Når dere leser bøker går dere da på biblioteket eller kjøper dere bøkene selv.. Jeg har en "dårlig vane" dvs. jeg syntes ikke den er dårlig men alle i blandt meg syntes det.. Jeg må bare eie bøkene jeg leser. Jeg tror aldrig jeg har ferdig gjort en bok jeg har lånt på biblioteket, for det er liksom ikke helt det samme for meg.

Er det bøker til skole opgaver låner jeg på biblioteket, men er det skjønnlitteratur, så går jeg veldig mye opp i og eje selv. Fordi jeg liker det at de står der og ser fine ut :P Osv.. Andre med samme vane som meg.. Evt. Noen gode tips til gode sider med billig, helst nye bøker :D Eller er jeg den eneste med den vane :P (tviler på det)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 19 svar.

[ Slettet av bruker ]

Jeg har også ganske eiesyk når det gjelder bøker jeg liker. Jeg vil ha dem i bokhylla inne på rommet, sånn er det bare!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg lånte en del bøker på biblioteket da jeg var yngre, men har lagt fra meg den vanen nå. Tror vel det var da jeg begynte å tjene penger selv at jeg utviklet en eiertrang. :P Jeg liker å lese bøker når jeg vil og sette dem i hylla sammen med de andre etterpå. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sier som Ole Brumm: "ja, takk begge deler". Det er en sannhet med visse modifikasjoner. Nesten alt jeg selv leser eier jeg, men barnebøker og noen lydbøker og oppslagsverk,låner jeg. Sist jeg lånte skjønnliteratur til meg selv var det noe som ble anbefalt her på bokelskere. Boken var grei nok, men ikke noe å rope hurra for, derfor kjøpte jeg den ikke.

Siden begge jentene mine har lest mye i oppveksten har det blitt til at vi har lånt mye på biblioteket. Flott å kunne låne 5-10 bøker i slengen. Dessverre er det en stund siden jeg besøkte biblioteket sist. Skulle vært der i dag med min 10 åring, men rakk det ikke. Det ble kino istedenfor;)

Jeg er nok ikke så opptatt av hvordan bøkene ser ut, men foretrekker hardback/ innbunden fremfor mykperm i bokhyllen, men å lese er de myke mye bedre å holde i. Må innrømme at det er fryktelig irriterende at de myke går så lett i stykker. I sommer leste jeg en del pocket som bare falt fra hverandre før jeg var ferdig lest:(

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bokhandlere er de dyreste butikkene jeg går i. Det er fryktelig å gå innom å kikke på bøker, ta i dem, kikke litt i dem...bli nysgjerrig, DA må jeg bare ta dem med hjem. Skrekkelig! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg eier bøkene jeg leser. Jeg liker godt å ha dem framme, bla i dem og lese dem på nytt. Har hyllene fulle, og synes det gjør hjemmet mitt koselig :-)Og så er de jo skattene mine. Er ikke så glad i å gå på biblioteket, liker bokhandelen mye bedre (og det merkes til tider på lommeboka ;-).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg elsker å eie bøkene selv, så da jeg har råd så løper jeg til nærmeste bokhandel å skaffer meg en ny bok til hyllen min. Men jeg er også fryktelig glad i å gå på biblioteket. Så min uvane er heller nesten motsatt. Jeg kjøper masse nye bøker, som jeg kan sitte å beundre, men så får jeg ikke lest de for inni underbevisstheten min så vet jeg at jeg har hele livet mitt på å lese de. Og da går jeg heller på biblioteket å låner, for da har jeg bare en mnd, og med det "presset" så leser jeg enklere (ut) en bok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det blir vel en dårlig vane hvis det vil si at du må begrense hvor mange bøker du leser men har man råa til å kjøpe alle de bøker man ønsker så spiller det vel ingen rolle hvordan man får tak i bøkene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I småbarnsperioden har vi verken tid eller råd til å kjøpe alle bøkene vi ønsker å lese, og når vi "vokser" til så har vi både tid og råd, men ikke plass til alle bøkene:-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Regner med å komme opp i rundt 300 bøker i år hvor 80% er lydbøker. Hvis jeg skulle ha kjøpt disse hadde det ikke bare vært plassmangel som ville ha vært et problem men også økonomien. Regner med at jeg hadde vært nødt ut med rundt 80-90 tusen hvis jeg skulle ha kjøpt dem :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er ikke bare en bokelsker, men også en boksamler. Bøker jeg leste i ungdomstiden min har blitt bort så det er i voksen alder jeg har fått den "uvanen" hehe
Hvis jeg låner en bok så kjøper jeg den seinere. Har en dårlig vane til og det er at jeg hater pocket bøker, så hvis jeg får en pocketbok og den er bra så kjøper jeg seinere innbundet : )
Dette høres veldig dyrt ut, men jeg leser ca 30 bøker i året. Jeg ønsker meg bøker til jul og til bursdag, samt at jeg avlegger bruktbutikken hyppig for og se etter bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Uhh.. høres veldig kjent ut :P Men mitt er nok litt værre. For jeg leser 15 bøker bare i løpe av sommerferien :) Det med coveret er jeg også litt fin på.. De skal helst ha samme omslag hvis det er serier og hvis jeg har en i pocket og en i hardback så kan jeg også finne på og kjøpe den i hardback seinere.. :) Det er en dyr vane ja.. Og håper jeg flytter i et stort hus en gang xD hehe

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er også litt slik at jeg helst vil eie alle de bøkene som jeg låner på biblioteket. Men fornuften tilsier at det ikke er mulig...likevel er det en del jeg avbryter fordi jeg må ha bare må ha den selv.

Gyldendal har en del billige nye pocekt bøker. Du finner det på sidene til Gyldendal.

Anyway; du er altså ikke alene om denne "dårlige vanen", som ikke er dårlig bare litt ufornuftig. :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har bestandig tenkt som deg , at jeg må eie de bøkene jeg leser. Kjenne på dem , snuse på dem og sette dem pent på plassen sin . Men dette begynner å bli fryktelig dyrt , jeg vil jo eie så mange. ! Derfor tenkte jeg at jeg kunne prøve å låne på biblioteket , og hvis boka var skikkelig bra , så kjøper jeg den . Det ble ingen forskjell , jeg kjøper like mange . Men da jeg har så mange gode minner fra barndommen , med turer på biblioteket trekkes jeg også dit, spesielt nå om høsten. Og der er det jo så utrolig mange spennende hyller at man ender opp med en stor pose med hjem. Men du er ikke alene om dine tanker om bøker. Om du titter på " eldre sider / diskusjoner her , vil du se at dette er et tema mange er opptatt av og du vil se mange gode svar . Mange lesehester her inne , som har gitt meg mange nye , nyttige og flotte tanker - om bøker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det skulle tatt seg ut om jeg skulle eid alle bøkene jeg har lest, det ville jeg aldri funnet plass til i et hus! :-)

Så når en får noen år på baken så finner en fort ut at å kjøpe alt man ønsker å lese (hvis man leser mye vel og merke) så er det umulig å kjøpe alt.

Joda, jeg liker også å eie bøker, og samlingen øker, men hadde det ikke vært for biblioteket så hadde jeg gått glipp av mye gode litteratur opp gjennom livet mitt. Det antallet bøker som er registrert her er bare en brøkdel av hva jeg har lest gjennom livet, - det gjelder nok mange av oss "godt voksne" bokelskere tenker jeg:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg liker godt konseptet med biblioteker - "bøker til folket" og så videre - men har ikke lånt bøker fra bibliotek siden jeg ble voksen. Jeg liker å eie bøkene mine, og misliker tanken på å skulle måtte skynde meg gjennom bøker for å få lest dem ut før innleveringsfristen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mine bøker står ikke der for å se fine ut. De er mine venner, og jeg liker å ha vennene mine rundt meg. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lånt mye på biblioteket opp gjennom årene. Har rett og slett ikke hatt penger til å kjøpe bøker for. Men kan jeg kjøpe, så velger jeg det. Rett og slett fordi jeg da lettere husker hva jeg har lest, hvordan den var og jeg kan lese den igjen uten å måtte lete meg ihjel etter den på biblioteket her i byen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har det på samme måte.
Har vært mye på biblioteket i mitt liv, men liker best å eie mine egne bøker. Dessuten liker jeg ikke å ha det tidspresset på meg til å levere bøkene innen en bestemt dato når det gjelder biblioteksbøkene. Det har jo blitt litt enklere nå siden man kan sitte hjemme og sende en mail til biblioteket og be om noen uker til. Og det får man jo som regel. Men likevel... - Og er det bøker jeg virkelig liker, så har jeg et sterkt ønske om å eie dem selv, slik at jeg har dem for hånden når jeg ønsker det.
Jeg er glad for at bøker er på salg av og til, og jeg er glad for at det finnes muligheter til å få kjøpt brukte bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Julie StensethmgeReidun Anette AugustinTrude JensenKirsten LundAnniken RøilVilde Gran JohansenHanne MidtsundPiippokattaMarit HøvdeBertyTone SundlandStig TTheaKaren RamsvikHilde Merete GjessingMads Leonard HolvikRisRosOgKlagingEllen E. MartolToveKaramasov11VibekeChristoffer SmedaasINA TORNESLise MuntheCathrine PedersenAnneWangBjørg L.BookiacHilde H HelsethHarald KBjørg Marit TinholtEvaHelena EBerit B LieTor-Arne JensenBenteBeathe SolbergAnnaCamilla