I det siste er jeg i gang med mange leseprosjekter. Jeg har denne våren og sommeren tenkt å gjenlese Ringenes Herre så jeg er litt over 100 sider innen den lange trilogien.Om prosjektet blir lest denne helgen er litt usikker på, kanskje. Ellers så skal jeg også gjenelese Odel av Dordi Strøm til lesesirkelen som jeg har tenkt å bli ferdig med på søndag. Ellers har jeg tenkt meg å lese videre i Mahrzahn, mon amour av Katja Oskamp.

Hva leser du denne helgen? Har du noen pågående prosjekter.

Håper du har en god helg :)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 17 svar.

Forrige helg leste jeg "Tre kamerater", og den står for meg som kanskje den beste boka jeg noen gang har lest, og som jeg ble gående å tenke på i dagevis. Derfor var det litt tungt å komme i gang med noe denne helga, men noen kortere barnebøker blir det.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Tusen takk for tips, denne skal jeg sette på leselista mi :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tre kamerater har jeg også egentlig på skal leselisten. Håper på få lest den etter hvert, kjekt at du likte den så godt. Håper du får en god lesning med korte barnebøker og ha en god søndag :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å! Usikker på om eg tør lese Ringenes Herre på nytt, er redd den ikkje er like fantastisk som då eg las den første gong!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg synes den er minst like god hvis ikke bedre med andre gangs lesning. Jeg oppdager mange nye ting som jeg hadde glemt fra første gang og man lever seg ordentlig inni historien. Håper du får en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen skal jeg prøve å få lest mer i da vi var yngre, av Oliver Lovrenski. Jeg er ca halvveis. Dette er en bok som har tatt litt tid å lese for min del, men nå har det løsnet litt. Siden sist så har jeg fått lest ut Dyprød hibiskus, av Chimamanda Ngozi Adichie - også en bok det tok litt tid å få lest ferdig. En veldig sterk bok. Jeg har også fått med meg en krim av (for meg) en ny forfatter, boka Ildlandet, av Pascal Engman. Den var veldig bra, jeg leste den ut på en dag. Jeg har plukket meg ut krim fra Norge, Sverige, Finland, Danmark og Island til påske. Ønsker alle en riktig god helg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ja det tar litt ting å komme inn da vi var yngre og det å slå frem over og tilbake med ordene kan ta tid. Dyprød hibskus vurderer jeg å lese etter påsken. Krim hørtes også bra ut. Håper du får en god helg og god lesning :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er minst 20 år siden jeg leste Ringenes herre, alle tre bøkene, og elsket dem den gangen!
I kveld avslutter jeg en liten bok av Jean Echenoz: « Løpe». Den er om Emil Zátopek, en tsjekkoslovakisk løper som vant alle 5000m, 10000m og de maratonene (selvom han syntes den distansen var kjedelig å løpe…) han deltok i på -50 tallet, satte den ene rekorden etter den andre! Fin liten bok og interessant også…rart i grunnen at jeg valgte den jeg som kun løper når jeg må rekke bussen ;)
Deretter starter jeg på noveller av Hilary Mantel: «Drapet på Margaret Thatcher» og det ser ut som jeg må låne José Saramago sin «Lyssjakten» på BookBites da den drøyer med å bli ledig på bibben…har tenkt meg den som påskelektyre men tjuvstarter nok…
God helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ja Ringenes herre er god bok trilogi og jeg oppdager mye gøy i den som jeg faktisk hadde glemt. Så det er veldig gøy. Åh drapet på Thatcher er spennende novellesamling som jeg synes ga meg mye, fikk meg til å reflekter over livet og veldig gøy med alternativ historie fortell tenk hvis.... Håper du får en god lesning og ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg synes også disse novellene er gode, nå har jeg lest 4 av 10 og likte dem godt, skjønner hva du mener med at de ga deg mye :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå vil jeg lese Filosofisk førstehjelp av Øyvind Kvalnes som jeg hentet hos Ark i går

"Den offentlige samtalen er til tider polarisert, og algoritmene styrer oss i retning av folk som ligner oss. Det gjør at vi har fått mindre trening i å samtale med dem som tenker, snakker og oppfører seg annerledes. Samtidig står vi overfor store utfordringer som vi skal løse sammen.
Filosof Øyvind Kvalnes gjør oss bedre rustet til å samarbeide om utfordringer vi skal løse i fellesskap. Vi får inspirasjon til å starte samtaler på tvers av vante skillelinjer og til å bli kjent med fremmede og deres perspektiver. Førstehjelpen kan bidra til å løse opp i skarpe fronter og strid mellom mennesker, slik at det kan oppstå små og store samarbeidsmirakler."

Hentet også Saksens hemmelighet : russerjenters arbeid, liv og fødsler i fangeleirer i nord, 1942-1945 av Liv Mjelde.

"Det hele startet med at forfatteren av denne boka under et besøk i St. Petersburg ble bedt om å finne ut hvor i Norge Jurij Salnikov ble født. Hans sønn fortalte at farens foreldre visstnok hadde møtt hverandre i en tvangsarbeidsleir i Norge under andre verdenskrig. Det hadde Jurij fått vite av sin onkel da han var 15 år. I 13 år har Liv Mjelde sammen med sin mann Richard Daly gravd i arkiver, intervjuet mennesker og lest det som finnes av forskningslitteratur om sovjetiske tvangsarbeidere i Norge under okkupasjonen. På denne måten har de avdekket Galina Korolenkos og Fedor Salnikovs utrolige historie. De ble sendt fra Sovjetunionen til frostfiletfabrikken på Langstranda utenfor Bodø. Fisken de renset, frøs og pakket ble sendt til Cuxhaven i Nord-Tyskland for å mette tyske soldater og den tyske befolkning. Det var to tyske firmaer som bygde opp og drev fabrikker i Trondheim, Bodø, Melbu og Hammerfest i samarbeid med norske forretningsmenn. Og bak dem stod det tyske Reichskommissariatet. Jurij Salnikov var ikke alene. Ca. 150 barn av sovjetiske kvinner ble født i fangeleirene i Norge i løpet av krigsårene. Her ble de hverken innskrevet i fødselsregistre eller kirkebøker. Tilværelsen ble heller ikke lett da mødrene kom tilbake til Sovjetunionen med sine barn og ville registrere dem. Liv Mjelde har klart å fortelle denne lite kjente historien fra krigsårene med et blikk nedenfra. Samtidig spør hun hvorfor vi ikke etter krigen tok et kraftigere oppgjør med nazismens menneskesyn, med dens rasisme, forakt for svakhet og kvinnesyn. Hun mener at kvinnenes oppgaver kun som omsorgsperson for mann og barn fortsatt ble regnet som naturens biologiske orden i årtier etter krigen."

Disse bøkene var kraftig nedsatt bare hos Ark.

I tillegg kjøpte jeg Hva visste hjemmefronten? - holocaust i Norge: varslene, unnvikelsene, hemmeligholdet av Marte Michelet som fremdeles er å få kjøpt på Norli til 149 (Mammut). Det er en revidert utgave og andre plasser var den utsolgt.

Ellers så er der ingen gåter å løse på Librarything. Det vil vel komme mars/april og da vil tema være poesi som i fjor. Disse gåtelekene skjer med visse intervaller.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Kjekt med bøker, hørtes ut som du leser spennende ting. Håper du får en god helg og ha en god lesning :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg imponeres lett over deg som gir deg i kast med Ringenes Herre. I likhet med Mangosaft45 har jeg «bare» sett filmen. Kompleksiteten i filmen og persongalleriet er overveldende, og bøker overgår ofte det visuelle mediet, så jeg klapper stående :)
Har ennå tilgode å lese Jens Bjørneboe, men ser at jeg har en av bøkene hans i bokhylla.
Selv er jeg fortsatt ikke ferdig med Steppeulven av Hesse, det ble ikke så mye lesing i Spania som forventet, så jeg fortsetter på den. Samtidig som jeg leser om «Hundre kvinner», som er en sånn litt-nå-og-da-bok.
Jeg ønsker alle en god helg og sier «Hyvvää kväänikansan päivää» siden det er kvenfolkets dag i morgen :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ja det er nokså bra bok også som filmer vil jeg si. Spania hørtes fint ut. Er bra vær der borte? Håper du får en god helg og god lesning :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Været var bedre enn hjemme i Norge, men ikke vær for kortbukse. Skulle jeg hatt sol og varme måtte nok turen gått til Kanariøyene og ikke Andalucia :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg "Før hanen galer" av Jens Bjørneboe, en av de beste forfatterne etter min mening. Liker måten han stiller spørsmål ved umoralske ting, og liker spesielt måten han er litt anarkist og anti-autoritær.

Ringenes Herre har jeg ikke lest, bare sett film av (ikke skyt meg), men likte filmene.
God helg alle sammen!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Gøy med favoritt forfatter. Jeg personlig liker veldig godt filmene, selv om bøkene er noe for seg selv. Håper du får en god lesning og ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Tone SundlandIngunn SJulie StensethSolveigMonica CarlsenJBStine SevilhaugTone HRufsetufsaEgil StangelandsvarteperMargrethe  HaugenHarald KTine SundalHildeKirsten LundToveLinda NyrudHeidiTine VictoriaHelen SkogAndreas BokleserTerje N AbuslandHilde Merete GjessingHenrik  Holtvedt AndersenBjørg L.Amanda AAvamgeGodemineReadninggirl30Lisbeth Marie UvaagAstrid Terese Bjorland SkjeggerudVannflaskePiippokattaTore HalsaKjell PTore OlsenCamillaSiw Thorbjørnsen