Jeg satt med store forventninger til denne samlingen, etter å ha trivdes med Vente.Blinke, og ha lest Liten knute fra tidligere. I etterkant må jeg innrømme at jeg ikke ble mer interessert i forfatetrskapet til Øyehaugen etter disse novellene, til det er de fo ujevne, men hun har en særegen stil å skrive på, det er bra.

Høydepunktene i samlinga er Liten knute, samt Transcedens. I begge disse novellene klarer hun å løfte tematikken litt vekk fra det iakttagende, og over i noe mer som pirrer vår følelse av å bli bedre mennesker.

Når det er sagt så er det i observasjnene henens av livet og menneskene rundt seg, Øyehaugen virkelig glimter til og er god. Mange av novellene blir underfundige, artige og gode gjennom det blikket som ser personene.

Jeg tror jeg kommer til å lese mer av forfatteren, men håper hun kan nærme seg nivået fra Vente. Binke igjen

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Synnøve H HoelKirsten LundPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryHarald KHanne Kvernmo RyerubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol Skipnes