Denne helgen er jo litt spesiell på mange måter for oss i Norge bokglade folk , med tanke på at Jon Fosse har vunnet en nobel litteratur og det er jo veldig kjekt. Jeg har lest dikt av Jon Fosse tidligere på videregående og novelle utdrag i pensum, ellers har jeg jo hørt mye godt om hans bøker, men har ikke kommet så langt med å sjekke det ut. Er du Fosse tilhenger eller er det et bekjennskap du fortsatt har til gode?

Denne helgen skal jeg lese videre i skyggedanseren av Sara Omar, bruker en del tid på denne, siden dette er jo til en lesesirkel.

Hva leser dere denne helgen?

Ønsker alle en god helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Gratulerer til Jon Fosse med Nobelprisen! Jeg har lest boka Det er Ales av ham, og jeg så også dette stykket på teater. Nå har jeg lest noen artikler om forfatterskapet hans, blant annet i New York Times, og jeg har endt opp med å bestille boka Morgon og kveld, og starte først med den.

Akkurat nå leser jeg videre i Til Fyret, av Virginia Wolf, og er omtrent halvveis. I løpet av uka har jeg lest Vi er ikke her for å ha det morsomt, av Nina Lykke og Ulven, av Samuel Bjørk. Den første falt ikke helt i smak, jeg synes det var lite handling og ikke helt min humor (jeg elsket Full spredning). Ulven var en spennende og god krim, med god driv. Anbefales.

Ønsker alle en fin uke! Jeg er fortsatt i varmere strøk, og koser meg her. Setter nesa hjemover til kaldere vær i slutten av uka.

Artikkel Nrk:
https://www.nrk.no/bokbrevet/bokbrevet-_23-siss-gikk-bananas-da-jon-fosse-fikk-nobelprisen-1.16566408#Tre%20punkter

Artikkel New York Times:
https://www.nytimes.com/2023/10/05/books/jon-fosse-books-plays.html?unlocked_article_code=btce2O8_gpgSTsUpKue_iNpl7pxaZO7f6B63IBkIRJAIARYoOgcf7_aVjosB7XxT7iflF0P3k19KFALJ5eXGut_cayY1aBXJi4hYIc-OmyDF8zZfhPWQdTLRv7GPLjldPDHW1cXQ0_djhIB4lTpkzEmIVSqYAOVLcMk04eWAl1JBM4bTCxRZ_lLvWQ9YGQJbdjbW_s4iY-VRbPMoAqje_dm2KPBWlv6nDGu5s1nStUKvN4vVNGYWdIIPqorVGKML3ydtZNZs1wxFDKxQDLjHDEhhnFbxVPdzUCFBWKJEXcbosbuXlWyV3KIh4-i2-luR3KJI80M48nsJgUCTWA&smid=url-share

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fint med å få lest flere bøker av vinneren og kjekt du deler lenker her i innlegget som flere kan ta en titt på. Håper du får en god uke og koser deg i varmere strøk :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har en bok eller to av Fosse i hylla, som jeg ikke har lest. Og jeg så et stykke av han på Torshov teater, for mange, mange år siden. Da måtte jeg ha litt støtte for å "forstå greia". Jeg har lest utdrag og dikt senere, men er langt, langt ifra å kjenne til hva Fosse driver med. Det jeg leser nå, er Leïla Slimani og bok 2 i historien om hennes familie, og denne heter "Se oss danse". Jeg liker denne forfatteren. På nattbordet har jeg en krim av Lisa Gardner; "aldri si det". Det går ikke fort men det går.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kjekt å ha til gode og lese da. Hørtes ut som mye variert litteratur, ønsker deg en god uke og en god lesning :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest noe av Jon Fosse men jeg kan ikke huske hva…det var før jeg begynte å notere ned leste bøker. Nå har jeg lånt meg hans siste «Kvitleik» på BookBites men siden jeg har en bok på gang venter jeg litt med den. Har absolutt tenkt å lese fler, Naustet bla. har jeg satt på venteliste på bibben.
Jeg leser J. M. Coetzee: «I det mørke landet», tenker å lese mer av ham. Han jo er også en nobelprisvinner. :)
Ha en herlig helg i høstværet, flott lesehelg til alle.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Interresant at du har lest Fosse. Kjekt med forskjellige forfatter å se frem til og lese. Håper du får en god helg og god lesning :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har bare lest triologien til Fosse og den falt ikke i smak, så det blir nok ikke flere bøker av ham på nattbordet mitt. Men flott at han fikk Nobelprisen!
Nå leser jeg 33 historier fra Boccaccios Decameronen. Jeg trodde jeg skulle kjenne dem igjen, men har nok blandet dette sammen med Canterbury historiene. Av de store norske har jeg nå kommet til Ibsen og leser Hedda Gabler. Ibsen er aldri feil!
Jeg smugleser også litt i lesesirkelboken Barndommens gate av Tove Ditlevsen og liker den veldig godt.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Interresant å høre om triologien. Ibsen hørtes kjekt ut og ja Ditlevsen er en kjekk forfatter likte selv godt Barndommens gate. Gleder meg til film om henne neste uke, håper jeg. Håper du får en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

RonnyVannflaskeIreneleserSolveigTuridmajaInger-LiseLisbeth Marie UvaagEivind  VaksvikToveBertyPiippokattaDaniel S.EvaCarine OlsrødAvaEileen BørresenKirsten LundReadninggirl30Kjell PsveinTheaSissel ElisabethStig TLinda NyrudMarianne_BenteDemeterHilde H HelsethKristofferNorahLene AndresenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudChristoffer SmedaasmgeBeathe SolbergSynnøve H HoelIngvild SHeidi HoltanHanne Kvernmo Ryekntschjrld