En god fortsettelse av Kompani Orheim. Renberg skriver veldig godt. Jeg synes bøkene bør leses i riktig rekkefølge, slik at historikken er på plass når en leser videre.

Blir glad i Jarle, han er omtrent like gammel som meg, jeg kjenner meg igjen i flere ting.

Denne serien om Jarle anbefales sterkt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 5 svar.

[ Slettet av bruker ]

Ja, det er en fin-fin serie. (Men "Mannen" kom først, i 2003, og "Orheim" i 2005)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Man kan jo krangle om hva som egentlig er riktig rekkefølge til kuene kommer hjem. Enten kan man følge rekkefølgen bøkene blei gitt ut i, eller kronologien i historien som fortelles. Jeg gjorde det siste, og som Bjerkestrand er jeg enig i at det er fint å ha historikken på plass.

Personlig synes jeg Mannen som... er den klart beste av bøkene til Renberg. Det gjør direkte vondt å lese om hvordan Jarle gang på gang tar de gale valgene, med tragiske konsekvenser både for ham sjøl og andre. Renberg har klart det kunststykke å få meg til å forstå og føle med en hovedperson som gjør både dumme og usympatiske ting gang på gang. Det gjør Mannen som... til intet mindre enn stor litteratur.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, du har jo rett i at de to første gjerne kan byttes om med tanke på tidsperspektiv; men jeg synes likevel det var greit å lese de i den rekkefølgen de var utgitt. Jeg synes alle de tre første er like gode, men på hver sin måte..de har liksom hver sin særegne stemning i seg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg synes Mannen som elsket Yngve er hakket betre enn dei to følgande, og den siste Pixley Mapogo, er den dårligaste, sjølv om ho sjølvsagt ikkje er dårleg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Christoffer SmedaasPiippokattaKirsten LundStig TLiv-Torill AustgulenellinoronilleBeathe SolbergNabodamaLesevimsaGro-Anita RoenIngvild SCarine OlsrødHilde H HelsethAnne Berit GrønbechBerit RbrekAvaLisbeth Marie UvaagMorten MüllerLinda RastenThomas KihlmanDressmyshelfEllen E. MartolJBRoger MartinsenTherese HolmEgil StangelandJakob SæthreAud- HelenBård StøreReidun Anette AugustinLailaHelena EGodemineritaolineHanne Kvernmo RyeMads Leonard HolviksomniferumStine SevilhaugLars Mæhlum