Boka var grei nok. Synes den hoppet litt. Kanskje jeg var ukonsentrert. Men ikke blant de beste jeg har lest

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Meget kortfattet resyme: Historien handler om Lili, født i Alsace i 1884, gift i Wien rett før 1. verdenskrig, emigrerer med sin andre mann til USA i tjueåra, forlater sin tredje mann og vender tilbake til Europa etter krigen.

Dette er en fyldig beretning om Lilis "hverdagsliv" i svært ulike settinger og samfunnsklasser - hun opplever de store historiske begivenhetene på nært hold: Elsass/Alsace, verdenskrigene og børskrakket, og må flere ganger lære å tilpasse seg nye situasjoner.

I tillegg har vi en parallell historie om Amanda, som kjente Lili mot slutten av hennes liv. I 1986 begynner hun, med god hjelp av gamle bekjente, å nøste opp historien hennes.

Jeg syntes boka var fascinerende lesning, ikke minst på grunn av den usentimentale skrivestilen. Vanskelig å forklare, men etter min mening greier forfatteren å holde en kjølig (respektfull?) distanse til Lili og de andre karakterene, samtidig som hun makter å formidle både glede, sorg, kjærlighet og desperasjon.

Vi kommer tettere innpå Amanda, i og med at hun er "jeg"-personen. Deler av hennes historie kunne vært strammet inn litt, men det meste fungerer godt.

... og så har vi en oversetter som ikke vet forskjell på da og når, men som ellers har gjort en bra jobb.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg leser denne boken nå, sliter litt med å komme innpå karakterene, men etter å ha lest ditt korte resyme så forstår jeg litt mer :) Kanskje det er nettopp på grunn av den kjølige måten forfatteren skriver på at jeg ikke helt klarer å skape et forhold til karakterene. Det går treigt å lese, men jeg er bestemt på å lese den ut da jeg er litt nysgjerrig på hvordan Lili og Amanda møtes og hvordan deres forhold blir formet. :)

Jeg merker med meg selv at når jeg sliter med en bok, så er det alltids hjelp å finne hos bokelskerne :) Det lille resymeet ditt har skapt en liten gnist hos meg og jeg tror det blir enklere å lese videre nå :) Så takk :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bare hyggelig! Jeg har allerede glemt en del av handlingen, spesielt Amandas del, men jeg husker den spesielle fortellerstilen og at jeg tenkte en mer nærgående stil ville ha blitt det rene melodrama.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Anne Berit GrønbechOddvarGIngeborg GTine SundalTatiana WesserlingDemeterSigrid NygaardRandiSynnøve H Hoelingar hMcHempettHarald KPer LundIreneleserLailaPrunellaKirsten LundMonica CarlsenMarit HøvdeLinda NyrudPiippokattaHanne Kvernmo RyeVariosaHeidiNinaDolly DuckInger-LiseYvonne JohannesenTom-Erik FallaLinda RastenAnineAnn ChristinPirelliVivaLaLivrebrekIngunnJChristoffer SmedaasJulie StensethAlice NordliGladleser