Denne boka handler om tvillingene Kolka og Sasjka som i 1944 bor på barnehjem i Moskva. Etter en stund blir de og andre barn satt på tog til sitt nye hjem i Kaukasus. I områder rundt der holder tsjetsjenere til og de er fiender av makthaverne i Sovjet.

Mat er det som står sentralt i deres liv og det er det knapt med og blir som en besettelse. Sult og fortvilelse er en del av hverdagen de må stri med.

Forfatteren gir oss innsyn i en sørgelig tilværelese til disse barna, men samtidig evner han med burlesk humor å ikke bare la livet være tragisk for det finnes alltid håp og lyspunkter. Det ble en "levelig" bok å lese, sørgelig men på en god måte. Det viser at all krigføring kan påføre skade og vil gjøre det i neste krig også. Virkelig en bok til ettertanke, glad jeg fant den.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 1 svar.

... ogden er ikke minst aktuell med tanke på alt som skjer i Tsjetsjenia i dag også. Helt enig for øvrig - det er en vakker bok - til tider ulidelig trist, men også mange lyspunkt og morsomme betraktninger. Er lenge siden jeg leste den - fikk lyst til å kese på nytt...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundHarald KLene AndresenEvaSynnøve H HoelTonjeRisRosOgKlagingPiippokattaJohn LarsenTheaAnn ChristinRandiAgretemorTone HJulie StensethGrete AastorpGladleserDaffy EnglundReadninggirl30MarianneNAvasomniferumBjørn SturødHanne Kvernmo RyeAnne Berit GrønbechHilde Merete GjessingWenche VargasJarmo LarsenKaramasov11MaikenFlyvebladTine SundalLesevimsaNorahIvar SandLeseaaseFindusEllen E. MartolIngrid HilmerTrude Jensen