Gripende historier ! - Ei bok du ikke glemmer ! - Terningkast 6 .

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 18 svar.

Som adoptivmor var dette utrolig sterk lesing. Har lest mye fra Kina, og da spesielt fra kulturrevolusjonen. Men at ettbarnspolitikken har slått så brutalt ut, spesielt på landsbygda, hadde jeg aldri trodd! Mye klokt har blitt sagt allerede om boka, -men en appell til slutt; dette er ei viktig bok og bør leses av mange.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja dette var en sterk og tankevekkende historie. Det som rører meg spesielt er at dette ikke handler om "gamle dager" men om nå i dag eller bare for noen få år siden. Jeg var i Kina i 2007 og var bl.a innom et barnehjem i Bejing.... Jeg tror vi har problemer med å fatte hvor forskjellig våre land er både når det gjelder historie og virkelighetsforsåelse. Håper boken blir lest av dem som har adoptert en datter fra Kina..

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Fantastisk, sterk og trist! Ble ferdig med den for noen dager siden, og tar meg selv i å tenke på historiene daglig. Det tror jeg nok jeg vil fortsette med en stund.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, her er det gripende og triste menneskeskjebner som skildres og jeg er så enig med deg, det gjør noe med en det å lese disse historiene og vite at det som fortelles virkelig har hendt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gode gud, for en bok .... Jeg er helt satt ut ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, ikke sant? Ble helt satt ut selv... Etter at jeg hadde lest Tapte Døtre, ville jeg derfor lese mer om Kina - fakta om samfunnet pr. i dag. Det råder jeg alle til å gjøre! Ingen ting av det som det fortelles om i Tapte Døtre kan forsvares, det er rett og slett grusomt hvordan man ser/så på menneskeliv, særlig jenters, i Kina. Nettopp derfor mener jeg det er viktig å forstå bakgrunnen - hvordan og hvorfor har det blitt slik? Hvordan har en slik type mentalitet oppstått? Jeg hadde lest mye om Kinas tidligere historie (særlig fra Mao-tiden) før jeg tok fatt på Tapte Døtre, men jeg følte behov for å få mer kunnskap om samfunnet pr. i dag, om for eksempel ett-barns politikken m.m. Derfor,til dere som er interessert i mer bakgrunnstoff etter å ha lest Tapte Døtre,anbefales Kina (Marte Kjær Galtung), eller Det Nye Kina (Henning Kristoffersen. Dette er bøker som setter ting i sammenheng, og selv om ingen ting kan forsvares, kanskje noe kan forstås?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for tipsene! ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, ikke sant ! Boka gjør rett og slett noe med en !

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Enig en favorittbok. Virkeligheten overgår alt annet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har aldri vært borte i denne forfatteren, virker som jeg må vurdere det, ja. Er det andre gode titler av samme forfatter?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Stemmer i natten. Den må du bare lese

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hun har også skrevet "Stemmer i natten". Den kan jeg anbefale!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Himmelgraven kan være verd å sjekke ut. Jeg likte den boka veldig godt i alle fall, og planlegger å lese Tapte døtre etter hvert nå siden førstnevnte fikk meg interessert i denne forfatteren.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tipset, skal etter hvert prøve ut denne forfatteren.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skjønner at jeg bare MÅ ha denne! ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den er forferdelig trist, da. Jeg likte "Himmelgraven" bedre, men det er kanskje fordi jeg liker historier bedre enn sannheten i "Tapte døtre".

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Stine SevilhaugMonaBLVariosaHarald KTorFlettietteMonica CarlsenHilde Merete GjessingReadninggirl30DemeterPacosiljehusmorgretemorBjørg RistvedtHilde H HelsethStig TJarleLeseberta_23BenedikteHelena EGrete AastorpEileen BørresensomniferumLisbeth Marie UvaagTone HGrete AmundsenAnne-Stine Ruud HusevågKristina Jernstrøm LyseboritaolineKirsten LundCecilie MLailaHeleneEgil StangelandLene AndresenMorten MüllerGodemineHilde VrangsagenMarit HøvdeInger-Lise