Les omtale av boken på http://www.gjennomordene.blogspot.com

SPENNINGSROMAN MED VERDIFULLT INNHOLD

Kari Fredrikke Brænne Under de dype skyggene av løvtunge trær Aschehoug Forlag 2010 301 sider

Hvorfor livet blir slik det blir. Under andre verdenskrig får skjebnen til en russisk krigsfange tragiske følger. En brutal hendelse gir konsekvenser for de fire hovedpersonene vi blir kjent med i boken.

Vi følger den eldre kvinnen Evelyn, som har basert mye av livet sitt på en løgn i ensomhet. Vi treffer hennes voksne utilnærmelige sønn William, som har valgt å flykte til Amerika. Vi møter en overfladisk skuespiller Robert med et muntert ytre og hans sønn Lukas. Lukas har sin fantasiverden hvor han ser på seg selv som Luke Skywalker i Star Wars.

Flettverksroman med 4 fortellerstemmer Boken åpner med at Evelyn tar en telefon til sønnen William; hun vil fortelle en historie. Omtrent samtidig får Robert vekket til live fortrengte følelser av en regissør, under en prøve for en tyngre rolle. Romanfigurenes liv flettes sammen, og vi får en svært velfungerende historie servert. Karakterene i romanen får gradvis dybde og kjøtt på bena, og blir transformert til virkelige personer på papiret.

Forfatteren lar de fire hovedpersonene være fortellerstemmene i boken, og selv Lukas fra sitt barnlige perspektiv, blir troverdig og interessant. Språket til Brænne er preget av et ærlig, direkte og rent språk. Gode dialoger, mange gode bilder og dramatikk driver lesingen frem.

Boken viser at valgene vi foretar oss får eksistensielle konsekvenser, både for oss selv og de som er bundet til oss. Det er mye smerte, og det som ligger bakenfor, i boken til Brænne.

Forfatteren kombinerer spenning med psykologi på en utmerket måte. Jeg vil anta at Brænne er med på å hviske ut sjangeren mellom spenningslitteratur og skjønnlitteratur med denne romanen.

Boken bør absolutt leses.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Carine OlsrødTralteHanne Kvernmo RyeOleKirsten LundBeathe SolbergAlice NordliLene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvamgeBertyKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GHarald KPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAneMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne Jensen