Jeg har lagt inn en "ny" bok - Sjakknovelle av Stefan Zweig. Når jeg søker på Stefan Zweigs bøker, kommer imidlertid ikke "min" bok opp. Og hvorfor dukker ikke boka opp som enda et eksemplar av boka, som ligger inne i form av en tysk utgave? Hva har jeg gjort feil?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Du har ikke gjort noe feil. Vi viser ikke fram bøker lagt inn av brukere i et vanlig søk. Den dukker kun opp når man søker gjennom dine bøker.

Bøker lagt inn av brukere kobles heller ikke til verk eller til forfattere.

Bokdata lagt inn av brukere er en vanskelig å integrere i bokdatabasen fordi vi ikke kan vite om bokdataene er korrekte.

Andre utenlandske nettsteder av samme typen som dette løser det på forskjellige måter. Noen lar ikke brukere legge til bøker, andre lar dem legge til bøker, men kun til egen samling.

Vi har foreløpig bestemt oss for en mellomting, nemlig å la brukere legge til bøker og å la andre legge disse til i egne boksamlinger. Brukerinnlagte bøker har imidlertid lavere synlighet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skjønner ... Det er i alle fall greit å være oppmerksom på dette! Jeg holder nemlig på med en privat "kamp" for å synliggjøre Stefan Zweigs forfatterskap, slik at bøkene forhåpentligvis kan bli gjenutgitt. ;-) Da er det litt dumt hvis det likevel ikke er noen særlig synlighet på det jeg skriver. Men så vet jeg nå det. Takk for oppklaringen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tror på ingen måte du har gjort noe feil, Rose-Marie; det er slik det fungerer når vi registrerer bøker selv (i stedet for å hente opp fra noen av databasene bokelskere.no er knyttet til). Jeg har forsøkt å finne igjen noe André i sin tid forklarte om dette, men klarte ikke å spore opp det han skrev...

I alle fall er det visst slik at om du søker kun hos deg selv (Din side > boksamling), så vil du få opp boken du registrerte, men hverken du eller noen andre vil få den opp ved å søke i et generelt "finn en bok"-felt. Og dermed kan for eksempel et ubegrenset antall bokelskere i teorien sitte og "håndregistrere" samme boken, hver for seg, uten at det blir synlig at det ligger titalls/hundrevis/tusenvis eksemplarer av samme verket inne i registeret til slutt....

Jeg lurer på om dette står på listen over "ting-som-vil-bli-rettet-på" på sikt - men SIKKER er jeg jo ikke... Har André sagt noe om dét, tro???

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så dumt, da!

Så hvis jeg at på til skriver noe om en bok som jeg selv har lagt inn, så vil den innen kort tid forsvinne inn i glemselen?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke helt i glemselen, google husker :)når man søker på Sjakknovelle av Stefan Zweig så er ditt innlegg om boken en av de første man treffer på

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så pussig! Jeg får ikke opp noe som helst når jeg søker i hele basen. I min egen boksamling derimot, dukker den opp.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og søker man "Søk i diskusjoner, lister og sitater:" kommer boken også opp selvsagt :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei som noen har sagt tidligere så får man ikke det når man har lagt til boken selv. Men jeg og sikkert flere med meg Googler en bok hvis jeg ikke finner den her inne og da er ditt innlegg blant de første man får opp :) og hadde jeg da ønsket å ha den boken inn i min bokliste ville jeg ha gått inn på innlegget ditt og lagt til din bok i min bokhylle.
Selvsagt er dette en liten omvei men inntil Andre event gjør noe med problemet er dette et helt greit alternativ (i alle fall for meg :))

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja... den vises jo som ferskvare i oversikten på diskusjonssiden, da... Og den nye søkefunksjonen som virker på diskusjonstråder, sitater og lister hjelper jo også, selvsagt... Men ellers er jeg redd for at bokomtaler og sånt knyttet til "selv-registrerte" utgaver i alle fall p.t. blir litt bortgøymde.

MED MINDRE du legger inn noe på en eventuell annen utgave av verket OGSÅ, da - sånn at du f.eks. la inn en kort-tekst med lenke til din utgave m/bokomtale på f.eks. den tyske Zweig-utgaven du nevner... Men dét BLIR jo litt tungvint og omstendelig, i så fall.

Som sagt, LURER jeg på om dette vil bli bedre på sikt - jeg håper, i alle fall!!! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Anne Berit GrønbechCecilie69Reidun SvensliKirsten LundAlice NordliAnne LiseEileen BørresenG LTine SundalLisbeth Kingsrud KvistenHarald KAmanda AAnn Helen EmgeSynnøve H HoelFiolNorahBenedicteHeidi LConnieHildeE .PiippokattaTone HMarianneNDaffy EnglundCarine OlsrødReadninggirl30Ester SIngeborgBeathe SolbergLailaIngeborg GSigrid NygaardritaolineAnne-Stine Ruud HusevågMargrethe  HaugenEgil StangelandMartinNora FjelliNicolai Alexander Styve