Dette er ei feelgood-bok. Varm, koseleg, trist, morosam, tankevekkjande...

Angel, ei middelaldrande kvinne med mann og fem foreldrelause barnebarn lever i ein leilighet i Kigali, Rowanda. Ho lagar fantastiske kaker som ho sel til ulike anledningar. Kundene er mest naboar og vener. Vi får innblikk i historier og problemer som kunder og naboar betrur henne. Angel som er praktisk og klok, kjem med gode løysingar på problema deira. Alt dette skjer seks år etter folkemordet i Rwanda, og fleire av historiene ber preg av dette. HIV-problematikken er også berørt. Men sjølv om fleire av historiene har eit tragisk "bakteppe", er det overvekt av glede og optimisme.

Forfattaren er oppvaksen i Afrika. Ho har jobba i Rwanda med offer for folkemordet. Så ho har god bakgrunnskunnskap for denne boka.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Heidi HoltanFindusTralteKirsten LundMads Leonard HolvikAvaHarald KKjell F TislevollTanteMamieVegard BorgenNorahStig TMarit HåverstadReadninggirl30VannflaskeAnn ChristinDolly DuckLisbeth Marie UvaagDemetergretemorTor-Arne JensenmgeTone HTheaINA TORNESJanne Kristin HøylandArne SjønnesenRonnyIreneleserSolveigTuridmajaInger-LiseEivind  VaksvikToveBertyPiippokattaDaniel S.EvaCarine OlsrødEileen Børresen