Noe av det bra med å disse sidene er å tips til bøker som vi ikke vil finne i media, enten fordi det ikke er årets bøker, fordi de ikke når frem blant alle utgivelsene eller fordi de kommer utenfra.

Derfor spør jeg dere bokelskere, ut fra det dere har lest de siste årene, hva er den ene anbefalingen dere har til andre lesere som vi ikke vil finne i dagspressen (eller på oversikter a la 1001 bøker man må lese før man dør)? Har du en bok du har veldig lyst å «misjonere for»?

Min anbefaling er Som svaler kom de av William Maxwell.

Det er ikke lett å velge en, jeg innrømmer det. Men jeg håper å få mange anbefalinger av gode og « skjulte» perler til gjengjeld.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Godt spørsmål. Når jeg tar for meg mine «favoritter» på disse sidene, ser jeg raskt at mange av bøkene og forfatterne har jeg felles med andre her på Bokelskere. Men skal jeg anbefale en god bok som få andre har lest, vil jeg peke på Emil Hakl: Om foreldre og barn. Den banale tittelen skjuler en overraskende vittig, men likefullt innsiktsfull dialog mellom far og sønn på vandring mellom Prahas ølstuer.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Da jeg så denne tråden gikk jeg gjennom det jeg har lest de siste par-tre årene, og ser at jeg nok går rett i fella, og mye av det jeg leser er de bøkene som blir mest omtalt. Det har vel med å gjøre at man vil følge med på det som skjer, og ønsker å få med seg de omtalte bøkene. Og så er det begrenset hva tida strekker til, og man rekker ikke så mye annet.

Innimellom kommer jeg likevel borti et og annet jeg aldri har hørt om, og jeg hadde en uventet og utrolig fin leseopplevelse med Våre sjeler om natten av Kent Haruf. Nydelig, nydelig om alderdom, ensomhet, vennskap, og allmenngyldige sannheter. Les les!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Så sant, så sant. Det er noen dyktige mennesker som fronter et lite utvalg bøker slik at mangfoldet glipper. Jeg finner veldig gode lesetips her, og jeg vil bidra med Den lave himmelen av Anthony Marra, som jeg selv kom over på Bokelskere.no

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Du setter fingrene på et viktig problem i bokverdenen. Jeg forundrer meg ofte over hvordan enkelte bøker hauses opp, uten at det nødvendigvis borger for kvalitet, mens gode bøker forbigås i stillhet. En fin tråd, takk!

Jeg husker ikke hvordan Montedidio av Erri de Luca om i mitt hus. Antakelig har jeg, litt tilfeldig, rasket den med meg fra et eller annet salg, og så har den blitt liggende. Jeg tok den frem i sommer og fikk en gledelig overraskelse. En rørende og velskrevet fortelling fra et av Napolis fattigkvarter. På under to hundre sider skaper forfatteren et levende bilde av sine personer, deres slit og sorger, håp og gleder; mennesker vi blir glad i.

En bok som absolutt kvalifiserer til «en perle utenfor allfarvei», som du etterlyser.

«Som svaler kom de» har jeg allerede på ønskelisten. Håper som deg på mange gode tips.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Sist sett

Thomas Røst StenerudAlice NordliLene AndresenTorTone HEirin EftevandGro-Anita RoenTove Obrestad WøienStein KippersundLars MæhlumHeidi HoltanWenche VargasSolVivaLaLivreReadninggirl30Sigrid NygaardLinda RastengretemorKristine LouiseLisbeth Marie UvaagElisabeth SveeTheaPiippokattaStig TMorten BolstadSynnøve H HoelMalinn HjortlandkntschjrldBerit RBertyFarfalleAnne-Stine Ruud HusevågSilje-Vera Wiik ValeFriskusenHilde H HelsethEgil StangelandNicolai Alexander StyveelmeRufsetufsaHanne Kvernmo Rye