[ Slettet av bruker ]

Viser 6 svar.

Heldigvis er vi forskjellige når det gjelder bok-smak, men jeg syns det er trist at du opplever tomhet når du nevner bøkene Shantaram og Øya. Disse leste jeg i fjor sommer, og jeg ble virkelig grepet av begge to!! Begge bøkene inspirerte meg til å leite videre på nettet om hva som faktisk var virkelighet oppi de skrevne historiene. Gjennom Øya fikk jeg opp øynene for selve Spinalonga og hvordan de spedalske måtte leve med seg selv og familiene sine. Shantaram viste meg hvordan man kan leve i India, og flere hendelser og beskrivelser der gav meg flotte opplevelser. F.eks disse hellige mennene som ikke kunne sette seg ned, som alltid måtte stå oppreist. Forskjellen mellom de rike hellige, som hadde "lovlige" hjelpemidler til dette og de fattige hellige som bare trakk skjorta over hodet om natta og støtte seg på ett ben mot et tre... Nei, tom er ikke ordet jeg ville brukt om disse bøkene.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hel enig med deg, Shantaram var i voldsomste laget for meg, fant ikke 'greia'. Leste meg gjennom de første 300 sidene, så ble den lagt vekk - for godt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er blitt skrevet flere bortkastede og meningsløse bøker gjennom tidene. Dersom Shantaram skal bli plassert i denne kategorien har man ikke lest men "lest." Ikke for å kritisere eller være nedlatende, men jeg forventer heller ikke at man skal finne mening i Shantaram dersom Sex & the City er sjangeren man foretrekker ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette går jo på å akseptere at vi er ulike i lesesmak, noe som er helt naturlig!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nettopp det jeg også prøver å si, men kanskje på en litt kritisk måte. Som en person som er kritisk til det moderne samfunn med ensidig fokus på vekst, velstand og forbruk, kan jeg av og til heller ikke la være å kritisere bøker og trender som går i samme retning. Ikke for å kritisere personer, men typiske tendenser i et moderne og demokratisk markedsøkonomi.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

r fast bestemt på å avslutte. Jeg prøver å ALDRI mer avslutte en bok før den er ferdig lest... Glad jeg klarte det denne gangen også. Synes Shantaram med fordel kunne vært 200 sider kortere, mer komprimert, men den har gitt meg nye inntrykk og kunnskap om bla India. Synes historien om The Standing Buddahs var fascinerende og uforglemmelig. Jeg har en venninne som bor i India og mener den gir et veldig godt bilde av landet, i den grad en bok kan si noe om et så stort, sammensatt og mangefasettert samfunn. En skikkelig røverhistorie, iblandet en god dose kultur- og samfunnskunnskap om et land vi aldri kommer til å lære nok om.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Berit RbrekAvaLisbeth Marie UvaagMorten MüllerLinda RastenChristoffer SmedaasThomas KihlmanDressmyshelfEllen E. MartolJBRoger MartinsenTherese HolmEgil StangelandJakob SæthreAud- HelenBård StørePiippokattaReidun Anette AugustinLailaHelena EGodemineritaolineHanne Kvernmo RyeMads Leonard HolviksomniferumStine SevilhaugAnne Berit GrønbechLars MæhlumJulie StensethAnnamarithcTonesen81Harald KTheaTove Obrestad WøienRufsetufsaKjetilJorund KorbiKjersti S