[ Slettet av bruker ]

Viser 38 svar.

Dro til Gran Canaria 1. juledag så dermed så ble det en spansk bok som skulle få fylle min romjul med kjepper; Den skapsindige lavadelsmann Don Quijote av La Mancha av Cervantes. Min dårlige samvittighet for ikke å ha lest i snart 20 år, og jeg har bare 140 sider igjen når jeg nå skriver kl. 2200 på nyttårsaften. Gleder meg til jeg kan skjære hakket i skjeftet mitt og logge min første ferdigleste roman i 2011, en eller annen gang i morgen. Deretter blir det George Eliot og Middlemarch, en annen dårlig samvittighet og ett nytt 800 sidersverk som krever sin leser. Godt nytt år!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg har nett byrja å lese Flimmer av Anne Holt og Even Holt som eg fekk til jul, forhåpentlegvis for eg tid til å lese Drømmehjerte av Cecilia Samartin som óg låg under treet saman med Merket av P.C. Cast. Har ein del andre bøker liggande som eg burde ta meg tid til å lese og som Min Kamp bøkene, Sne om Våren av Yukio Mishima, og Small Wars av Sadie Jones. Tida strekk aldri til lenger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå les eg Før jeg brenner ned av Gaute Heivoll. God og interessant lesing! Historia gjekk føre seg i mi nabobygd, og eg hugsar godt kor oppskaka folk var. Det var vakthald i bygdelaga i mils omkrins. Elles skal eg lese Det lovede landet av Toril Brekke, Frihet av Jonathan Franzen og Bernhard Hvals forsnakkelser av Lars Saabye Christensen. - Alle bøkene er julegaver. Ser fram til ei lang og roleg etterjulstid med mykje leseglede!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har nå startet på Carl Frode Tillers "Innsirkling". Denne har jeg lest en gang før, men vil friske den opp før jeg begynner på "Innsirkling 2", som jeg fikk i julegave. Tiller skriver veldig godt, og jeg synes en karakteristkk jeg leste om at han beskriver "hverdagens psykologiske krigføring" er veldig treffende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jonas av Bjørneboe! Fant den i billigsalgskroken en gang før jul og tenkte at der hører den vel ikke hjemme. Har lest noe av Bjørneboe tidligere, og det har vært fascinerende lesning, så nå er jeg spent på hvordan historien om Jonas utvikler seg. God jul :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vet du; denne jula skal virkelig bli en ”skuldrene ned-jul” hva lesing angår! Min familie leser lite og gir sjelden bort bøker - dette er jeg vant til og har derfor som vanlig tatt mine forhåndsregler. Jeg har flere titalls uleste klassikere i bokhylla mi, samt flerfoldige bøker ”åpnet” på nb.no og andre nettsider. Jeg gleder meg virkelig til å la innfallene råde og lese akkurat det jeg vil, der og da. Endelig har jeg tid til å gi meg litteraturen i vold, uten at hverdagen griper inn!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

La meg synge deg stille sanger som jeg fikk i julegave. Har kommet snart halveis og liker virkelig det jeg leser. <En dyktig forfatter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skal prøve å få lest La meg synge deg stille sanger, en bok som har vært på leselisten min leenge! Hvis jeg blir ferdig med den blir det nok enten Øya av Victoria Hislop, eller Freedom Jonathan Franzen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Freedom" av Jonathan Frantzen (julegave).
Ei bok som har vært mye omtalt.
Håper den lever opp til forventningene (mine)!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og under juletreet lå Før jeg brenner ned av Gaute Heivoll og Hundre år av Herrbjørg Wassmo. Så jeg blir nok ikke å snakke til resten av helga (har jo liggende flere fra før av)... ÅH, så glad jeg er for at vi ikke skal noe i dag, - 1.juledag! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fikk til jul Jon Gnagdal's bok "Jeg tenker nok du skjønner det sjøl", om den sanne historien om Christoffer på 8 år som blir slått ihjel av stefaren sin. Kanskje ikke årets koseligste julegave, og det skal sies at jeg måtte mase lenge for å få noen til å kjøpe den til meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hadde opprinnelig tenkt å lese selvbiografiene til Margit Sandemo og Gene Simmons og krim av Ruth Rendell, Catherine Aird og den siste Dorothy Simpson boka jeg ikke har lest, men etter at småforkjølelsen jeg har slitt med siden September slo ut i full blomst etter at jeg kom hjem fra den siste handleturen til Kiel den 19. blir det noe lettere. Skal prøve å komme meg gjemmom Star Wars og Porsche boka som jeg har under 'leser' da en venn skal kjøpe dem av meg når jeg er ferdig med dem. Ellers blir det lettleste saker som den 3dje boka under 'leser', March Hares and Monkeys' Uncles - Origins of the Words and Phrases we use every day. Har 3 til av samme forfatter + andre i samme stilen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har startet på Ildefonso Falcones Fatimas Hånd. Ser ut som om den kommer til å vare en stund. Har Alf Nielsens Jeg var Rinnans fange som backup.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Først og fremst skal jeg pløye gjennom de åtte første bøkene i Charlaine Harris' The Southern Vampire Mysteries. Etter det kommer jeg vel kanskje til å lese Dickens' A Christmas Carol på nytt, før jeg begynner på Lewis Carrolls Alice's Adventures in Wonderland og Through the Looking-Glass.

Jeg er rimelig sikker på at det kommer til å ligge ei bok eller to under treet også, så planene endres kanskje noe etter hvert, men The Southern Vampire Mysteries skal i alle fall leses.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skal ta for meg "Hundreåringen som hoppet ut av vinduet og forsvant" av Jonas Jonasson. Skal legge ut en videoanmeldelse av den på Libris sine sider innen 9. januar, så jeg er litt spent. Hadde jo vært hyggelig å kunne si noe fint om den :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne jula satser jeg på å få lest mye, for jeg har ferie helt fram til den 17. januar. Jeg håper å få lest noen av bøkene jeg har på pensum til neste semester, så jeg får en god start. Det er ingen tung plikt, tvert imot gleder jeg meg til å ta fatt på dem. Toni Morrisons Beloved, Joseph Conrads Heart of Darkness (som jeg også har fått varmt anbefalt) og Kafkas Prossessen er et par titler. Litt annet blir det også - dette blir en bra ferie!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ved siden av pinnekjøtt, juletre og presanger vil julen siles ut gjennom den stadig foregående særemneoppgaven. Jeg er straks ferdig med Einar O. Risas “M. Kanne & Søn” – en fantastisk bok som jeg helt klart vil skaffe oppfølgerne til. Etterfølgende er Alexander Kiellands “Fortuna” (igjen) og Tore Renbergs “Mannen som elsket Yngve”. Jeg gleder meg til å lese en innbundet bok igjen, kjenner jeg, for å si det slik. Om jeg kunne valgt selv hadde jeg lest Harry Potter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Desember skulle være fantasy-måneden min, men jeg har bare rukket å lese Harry Potter-bøkene foreløpig. Men jeg holder meg til planen, så nå står Tolkien for tur. :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Aller først skal jeg pløye meg gjennom en del bøker jeg begynte på for noen måneder siden før jeg eventuelt rekker å lese noen andre. Men hvis jeg får tid til overs (leser litt tregt:) så ønsker jeg inderlig å lese The Gunslinger av Stephen King (den første boka i Dark Tower serien, Det sorte hjerte av John Connolly, Dødslekene av Suzanne Collins, og muligens Pig Island av Mo Hayder. Men, men, kjenner jeg meg selv rett så kommer jeg kanskje til å velge helt andre bøker, i hvert fall noen av de. Er ganske ubestemmelig når jeg skal velge meg bøker å lese. Som regel blir det impulsvalg:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har akkurat lest Storgårdsfolk 1. Har gått i gang med Skammerens Datter av Lene Kaaberbøl. Etter den skal jeg i gang med De utvalgte av P.C Cast. Og etter den tenkte jeg og se om jeg ikke endelig kan få lest opp Hulebjørnens Klan. For den har jeg holdt på med ganske lenge nå. Men får lagt den til sida heile tida, fordi det kommer andre spennende bøker i veien. Så de skal jeg fokusere på i jula. Også etter nyttår har jeg masse bøker på vent. Se evt. bloggen min hvor man kan se challengene jeg er med i :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den urolige mannen av Henning Mankell, i tillegg til at 1984 av George Orwell skal leses ferdig. I tillegg kan det jo hende det dukker opp noe på Julaften :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skal lese ferdig "Paktens Voktere" av Tom Egeland og "Egypteren Sinuhe" av Mika Waltari og vil også lese "Rådyret" eller "Døren" av Magda Szabó. Om jeg rekker gjennom disse tre vet jeg ikke, men etter julaften blir det i det minste noen få fridager. Da kan jeg lese masse =)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tja, jeg satser på at jeg får lest Lars Saabye Christensens "Bernhard Hvals forsnakkelser", Scott Smiths "Ruinene" og Einar O. Risas "M. Kanne & Søn". Så venter jeg gave fra Bokvennen: John Stuar Mills "Om friheten" og føyer den til lista. Hvor mye en får lest i jula er jo et godt spørsmål; ikke mange juledager i år... Og ønskelista til jul er også fylt opp av bøker, - men heldigvis; jula varer helt til påske!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skal lese et par av de bøken som er i "skal lese"-hylla mi. Pluss noen av de jeg forhåpentlig får i gave. Har gitt noen kraftige hint, og får håpe på det beste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skal lese ferdig "La meg synge deg stille sanger", ellers kommer jeg sikkert til å starte på en eller annen bok jeg får til jul,hvis jeg får noen. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den Narnia-boka som ligg til grunn for den nye Narnia-filmen, Jane Austen's "Emma" før filmatiseringa går i fjernsynet, kanskje - og dette har eg hatt som plan jul etter jul - Gabriel Scotts "Tante Pose" - pluss dei som eg held på med elles for tida.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Siden jeg har vært snill jente i hele år :) håper jeg å få oppfylt bokønskene mine til jul.
Jeg vil starte opp 1. juledag med "Livet" av Keith Richard og etterhvert "Ørkenen Sur" av Thor Gotaas og Roger Kvarsvik.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Beklager å si det - "Ørkenen Sur" var en stor skuffelse for meg. Jeg er absolutt interessert i temaet, men språket er så klønete og elendig at jeg endte opp med å avbryte boken. Synd at forfatterne har greid å ødelegge et så interessant materiale.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har store planer om å fortære både en og tre bøker fra True blood serien. Har hatt de liggende en stund nå, så på tide jeg får satt i gang med de.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skal gjøre meg ferdig med Frihet av Jonathan Franzen, deretter blir det kanskje julefortellinger -> Bare mjuke pakker under treet av Levi Henriksen og muligens Øya under havet av Isabel Allende. Siden jeg skal kjøre et stykke i julen blir det muligens Løvekvinnen av Erik Fosnes Hansen og/ eller Norwegian wood av Haruki Murakami på lydbok i bilen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

King Chief of the World, Thomas Aune. Dagbok fra VM i Sør-Afrika, Det stille forlaget.

Fallet Thurnemann av Arne Sundelin.

Ark i A4-str. x 300 sider. To bøker som kommer ut på Bokvennen forlag i løpet av januar! Begge planlegges å lage lansering rundt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Arkene er lest og titlene er: Retten som ingen kunne målbinde av Kaj Skagen og Skrift og strid - Essay om Henrik Rytter.

I tillegg fant jeg Geir Berdahl sin subjektive erindringsbok: 40 års nervøsitet En godbit for de som vil ha et innblikk i forlagsbransjen. Ellers vil jeg trekke fram siste nummer av tidsskriftene Vinduet og Bokvennen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

G.W. Persson, Den som dreper dragen og Gaute Heivolls Før jeg brenner ned. Dette er de to som jeg vet jeg skal lese, men det dukker alltid opp noen andre også. :o)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som sagt; det dukker alltid opp noen jeg bare må lese, har endelig fått tak i bind 1 av- Julie eller den nye Eloise av Jean Jacques Rousseau. Bind 2 har vansmektet i hylla alt for lenge. Takk til Bokvennen som hadde nr.1. :o)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg siterer deg: "det dukker alltid opp noen jeg bare må lese". Det skjedde meg for en halvtime siden. Jeg beklager at jeg ikke nevner tittel og navn. Men av og til er jeg så glad for å oppdage reiselitteratur som man ikke visste om.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Harald KToveThomas Røst StenerudAlice NordliLene AndresenTorTone HEirin EftevandGro-Anita RoenTove Obrestad WøienStein KippersundLars MæhlumHeidi HoltanWenche VargasSolVivaLaLivreReadninggirl30Sigrid NygaardLinda RastengretemorKristine LouiseLisbeth Marie UvaagElisabeth SveeTheaPiippokattaStig TMorten BolstadSynnøve H HoelMalinn HjortlandkntschjrldBerit RBertyFarfalleAnne-Stine Ruud HusevågSilje-Vera Wiik ValeFriskusenHilde H HelsethEgil StangelandNicolai Alexander Styveelme