For noe forferdelig makkverk. Null troverdighet i personskildringene - er det noen som tror på den forferdelige faren eller de fargerike damene på farmen? Synes boka har lånt kulisser fra "To kill a mocking bird", men er mye, mye dårligere gjennomført.

I et forsøk på å forenkle verden kategoriserer jeg alle som anbefaler denne boka som utstyrt med dårlig dømmekraft.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 38 svar.

Hahaha:) Ingen som skjønner en ironisk replikk her? Jeg synes Gros siste setning er morsom, jeg, men mange tar dette tydeligvis helt bokstavelig og overser den selvironiske innledningen i setningen... Veldig rare reaksjoner. Jeg leste denne boka, synes den var grei. Verken makk- eller mesterverk. Filmen var litt kjedelig,fikk den på dvd, men har ikke giddet å se den ferdig. Hm.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Selv om du "tråkker på" deg selv, så gir ikke det automatisk legitimitet til å "tråkke på" andre.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Vet du MiaMaria, er det noe jeg er utstyrt med er det humor og humør, selvironi og sansen for den gode gode replikk. Jeg ler høyt og ofte av mye jeg leser og hører, og oppfatter raskt om et innlegg er basert på humor og ironi, eller ikke. Beklager, men denne tok jeg altså ikke.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

"I et forsøk på å forenkle verden".... ikke?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jo, jeg syntes det var merkelig men oppfattet det ikke som ironi, heller i retning av overambiøsitet..(knis). Men i ettertid kan jeg jo smile av det hele

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei jeg så ikke noe ironi jeg heller. Jeg pleier ikke har vanskeligheter med å se ironi og humor i ting. Ble bare irritert!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det gjorde ikke jeg heller. Støtter deg på den.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Som deg - MiaMaria - oppfattet jeg siste setningen ironisk. Men i dette forumet er - treffende sagt for noen - ikke alltid passende sagt for andre. :))

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, det er sant. Sånn er det vel egentlig overalt, både på nett og i virkeligheten. Men jeg tror man kommer langt med å ta alt i beste mening :)

Jeg liker best sterke meninger når de kommer med en dose selvironi og humor, og litt romslighet for at andre også kan ha rett...fra SITT perspektiv.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg synes nå det er forskjell på selvironi og ironi på andres vegne, - og den siste ser jeg ikke alltid humoren i:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Men akkurat "i et forsøk på å forenkle verden" - er en selvironisk frase, eller slik oppfatter jeg det. Underforstått: "jeg vet at dette er en overdreven kategorisering, men jeg gjør det fordi jeg er lat"...eller jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare det egentlig.

Kunne tenkt det var en generasjonsgreie, men jeg er jo egentlig gammal... Synes dette er en helt vanlig måte å skrive på, så jeg ble så overrasket over reaksjonene. Men det er egentlig veldig interessant, hvordan man oppfatter språket.

Dette er kanskje en type språk man finner mer på nett, i uhøytidelige tekster som musikkanmeldelser, i facebook-oppdateringer....jeg vet ikke? Kanskje ikke sånn man skriver i ordentlig litteratur? Hm.... Hadde vært interessant å analysere, egentlig!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har stor forståelse for at man kan ha behov for å forenkle verden samtidig som man ser det umulige i det. Men det å stemple en gruppe i skriftlig offentlighet er noe helt annet. Man kan nok si slikt i en opphetet diskusjon, men det fungerer helt annerledes "på trykk".

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Underforstått: "jeg vet at dette er en overdreven kategorisering, men jeg gjør det fordi jeg er lat"...

"Jeg er for enfoldig til å tenke ut noen bedre måte å formulere meg på, derfor velger jeg en enkel, negativ karakteristikk. Jeg kunne ha sløyfet hele karakteristikken, men det ville jeg ikke".

Ironi -?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nei. Det blir feil. Det du skriver, uttrykker noe helt annet enn det jeg skriver.

Eksempel på utsagn i samme tone: "Huset er kaos, støv og oppvask og rot flyter. Som den perfekte husmor jeg er, setter jeg på tv og ser på "Kaoskontroll"."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jaja. Dette kunne vi saktens ha flisespikket omkring ganske lenge. Jeg fastholder likevel at hun kunne ha avstått fra bedømmelsen av andre lesere, selvironi eller ikke.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg kan følge resonnementet ditt her, men det jeg og andre først og fremst reagerte på var nok heller et annet element. Det ble tungt å svelge at de som faktisk likte boken ble betraktet som personer med dårlig dømmekraft. Det er greit å kalle en bok for et makkverk, men man behøver vel ikke 'fordumme" fornøyde lesere av den grunn. Det er du vel litt enig i, MiaMaria, eller?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg vet ikke... skal prøve å forklare jeg og... Hm... Man vet jo at de andre ikke er dumme eller late eller noe sånt, men at man har forskjellig smak og sånt. Selvironien kommer i at "akkurat nå gidder jeg ikke å se ting fra en annen synsvinkel, jeg vil ikke forandre meg, så derfor er det mye lettere å se alle andre som å ta feil, så slipper jeg å bruke energi på å forandre meg for jeg har uansett rett". Selvfølgelig bare tull, og personen mener det jo ikke. Bare av og til bruker mange den når de kanskje ikke vil ta en stor diskusjon eller ønsker å utdype for mye hva de egentlig mener. Generalisering satt på spissen, på en måte, ment humoristisk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja....Jenny, du oppfatter det slik jeg gjør :) Jeg tror i alle fall hun mente det sånn. Jeg oppfatter dette som en helt alminnelig uttrykksmåte, men kanskje litt mer blant yngre, da? Likner f eks veldig på facebookstatusene til en tjueåring jeg kjenner :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Men det er jo nettopp det jeg oppfatter som ironi! Hun mener det jo ikke bokstavelig. Hvordan kan jeg forklare dette da?

En tilsvarende setning: "Jeg ligger på stranda i Playa del Ingles og har det fantastisk. Hadde det bare ikke vært for de idiotiske turistene!"

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg gir meg!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg og :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og jeg hadde ikke lest resten av diskusjonen da jeg svarte deg lenger oppe;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boka er i særklasse uaktuell for meg å lese, men jeg støtter deg på at ironien i Gros anmeldelse er såvidt tydelig at de skarpe reaksjonene på den er nokså uforståelig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg for min del har avsluttet denne diskusjonen. Men bare en liten "digresjon" til slutt: Lurer på hva Gro egentlig forsøkte å formidle, utover de faktiske ordene. Hun må ha moret seg over innleggene våre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det kan jo hende at hun egentlig ønsket å provosere litt, ja. Men hun har ikke levert noe innlegg her på 10 mnd, og er sikkert ukjent med diskusjonen som plutselig har blusset opp.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bifalles! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mener du at du bidrar til en enklere verden ved å felle en slik dom over mange bokelskere? Selv likte jeg boken men mener allikevel at jeg, til tross for det, er en person med god dømmekraft og rimelig god smak når det gjelder litteratur. Men jeg respekterer at andre kan være uenig i mitt valg av bøker. Noe annet er jo meningsløst. Det er viktig å respektere hverandres ulikheter og fremme god leselyst og entusiasme over bøkenes vidunderlige verden. Det er jo nettopp mangfoldet som gjør bokelskere til det unike nettstedet det er.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg tenker at du har rett til å si det du mener. Men de meningene du velger å si høyt, nok sier mye om deg.

Jeg tenker at bøker er forskjellige og de passer til menneskers ulike sinnstemninger og de forskjellige hendelsene som rammer dem. Noen ganger passer det med en lett bok, andre ganger trenger man å bryne seg på en avansert litterær opplevelse.

Ut fra visse kriterier kan man si at noe er bra eller dårlig litteratur, men jeg synes ikke det er så viktig. For i prinsippet tenker jeg at det er bedre at folk leser enn at de ikke leser og at jeg ikke kan si at noe er bra eller dårlig ut fra min smak. For min smak er min.

Sjøl leste jeg denne boka på lyd, lest av Henriette Steenstrup. Passende oppleser til denne boka. Jeg storkosa meg! Likte de fargerike damene og stemningen i boka.

Boka passa meg akkurat da. Og jeg likte den godt.

Jeg bestemmer sjøl hvilke bøker som er dårlige for meg!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Har selv lest boken. Den har nok troverdighet. Raseskillet som eksistert opp til sekstiårene var nok grusom for dem det gikk utover. At dette kunne skje i USA - det skulle ikke forundre meg. Tenk bare fordi man har mørkere hudfarge så ble man mindre verdsatt. Det er ikke der intelligensen sitter vet vi jo alle. Bare fordi noen proteiner produserte mer fargestoff like under hudflaten, ble man behandlet verre enn hunder. Slik familie som her er/var ikke uvanlig i USA - der alt tenkelig og utenkelig kan skje.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Skulle filmen dukke opp i min vei vil jeg nok se den. Hovedrollen er det Dakota Fanning som har, (hun fyller 18 år disse dager) og hun var en fenomenalt flink skuespiller som barn. Jo, det meste kan nok skje i vår verden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kommer den på DVD så vil jeg også se den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den finnes på dvd, jeg har et eks som er kjøpt brukt, dvs etter at de er ferdige med uteleieperioden. Du finner den sikkert billig på nett, f eks cdon.com eller platekompaniet.no.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Greit nok at du bedømmer bøker. Verre er det at du feller dom over en masse bokelskere. Slik nedlatenhet blir bare pinlig.

Godt sagt! (15) Varsle Svar

Godt å høyra frå ei jente. Eg trudde du måtte vera jente for å lika denne boka. For min del truleg den kjedelegaste eg har lese dei siste 10 åra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Et eventyr! De er ikke alltid troverdige, men morsomme å lese! :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Gode forfattere skriver slik at jeg tror på det eventyrlige. Jeg tror på at Linn Ullmanns drømmeprins blir en fisk når man trekker av han støvlene. Jeg tror på Murakamis merkelige skapninger som bor på loftet i et gammelt hotell. Men Sue Monk Kids figurer tror jeg altså ikke på... De som gjør det må gjerne kose seg med boka for min del, men jeg gjorde det ikke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk. Følte akkurat det same sjølv. Vil vel ikkje gå så langt som å seie at dei har dårleg dømmekraft, men i alle fall ikkje same smak som oss. Vart beint fram skuffa over boka, og stort meir er det ikkje å sei om den

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

EvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill RevheimIngunn SBeathe SolbergKirsten LundGrofornixHarald KAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBenedikteSynnøve H HoelDemeterTor Arne DahlJulie StensethÅsmund ÅdnøyLinda NyrudHeidi HoltanTrude JensenTanteMamieDaffy EnglundLailaEllen E. MartolRoger MartinsenTine SundalToveInger-LisePerSpelemannReadninggirl30Fride LindsethTor-Arne Jensen