Da er faktisk i juni måned, og er godt på vei i halvåret av leseåret. Er du fornøyd med lesingen av bøkene og hvor mange du har lest? Jeg er fornøyd med en del bøker, antall og at jeg har bare 7 bøker igjen på skal leselisten, men har så langt dessverre ikke hatt noe terningkast seks opplevelse i år så langt, men det kan jo fortsatt dukke opp. De fire og ha som gjør alt verre av Hans Fredrik Follestad som er ok så langt.

Hva leser du denne helgen?
Ønsker alle en fin helg :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Ganske fornøyd med lesingen så langt i år. Har fått lest en del, og fire av bøkene har jeg gitt terningkast seks. Ikke like tilfreds med planen om å redusere antall bøker jeg har stående i hylla. Det kommer jo så mye nytt og spennende hele tiden …

Ble ferdig med M. Il figlio del secolo – Il romanzo di Mussolini #1 av Antonio Scurati på torsdag. Skremmende og sterk lesing, og en sekser på terningen. Kommer ganske sikkert til å lese oppfølgerne til denne etter hvert.
Og i dag leste jeg ut vinneren av årets Dublin Literary Award Marzahn, Mon Amour av den tyske forfatteren Katja Oskamp, som jeg begynte på forrige helg. Som nevnt sist, handler den om en forfatter som omskolerer seg til fotpleier og får seg jobb i drabantbyen Marzahn i utkanten av Berlin. Den var absolutt leseverdig, og jeg ga den en sterk femmer. Anbefales.

I dag skal jeg starte på While We Were Dreaming av Clemens Meyer, også han en tysk forfatter. Den handler om fire gutter som vokser opp i Leipzig og er 13 år da Berlinmuren faller i 1989. Dette er mitt første møte med denne prisvinnende foratteren.

På Italiensk har jeg så vidt kommet i gang med Il giorno prima della felicità av Erri de Luca.

Hører også lydboka Chinaman, av Shehan Karunatilaka, forfatteren av The Seven Moons of Maali Almeida, som jeg leste i fjor og ga en sekser på terningen, og som fikk Bookerprisen i 2022. Er foreløpig ikke like begeistret for denne, dessverre.

Ønsker alle en riktig god helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er sant at det kommer mye spennende hele tiden og mange kommer over diverse anbefalinger og da blir bokhyllen minst spennende. Kjekt med en sekser og gøy med å ha mer og lese. Spennede bøker du leser nok engang. Håper du får en god søndag og god lesning :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg må si meg ganske fornøyd så langt. Målet er 52 bøker, og så langt har jeg lagt bak meg 34. Jeg har vært ivrig, og til dels latt det gå utover eksamenslesing. Nå er skolelivet forbi, med godt resultat tross alt (!), så nå skal jeg kose meg videre med bøkene uten dårlig samvittighet :D
Jeg har hatt mange gode leseopplevelser, den beste var nok Knausgård sin Min Kamp bind 1, den traff meg som et lynnedslag! Synd du ikke har hatt bedre leseopplevelser, håper de dukker opp fort!
Denne helgen har jeg hørt to lydbøker. Hør her'a av Gulraiz Sharif og Gjestene av Agnes Ravatn. Den første syntes jeg var medium minus. Den har gode leseromtaler, men jeg syntes den var en enkel versjon av Tante Ulrikkes vei, som igjen er en av de beste jeg har lest. Gjestene overrasket meg totalt! Den var skikkelig artig!
I bokform ligger novellesamlingen Pappa har fest av Ingebjørg Liland klar. Jeg begynner nok på den i dag når vi tar oss en pause fra hagearbeidet senere :)

Håper du har en fin helg :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Så fint at du er over halvvis til målet, ikke verst med studier i bakgrunnen. Kjekt med gode leseopplevelser. Kjekt med gode bøker, håper du har god helg og god lesning :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Rart å tenke på at vi snart er halvveis i året! Til nå ha jeg lest relativt lite bøker, men med studier straks over blir det sikkert mer tid til overs. Når man sitter med fagstoff opp til knærne blir det lite attraktivt å lese mer på fritiden..

Uka her begynte jeg ikke på Kafka på stranden av Murakami slik som jeg skrev forrige uke jeg skulle. Jeg vet ikke helt hvorfor, men boka er litt som det å støvsuge hos meg; jeg sier alltid jeg skal gjøre det, men ender opp med å aldri gjøre det.

Jeg har heller begynt på jeg forbanner tidens elv, av Per Petterson. Har lest to bøker av han før, og likte de godt, får se om denne også faller i smak.

God helg alle!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det er forstålig med tanker på studier at man fokusere mer på selve studiet enn å lese bøker. Kafka på stranden er en av de bøkene jeg har lest for lenge siden, men husker svært lite av. Andre bøker som Murakami har skrevet har satt seg bedre på netthinnen. Petterson er dyktig. Håper du får en god lesning og ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

gretemorTor-Arne JensenmgeKirsten LundTone HTheaINA TORNESJanne Kristin HøylandArne SjønnesenVannflaskeRonnyIreneleserSolveigTuridmajaInger-LiseLisbeth Marie UvaagEivind  VaksvikToveBertyPiippokattaDaniel S.EvaCarine OlsrødAvaEileen BørresenReadninggirl30Kjell PsveinSissel ElisabethStig TLinda NyrudMarianne_BenteDemeterHilde H HelsethKristofferNorahLene AndresenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudChristoffer Smedaas