Jeg har slukt boken med stor iver: Et fascinerende persongalleri, stor bredde i tid, geografi og kultur, gjør at jeg synes boka er sjeldent god. En historie som favner ekstreme skjebner, men også peker på ulike måter å håndtere dem på. Det er en humor i mange av dialogene i boka som bidrar til å få frem dette. Jeg synes også de ulike land og byer er beskrevet så direkte og levende at jeg følte jeg var tilstede. Mener også dette er en viktig bok, fordi den lar deg kjenne på hvordan hovedpersonenene opplever historiske hendelser. En virkelighet som er urettferdig og ekstremt tøff for noen av dem.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Jeg repeterte denne litt, da jeg nettopp blogget om den. Tror jeg vil vurdere den høyere etter at jeg har tenkt litt mer på den og kommet til at dette er egentlig en svært opplysende roman,
intens og spennende og ikke minst realistisk.
Jeg ga den terningkast 5,5 jeg, fordi den er et viktig tilskudd til litt mer "forståelse av verden".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En interessant og viktig roman, den spenner over veldig mye, den ga meg ny innsikt og forståelse..... men jeg synes den siste delen av boken var unødig dratt ut og noe ustrukturert.....og avslutningen på "historien" er man kanskje ikke helt fornøyd med, selv om den er en tankevekker. (Terningkast 4,5 ville jeg gi denne alt i alt)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg må seie meg einig med begge to - dette er ei veldig god bok. Ei vakker, brutal, forferdeleg, varm og god bok. Eg er audmjuk av beundring for Kamila Shamsie som skildrar fleire kulturar og historiske tider så nært og truverdig. Og det gir boka ekstra tyngde at vi får følgje ein person gjennom alle desse epokene og kulturane. Frå hennar spede ungdom til ho er gamal og livsklok. Eg kjenner at eg hadde stor respekt for Hiroko i den siste delen av boka. Ho framstod for meg som eit vist menneske. Eg kan ikkje anne enn å anbefale denne boka varmt til alle som har glede av sterke historier.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig jeg også! Men jeg syntes samtidig at det følelsesmessig var en utrolig vond og vanskelig bok å lese. Det var noe om hvor stor grad én bombe kan prege en person, en historie og flere generasjoner som nærmest slo meg i bakken. Kanskje jeg er sensitiv. Jeg kommer uansett til å anbefale denne til alle jeg møter.

Likte også at boken gir en forståelse av krig uten at det er en krigsbok i tradisjonell forstand. Og skildringene av personer, steder, språk og kulturer var virkelig bra. Håper de oversetter mer av forfatteren.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg er einig i at dette er ei veldig god bok. Kamila Shamsie har klart å skrive ei forteljing som spenner over generasjonar, kontinent og kulturar på ein truverdig måte. Ho har også klart å beskrive dei historiske hendingane utan eigentleg å skrive om dei, men skildrar kva verknad dei har på personane i romanen. Det begynner med atombomba i Nagasaki, går over til delinga av India, så til Sovjet sin invasjon i Afganistan og ti slutt terrorangrepet 11. september 2001.

Eg likar best første delen av boka. Av karakterane tykkjer eg Hiroko er den mest heilstøypte. Dei siste kapitla er for "thrilleraktige" til å vere heilt truverdige.(Men ville nok gjort seg godt i ein Hollywoodfilm).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill RevheimBeathe SolbergGrofornixHarald K