Denne debutboka fra Erin Hart er en amalgam av psykologisk triller, landsbykrim og gotiske spenningsroman. Hendelsene er fra vakre Irland som med sin musikk, kultur, historikk og sitt landskap er med på å forme menneskene, og som igjen påvirker deres atferd.

Som en ekstra injeksjon til historien er det også et spennende innblikk i arkeologiens forunderlig verden som er pent integrert og en naturlig del av boka. Persongalleriet i boka fremstår som svært realistiske med sine store og små gleder og sorger, og skildringene av den irske folkloren er både innsiktsfull, varm og høyst interessant.

Plottet ikke av en høyoktant karakter hva gjelder fremdrift, men er mer neddempet og subtilt legert. Historien er uhyre dyktig utmeislet og ikke minst svært troverdig. Boka er i utgangspunktet er krimbok, men har mange av skjønnlitteraturens bumerker vel inntak. Boka er utstyrt med en smygende og engasjerende spenning som snor og bukter seg hit og dit, og gjør at en raser mot siste akt og teppefall i dette psykologiske dramaet.

Erin fra Erin sin grønne øy har også utgitt to bøker til så vidt meg bekjent, men de er så langt bare kommet ut på engelsk etter hva jeg kan finne ut. Boka er definitivt et alternativ til de mer kjente traverne innen sjangeren, og Erin Hart er nytt spennende bekjentskap som plutselig åpenbarer seg på min selvlagde ”forfatterradar”.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Stig TSynnøve H HoelMalinn HjortlandkntschjrldBerit RBertyFarfalleAnne-Stine Ruud HusevågSilje-Vera Wiik ValeFriskusenHilde H HelsethEgil StangelandNicolai Alexander StyveelmeRufsetufsaHanne Kvernmo RyeJenny Dahl BakkenErlend Rødal VikhagenJakob Lund KlausenPirelliFindusVannflaskeBerit B LieHilde Merete GjessingNina M. Haugan FinnsonMcHempettAkima MontgomeryHarald KDanielDemeterTove Obrestad WøienJoakimKirsten LundChristoffer SmedaasKjell F TislevollKuboaaEileen BørresenmgeHeidiTonesen81