Må bare spørre for ren nysgjerrighets behov. Hvor mye penger bruker dere ca. på bøker om månten??

Jeg kan jo umulig være den eneste her inne som elsker og shoppe bøker.. Nå hadde jeg lovt ikke og kjøpe flere på en god stund, men klarte ikke nenne meg.. Bukket under etter 3 uker uten shopping så bukket jeg under for shoppe trangen i forgårs. Hvor jeg først kjøpte 3 bøker i brukthandel til 50 kr. I går 2 bøker på nettet til 130 kr og i dag kom jeg til og kjøpe 2 til til omkring 100 kr. Det er jo for meg mange penger.. Hvor mye bruker dere ca?? (vet godt man normalt ikke snakker økonomi så åpent.) Men blei jaggu meg litt nysgerrig på om det fins andre der ute som shopper løs i blandt xD

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 24 svar.

Jeg bruker ca 300-500 i måneden.

Men nå har jeg akkurat gjenoppdaget biblioteket, så nå skal jeg bli rik :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg brukte mer penger på bøker tidligere enn det jeg gjør nå. Da var jeg medlem i bokklubber og kjøpte nye bøker utenom. Bokbudsjettet lå nok rundt 500 kr. i mnd.
Nå har jeg endret litt på hvordan jeg handler bøker så bokbudsjettet er rundt 100-200 kroner i mnd.
I dag er jeg ikke så opptatt av at bøkene må være nye, tvert i mot så syntes jeg brukte bøker er mer stas. Dessuten så består ønskelisten min av bøker som er utgitt for flere år siden, ergo så er ikke bokklubb tingen for meg lengere.
Nå elsker jeg å besøke bruktbutikker for å leite etter bøker jeg ønsker meg, samt sjekke ut andre bokskatter. Gleden er stor når jeg finner 2-3 bøker og betaler 50 kroner for dem.
Så forøvrig på Norge Rundt for en uke siden og der var det et innslag om et bokhus med brukte bøker i Drangedal. Der hadde de 80.000 titler og det beste av alt er at det kun er en drøy times kjøretur dit for meg. Har allerede planlagt sammen med en venninne å avlegge bokhuset et besøk. Skal da skrive ned alle bøkene som er på ønskelisten min og håper at jeg finner noen av dem.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg trooooor jeg har brukt mellom 2500 og 3000 på bøker hittils i år. Så sånn ca 200-300 i mnd.
Jeg tror ikke det er veldig forskjellig fra tidligere, men i år har jeg handlet mye mer på bakgårdssalg og bruktboksalg enn tidligere, så jeg har nok fått mye mer bøker for pengene mine.
At jeg har fått med meg disse salgene er nok mye pga. bokelskere, så tusen takk skal dere ha!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt å se at du spør om dette synes jeg. Ok å se hva andre bruker også, fordi jeg noen ganger får litt dårlig samvittighet , når jeg igjen kjøper en bok.(bøker ). At jeg ikke er alene om å bruke 500 - 700 i mnd.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Pengebeløpet helt eksakt vet jeg ikke, og tenker aldri over. Det varier jo så veldig hvordan jeg kjøper de. I bokhandel for fullpris, i pocket eller salg - på nettet til fullpris pocket eller salg - posesalg - finn.no - brukt - i kolonialforetning osv. Så prisen på boken(bøkene) varierer jo veldig. Men en ting er sikkert, det siste året så har det garantert blitt minst en ny bok pr. mnd. Så gjennomsnittelig kanskje 200-500kr.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vet ikke, men det blir en del, enten det er på posesalg, nedsatte bøker hos bokhandleren eller på antikvariat.net - burde egentlig hatt et budsjett å forholde meg til... Så jeg kan dessverre ikke svare deg!! ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg bruker vel i gjennomsnitt 500-600 i mnd. Denne mnd har fått kjøpt tre poser med bøker på bokloppemarkedet til Rygge bibliotek og betalt 90kr tilsammen. Fant en del skatter der. Ellers så prøver jeg å vente med de dyreste bøkene en stund til de blir satt ned i pris.

Jeg bruker ikke så mye penger på andre ting så jeg syns jeg er vel forunt de bøkene jeg kjøper. :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg bruker ca. 800 - 1200 kroner i månedet.. 400 er til skolebøker (da ser man selvsagt bort første måned i semesteret, da beløpet er langt høyere).

Men dette betyr ikke at jeg kjøper så mange bøker. Jeg har gitt opp å kjøpe pocket. Jeg kjøper bøker som kan være litt dyre, men gjør jeg ikke det kjøper jeg bare flere. Tanum.no er knall til handel, de har både godt utvalg av mange bøker og samme bok i flere språk og utgaver.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tenker ikke så mye over hvor mye jeg bruker på bøker men jeg ser at det fort blir penger av det.
Har en stund nå kjøpt flest billige brukte bøker, har lister jeg går rundt med. Der går jeg altså rundt med lister for de bøkene "jeg ønsker å finne", (og hvis du tror jeg bare holder meg til lista tar du feil, hehe)liste over alle "Nobelprisvinnere" og nesten det viktigste de "bøkene jeg allerede har". Før jeg begynte med den lista kom jeg av og til hjem ei bok jeg allerede hadde.
Av nye bøker kjøper jeg de jeg har lyst til å eie ellers så reserverer jeg på biblioteket.
Det er en veldig hyggelig hobby å ha og ikke minst å delta på et forum som dette der en kan få tips, kommentere bøker osv.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Lister over bøkene du ønsker deg synes jeg høres ut som en veldig god idé, særlig når du har dem med deg når du handler. Ikke minst ser det veldig stilig ut i mitt hode. Å finne at det allerede finnes andre eksemplarer hjemme av de bøkene som er handlet inn later derimot til å være skuffende. Det er godt at listene kommer deg til hjelp på flere måter. :) Og jeg ser ingen grunn for ikke å begynne å bruke slike selv også. Da får jeg jo bedre kontroll på alle ønskene mine når jeg første er ute og handler og ikke kan ha med meg PC-en for å titte innom boksamlingen min her inne. Det er derfor at jeg vil takke for at du ville dele dette. Det kommer kanskje også flere enn meg til nytte, tør jeg si.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjæresten min samler filmer og han har fått tak i et briliant system på Iphonen sin(for filmer da.) Det er en app, som gjør at han kan gå inn på en internasjonal database å søke opp de filmer han har å legge de inn på en egen liste. Og når han da er ute å kjøper filmer så kan han bare gå inn skrive inn navnet på filmen så ser han om han har den eller ikke. Kjempe fansy og litt mer avansert og med mere kule momenter en jeg nevner her. Er greit for han når han har over 1500 dvder. Skulle virkelig ønske det fantes et slikt system for bøker også...men hvem vet, kanskje gjør det det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det høres både spennende, praktisk og som du sa - fancy ut. Det ønsket får vi dele med hverandre. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kjøper nok bøker for ca. kr. 7-800 pr. mnd. Det er jo litt galskap også, særlig når jeg har svært mange bøker i hyllene som jeg ikke har lest. Det er i alle fall MENINGEN å lese alle bøkene jeg kjøper, meeenn...

Men riktig så biblioman som Erasmus fra Rotterdam (1465-1536) tydeligvis var, er jeg nok ikke. Sitat:

"Straks jeg får litt penger mellom hendene, kjøper jeg bøker, og blir det noe til overs, kjøper jeg mat og klær."

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Hmm. Månedtlig bruker jeg nok gjennomsnittlig mellom 500 og 800 kr på bøker. Stort sett nærmere 500, siden jeg stort sett noterer meg interessante titler og oppsøker dem i engelskspråklig digitalt format, som oftest er litt billigere enn å kjøpe pocket/hardcover direkte i en butikk.

(Jeg er ingen krøsus, heller - men er eksempelvis avholds, som sikkert gir meg litt budsjett-"overskudd", sammenlignet med mange jevnaldrende. En halvliter på et utested koster jo en hel roman.)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er det blitt så dyrt å drikke ute, eller er det romanene som er blitt så billige;)??

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ser at jeg har brukt ca fire tusen på bøker hittil i år. Er medlem av en bokklubb og har litt vansker med å avbestille bøker jeg har lyst å lese. Jeg er så lite økonomisk anlagt at jeg nesten kun leser nye bøker :( Det koster. Burde jo klart å vente til prisen reduseres og begynt på gamle klassikere i stedenfor. Kanskje det bør være et nyttårsforsett,hehe. Jeg burde nok rett og slett meldt meg ut av bokklubben og begynt å frekventere bokhandlere, antikvariat og bibliotek istedenfor. Kanskje jeg hadde hatt litt penger til overs også;)

Er veldig glad i å handle på nett, både bøker og annet. Liker at det er oversiktlig og at jeg kan gjøre dette i mitt eget hjem. Å bruke timer på å handle i butikker, bruke en evighet i en bokhandel er jeg ikke anlagt for. Blir fort utålmodig. Men ser jeg en tilbudshylle i en bokhandel er jeg raskt der og tar med meg det jeg ønsker å lese. Føler da jeg har gjort et kupp, mens bunkene stiger hjemme...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I år har jeg brukt drøyt 2000 kroner på bøker, grovt regnet... Mange av kjøpene angrer jeg på nå, så nå er planen å bare kjøpe bøker jeg har lest og som jeg "må ha". Jeg må spare penger til ny bokhylle uansett. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ønsker rett og slett ikke å tenke på hvor mye jeg bruker på bøker, men det er en del ja. Skjønt etter at jeg sluttet å røyke for 1-2 år siden, synes jeg i grunnen at jeg fortjener det! Har byttet ut en last med en annen og mye bedre last ... ;-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg vil helst ikke tenke på hvor mye penger som går til bøker...
Jeg klarer ikke å la være å kjøpe bøker jeg virkelig får lyst på. Og brukte bøker er alltid like velkomne som nye bøker. Jeg har fått en god del bøker av noen som ville kaste bøkene sine. Da tar jeg imot med åpne armer.
Jeg ser at jeg burde begrense meg med å kjøpe bøker (burde vel bruke biblioteket mye mer enn jeg har gjort i de siste årene), for jeg har altfor mange bøker på "skal lese"-lista mi, - men det dukker jo hele tiden opp så mange bøker jeg "må ha"!
Så dermed går jeg i bokfella hele tiden. Sukk.
Dette ble det visst fryktelig mye bøker av, hehe... :)
Men jeg blir alltid overlykkelig når jeg finner noen godbiter på salg. Da føles det alltid som jeg har gjort et lite varp, og at jeg har med meg noen nye venner med hjem.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg vet ikke hvor mye penger jeg bruker på bøker i løpet av et år. Jeg kjøper bøker relativt ofte, og har sikkert rundt 90 bøker jeg ikke har fått lest enda i leiligheten min. Jeg føler jeg stadig vekk er innom en bokhandel, og da ender jeg ofte opp med å kjøpe en bok eller to, men det skjer heldigvis ikke bestandig, så klarer å begrense det.

Det skal sies at jeg sjelden kjøper bøker til fullpris. Hvis jeg skal ha innbundet ønsker jeg meg det ofte til jul eller bursdag, evt. kjøper det på salg, pocketbøker hender det at jeg kjøper til fullpris, men kjøper de ofte på salg de også.

Tror jeg kommer til å sette opp eget budsjett til neste år på hvor mye penger jeg faktisk bruker på bøker i løpet av et år, så jeg har bedre oversikt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legger dere evt. et hvis beløp til rådighet? Eller åssen klarer dere og motstå fristelsen, så dere ikke kjøper alle de som ser spennende ut :) Kunne trengt noen tips, hvis det fantes :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forrige sommer lot jeg omgivelsene mine påvirke meg i forhold til hvilke bøker jeg kjøpte. For eksempel ble jeg en dag spurt om klærne jeg hadde på meg var hentet fra et klesskap fra under 2. verdenskrig. Dagen etter kjøpte jeg en biografi om Anne Frank av Carol Ann Lee og Rapport fra ”nr. 24” av Gunnar Sønsteby. Spørsmålet tok jeg eller som en kompliment, i og med at jeg vil ha glede av å få innsikt både i krigen og menneskene ellers i tiden den forløp i. For å oppnå denne innsikten vil jeg måtte lese bøker om emnet, hvilket fører til at jeg blir pent nødt for å handle, med penger. Vel, nå har jeg jo funnet så mye god engelsk fantasy og hva jeg venter er god norsk skjønnlitteratur i bokhandlerne at jeg lar akkurat dette stå på ventehylla inntil videre.

Det at jeg finner forfattere hvis litteratur jeg lett kan interesse meg for betyr meget for meg. Det betyr at jeg finner en sti jeg kan gå på – som kan vokse seg bredere etter hvert som jeg kommer over forfattere av samme kaliber. Dette betyr videre at jeg kan sette tøyler på økonomien og unngå at den faller og reiser seg utenom disse forfatterne. Forfattere utenom disse er mer enn mange, så det er greit å vite nettopp hvilke som gir en det lille, eller store, ekstra. Disse har jeg litt etter litt funnet frem til, og den dag i dag begrenser jeg bokinnkjøpene mine til bare deres bøker.

I går fant jeg ut at forfatteren av den mest givende litteraturen for meg i bokhyllen min har skrevet enda en bok om favorittdemonen min fra favorittrilogien min av ham. En slik stor nyhet griper jeg fatt i så fort jeg oppdager den. En mindre nyhet kan enten vente eller i det hele ikke bli kjøpt, av meg. Slik begrenser jeg kostnadene per måned.

Jeg har skrevet inn alle kjøpte bøker de siste to årene i hvert sitt kostnadsskjema, som jeg ligger å kalle dem. Ved å notere meg tittel og pris og kostnader per måned får jeg alt jeg trenger og litt til for å regne ut de årlige kostnadene. Jeg har aldri satt meg et bestemt budsjett i begynnelsen av et år og satt meg som mål å ikke overstride det. Men det er slett ingen dum idé. Mitt eneste mål angående pengebruk er å senke det endelige tallet, tallet for totale bokkostnader i løpet av et år, for hvert år som går. Og så langt synes jeg at jeg klarer meg inderlig vel!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg pleier å vente en stund før jeg kaster meg over nyheter, med mindre det kommer bøker av mine yndlingsforfattere (da er jeg HELT uten kontroll inne i en bokhandel). Ingenting ergrer meg mer enn et bomkjøp til 3-400 kroner. Jeg får meg liksom ikke til å gi boka videre heller, med mindre det er åpenbart at grunnen til at jeg har bommet er at jeg har kjøpt en bok yngre mennesker vil elske. Da ekspederes de nemlig ofte med stort hell videre til 17 åringen i huset. Ved å vente får jeg også tid til å undersøke litt rundt om nyhetene ER noe å satse på. Sånn sett klarer jeg fint å disiplinere meg. Det er på boksalg jeg ikke klarer å styre meg. Da har det gjerne gått en stund også siden aktuelle bøker ble gitt ut, og jeg vet alltid hvilke bøker jeg bare MÅ ha!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Egil StangelandJakob SæthreAud- HelenBård StørePiippokattaReidun Anette AugustinLailaHelena EGodemineritaolineHanne Kvernmo RyeMads Leonard HolviksomniferumStine SevilhaugAnne Berit GrønbechLars MæhlumJulie StensethAnnamarithcTonesen81Harald KTheaTove Obrestad WøienRufsetufsaKjetilJorund KorbiKjersti SLilith NagelIngunn SHeidi LSigrid Blytt TøsdalTuridmajaTanteMamieHilde Merete Gjessingmay britt FagertveitJoannMorten BolstadGrete AastorpTjommimge