Likte kanskje aller best essayet om De nye norske byene, det har mange viktige tanker om hvordan samfunnet endres når folk nå i stor grad bor i "byer" med eneboliger, kjøpesentre og skoler (ikke i det klassiske bysentrum).
Jeg skjønte ikke helt poenget med den siste teksten, "Om å skrive essays og romaner", der han skriver at han ikke leser så mye ("bare 2-3 romaner i måneden", for meg er det normalt sett mye), og heller ikke ser tv, hører radio osv. Han er ikke noe spesielt interessert i samfunnet, og vet ikke om han tenker noe spesielt om noe. Et sted må jo tankene komme fra. Ingen lever i et vakuum fra omverdenen, de fleste tanker har blitt tenkt før. Mitt inntrykk er at han nedvurderer seg selv i den teksten, og det gjør essaysamlingen i mine øyne mindre troverdig. Selv om jeg ikke er helt enig i alt han skriver i de andre essayene, vil jeg fortsatt tenke at de er viktige i en debatt om samfunnet som alle er velkomne til å delta i. Da er Thure Erik Lunds tanker like interessante og viktige som andres tanker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaBjørg Marit TinholtEmil ChristiansenKjersti SAvaVibekeReidun SvensliPer Åge SerigstadBertyGrete AastorpStig Tchrister hafsten thorsengHeidi LIngunnBård StøreAmanda AKserinaEllen E. MartolAkima MontgomeryRoger MartinsenKirsten LundHarald KLene AndresenEvaSynnøve H HoelTonjeRisRosOgKlagingJohn LarsenTheaAnn ChristinRandiAgretemorTone HJulie StensethGladleserDaffy EnglundReadninggirl30MarianneNsomniferumBjørn Sturød