73 dager siden jeg forlot Facebook å ble medlem av bokelskere, forskning viser at det var en god avgjørelse.En studie som ble publisert i tidsskriftet Nature Neuroscience i 2011, viste at lesing av bøker aktiverte 10-15 % flere områder i hjernen enn å være på Facebook. Dette er en betydelig forskjell, og det tyder på at lesing er en mer aktiv og utfordrende prosess for hjernen enn å være på Facebook.

Det er imidlertid viktig å merke seg at denne studien bare sammenlignet lesing av fiksjon med å være på Facebook. Det er mulig at lesing av sakprosa eller andre typer tekster kan ha en annen effekt på hjernen.

En annen studie, som ble publisert i tidsskriftet PNAS i 2015, viste at lesing av bøker økte aktiviteten i hjernens hippocampus med 12 %. Dette er et område som er viktig for læring og hukommelse.

Denne studien tyder på at lesing av bøker kan bidra til å styrke hjernens kognitive funksjoner.

Basert på disse studiene kan man si at lesing av bøker bruker hjernen rundt 10-15 % mer enn å være på Facebook. Dette er en betydelig forskjell, og det tyder på at lesing er en mer aktiv og utfordrende prosess for hjernen enn å være på Facebook. Kilde til info er Bard ai.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Takk for at du deler tallene og oppfordrer til lignende valg, merker at jeg heier på deg.
Så viktig tema. Etter at jeg leste «Skjermhjernen» og «Ekko», ble det ikke mindre viktig.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Takk for tipset Skjermhjernen blir den neste boken jeg skal lese

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er "Skjermhjernen" og "Skjermhjernen junior" så å si samme bok, noen som vet?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har ikke sett junior-versjonen, men det er lett å tenke seg at barnebokforfatter Mats Wänblad har villet tilpasse deler av Anders Hansen sitt budskap til barna selv. Mye av det Hansen skriver om er jo nettopp viktig å implementere mens hjernen er ung og i utvikling.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så om en lurer på om skal jeg gå inn på Facebook i kveld eller forsette å lese den boken du har begynt på, så er valget selvsagt boken du har begynt på.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Stig TSynnøve H HoelMalinn HjortlandkntschjrldBerit RBertyFarfalleAnne-Stine Ruud HusevågSilje-Vera Wiik ValeFriskusenHilde H HelsethEgil StangelandNicolai Alexander StyveelmeRufsetufsaHanne Kvernmo RyeJenny Dahl BakkenErlend Rødal VikhagenJakob Lund KlausenPirelliFindusVannflaskeBerit B LieHilde Merete GjessingNina M. Haugan FinnsonMcHempettAkima MontgomeryHarald KDanielDemeterTove Obrestad WøienJoakimKirsten LundChristoffer SmedaasKjell F TislevollKuboaaEileen BørresenmgeHeidiTonesen81