Helgen har startet. I lesesirkelen jeg er med skal i oktober måned lese skyggedanseren av Sara Omar, som jeg er veldig spent på. Har lest dødevaskeren for en stund tilbake for meg selv og husker at man blir rystet av innholdet og de Omar beskriver som er trist på mange måter å lese. Men en god bok, så er spent på oppfølgeren.

Har du lest Sara Omar?

Hva leser du denne helgen?

Ønsker alle en god helg :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Endelig ferie! Den siste uka brukte jeg til å lese Svart Vann av Joyce Carol Oates. Ei lettlest men god bok om en bilulykke - hvis hovedtema egentlig handler om bl.a autoriteters syn på sine (kvinnelige) undersåtter, og sistnevnte sine (ofte) naive syn på førstnevnte. Boka har en betydelig del av Metoo i seg. En femmer fra meg til JCO for dette verket.

Noen som husker Transocean-saken på 90-tallet? Saken hvor en oljeplattform ble flyttet att og fram over grensa mellom Norge og Storbritannia flere ganger på få timer? Det fikk mange medieoppslag, kan jeg huske. Denne saken har fått et viktig kapittel i boka til Joly & Witoszek som jeg også leser på nå. Sentrale emner i dette kapittelet er hvilke råd og gjøremål advokater og andre rådgivere gir og gjør for å holde fokuset borte fra hva det egentlig handler om; skatteunndragelser. Og stakkars Økokrim og deres hovedsaksbehandler som ble en hoggestabbe i etterkant av etterforskningen. Gjett hvilken av aktørene som hadde mest midler å rutte med mens saken pågikk...

Nå har jeg kommet kitt ut i boka Chiquitita av Pedro Carmosa-Alvarez. Mye skryt fra kritikere, og foreløpig er jeg enig. Pedro er en flott fyr som jeg atter en gang får se og og høre og snakke med under Litteratursymposiet i Odda som starter onsdag. Frivillig for ørtende gang. Gleder meg!

Ønsker alle gode lesestunder framover :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Svart vann er en interresant bok som jeg likte ganske godt, selv om den er veldig kort for å være Oates. Spennende med saken på 90- tallet, kan ikke si jeg husker den, men ja kanskje for ung for det. Håper du får en god lesning og har en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå leser jeg Virginia Woolf, til fyret. Jeg har lest ca 40 sider. Det er en vanskelig bok å starte opp på, med sine lange, drømmende setninger. Samtidig er det denne skrivemåten som gjør boka interessant og annerledes, og det er en fin flyt når man har ro til å gå inn i materien. Ønsker dere der hjemme en god helg! Selv koser jeg meg i sol og 25+ varmegrader akkurat nå :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Til fyret er en bok der en må også tenke mye mellom linjene, men samtidig konsenterer seg rundt det skrevet. Håper du har god lesning og kos deg 25+ varmegrader og ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvor mye tid til lesing i helgen er jeg jammen ikke sikker på, det er både korseminar og kortfilmfestival…og strikking av julegaver (tenk allerede!) men litt lesing må jeg få til da jeg har en «herlig», godt skrevet bok på gang. Alan Paton:»Gråt mitt elskede land» fra Sør-Afrika, utgitt i 1948, så en klassiker å regne.
Sara Omar har jeg aldri lest, håper du får utbytte av den og fint å diskutere i lesesirkel etterpå.
God helg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Kor og kortfilmfestival er nok kjekke aktiviteter å drive med i helgen. Strikking av julegaver hørtes veldig fint ut. Kjekt med godt skrevet bok og håper du får en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har begynt på en japansk krim, etter at jeg ikke fullførte forrige bok. Det var ikke noe galt med den, men hadde brukt opp lånetiden. "64" av Hideo Yokoyama er en thriller, står det på forsiden, selv om jeg synes det virket nokså likt en krim. Denne boka har jeg ikke kommet langt i, og mener ikke så mye om den heller. Det er også en annen bok som er skrevet av en dansk, relativt ung, forfatter som heter Thomas Korsgaard, og boka heter "Hvis det skulle komme et menneske". Jeg liker tittelen godt, den har så mange lag. Jeg liker personene i boka og historien, men synes ikke han er en fantastisk forfatter, heller gjennomsnittlig. Jeg vet ikke om jeg kommer til å lese de to andre bøkene i trilogien. Det er litt synd, men livet er for kort til å lese alt. Valpen har sluknet, han liker å sove med hodet på en pute, og det tar så mye tid å være valpeeier at det er lett å glemme for eks bokelskere og lesehelgen. Det blir ikke mange sider hver dag, heller. God helg til alle som leser, og til de som vil lese!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Ja noen bøker har man en like gyldig mening til om det gir mening. Ja Krosgaard har hørt mye om. Ja livet er dessverre for kort for å rekke alt. Håper du får en god lesning og har en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

VannflaskeAnn ChristinMarit HåverstadDolly DuckLisbeth Marie UvaagDemeterKirsten LundTanteMamiegretemorTor-Arne JensenmgeTone HTheaINA TORNESJanne Kristin HøylandArne SjønnesenRonnyIreneleserSolveigTuridmajaInger-LiseEivind  VaksvikToveBertyPiippokattaDaniel S.EvaCarine OlsrødAvaEileen BørresenReadninggirl30Kjell PsveinSissel ElisabethStig TLinda NyrudMarianne_BenteHilde H HelsethKristoffer