTine SundalTatiana WesserlingDemeterSigrid NygaardRandiSynnøve H Hoelingar hMcHempettPer LundIreneleserLailaPrunellaKirsten LundMonica CarlsenMarit HøvdeLinda NyrudHanne Kvernmo RyeVariosaHeidiNinaDolly DuckInger-LiseYvonne JohannesenTom-Erik FallaLinda RastenAnineAnn Christin