Denne uken er nok noen fortsatt på ferie, men ganske mange er også tilbake i hverdagen sin. Jeg har begynt å lese Kister av sink av Svetlana Aleksjevitskj. Den handler om Afganistan krigen fra 1979-1989 med Sovjetunionen. Jeg synes den er veldig interresant, den skildrer soldater, mødre, sykepleier, leger osv sine opplevelser av selve krigen eller etter krigen hvordan de opplevde sine medmennesker. Jeg synes den er høyest aktuell fordi den viser hvordan krig blir rettferdiggjort i tidligere sovjet og det kobles mot dagens Russland mener jeg. Jeg synes også den setter sammen en del puslebrikker med tanke på dette.

Hva leser du denne helgen?

Ønsker alle en god helg :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Eg har greidd å bruke ein del tid - vel anvendt tid - i selskap med 304 dager av Simon Stranger.
Han skriv godt og skildrar både norske Nicholas og afghanske Arman- to unge menn som opplever Afghanistan utifrå sin ståstad!
eg har ikkje lese meir enn ein fjerdedel, og ser fram til å lese resten!
Ei god bok!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Alltid fint med en bok en kan bruke tid på. Kjekt med å ha noen se frem til, håper du har fin søndag :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har begynt på en selvbiografi som starter med oppvekst før og under krigen i Hamburg og ender som voksen i Chicago. Boka er av Hans J. Massaquoi og tittelen er: «Svart i Hitler-Tyskland. Min historie» Han var barnebarn av den første afrikanske diplomaten i Tyskland. Faren hans var sønn av denne diplomaten og han traff en tysk kvinne, Bertha som han fikk sønnen Hans med.
Dette er en gripende, velskrevet og varm skildring av en skjebne helt utenom det vanlige, står å lese på baksiden av boka. Godt skrevet og interessant, lesverdig!

God lesehelg til alle lesehestene her på nettsiden.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Takk for tips for boken hørtes så interessant ut. Har kjøpt boken på Antikvariat.net. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er en bok jeg også har lyst på å eie selv, Kirsten. :)
Jeg var i Hamburg i sommer, visste jo at byen ble hardt bombet under krigen men var helt uforberedt på at den bar slik preg av det enda! Fikk dermed lyst til å lese om vanlige mennesker som gjennomlevde dette marerittet og ved å søke på Hamburg her på siden kom jeg over denne…

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Spennende med selvbiografi og en interresant bok og bakgrunn også på aktørene som du skriver om her. Håper du får god lesning og ha en god helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest GenderQueer av Kobabe.
En svært god bok, mye ny læring for min del. Viktig bok i dagens samfunn.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kjekt med en veldig bra bok, håper du har en god lesning og ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Interessant lesing, lesejente. For min del har jeg akkurat avsluttet Fyrstene av Finntjern som er Lars Elling sin første roman. Brakdebut, etter mitt syn. Elling er åpenbart en kunstner med mange kvaliteter. Får se hva som skal leses framover. Valgkamp krever sitt, så kanskje det blir kun noen sider idèt en legger seg om kvelden(?).

Ønsker alle ei god leseuke :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ja det stemmer. Ja den boken har mange kvaliteter, var spennende debutantroman. Håper du får en god helg og god valgkamp :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

TanteMamieReadninggirl30Mads Leonard HolvikMarianne  SkageIna Elisabeth Bøgh VigreTine SundalHarald KPirelliTone HFride LindsethelmeEllen E. MartolAnne-Stine Ruud HusevågPetter Nikolai HansenMalinn HjortlandBjørg RistvedtHeidi HoltanFindusTralteKirsten LundAvaKjell F TislevollVegard BorgenNorahStig TMarit HåverstadVannflaskeAnn ChristinDolly DuckLisbeth Marie UvaagDemetergretemorTor-Arne JensenmgeTheaINA TORNESJanne Kristin HøylandArne SjønnesenRonnyIreneleser