Eg har gått i tankar om å åpne litt på lommeboka og betale litt for å høyre på lydbøker, og ser at bokklubben frontar lydbøker frå Fabel. Men når eg kikar på fabel-appen på google play så er der skræmande dårlege tilbakemeldingar frå brukarane. Av 179 brukarar så har 111 gitt lavaste skår.

Er det nokon her inne som har erfaring med denne appen? Er den så dårleg som stjernedrysset tyder på, eller finnest det eit triks som desse 111 ikkje har oppdaga for at den skal fungere bra?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 13 svar.

Jeg har et prøveabo på Fabel akkurat nå, og er egentlig ganske fornøyd. Det samme er ungene, så i hvert fall for deres del kommer jeg nok til å fortsette med Fabel en stund til. Jeg har så langt hørt 5 bøker uten nevneverdige problemer (bruker iphone). Det var imidlertid litt hickups i starten helt til ungene fortalte meg at jeg måtte aktivt sette Fabel på offline lytting selv om jeg hadde lastet ned boken. De syntes åpenbart dette var helt logisk...
Synes kanskje utvalget i Fabel er litt tynt, samtidig har jeg funnet frem nok bøker til favorittlisten min til at det kan vare et par måneder. (Tore Renberg som leser bøkene sine selv: Fantastisk!)

Har tidligere brukt Storytel og det fungerte helt utmerket. Ble bare litt dyrt. Har derfor lenge hatt abo hos Scribd. Koster bare $8.99 per mnd. Fungerer litt sånn som audible, med 1 credit per mnd. Samtidig har Scribd et nytt utvalg gratis tilgjengelige bøker hver mnd. Har hørt mange bra bøker her som jeg ellers aldri ville ha funnet på å lese. Med Scribd får man i tillegg FarFaria (flott for barn som lærer engelsk) og Blinkist premium abo på kjøpet (pluss en hel del andre ting). Bare det i seg seg selv gjør det jo vel verdt pengene.

Liker man bøker på engelsk kan man jo heller aldri gå feil med audible.co.uk. Her har man jo også bøkene til evig tid selv om man sier opp abo. Med 2 for 1 tilbud rett som det er, og daily deals til 20-30 kr blir dette fort rimeligere enn de norske les så mye du vil løsningene, selv for de som hører mer lydbøker enn gjennomsnittet. Det eneste er når hele familien lytter. Da vinner de norske tjenestene! Og så er det jo deilig å høre litt bøker på norsk innimellom! Ungenes apetitt på lydbøker kommer nok til å være avgjørende for hvilken løsning det blir fremover her i huset.

Koser meg akkurat nå med Nick Hornby sin Fritt fall på Fabel :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vil gjerne slå et slag for Audible.com eller ....co.uk også. Så mange bra produksjoner på engelsk og et enormt utvalg av bøker for under hundrelappen med abonnement.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Prisen er jo bra, men eg kunne tenke meg norske bøker også dersom eg betaler for eit abonnement. Så vidt eg kan sjå er der 2610 bøker på dansk, 339 bøker på svensk og ingen på norsk. Ja ja ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg hadde også prøveperiode med Fabel, og opplevde det samme som flere her - at man ikke får hørt hele boka. et var såpass irriterende at jeg ikke fikk lyst til å betale for abonnement etter at prøveperioden var over.

Jeg har funnet meg godt til rette i Lydbokforlaget. Jeg rekker ikke å høre lydbøker så fort at det lønner seg for meg å ha månedlig abonnement, det er bedre å kjøpe hver enkelt bok. Når jeg har kjøpt ei bok i Lydbokforlaget kan jeg høre dem så mange ganger jeg vil, på alle de enheter jeg vil. På denne måten kan flere i familien kan ha glede av bøkene.

For min smak er utvalget godt, og det er mange gode opplesere :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg vil også anbefale Lydbokforlaget. De har et godt utvalg av bøker.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Kan hende eg burde gjere som deg. Eg er også usikker på om eg høyrer på nok lydbøker til at det er bryet verdt å abonnere. Går litt i perioder dette, avhengig av kor mykje eg køyrer i bil.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg lyttar så ofte til lydbok at det lønner seg for min del, iallfall sammenlikna med å skulle kjøpe kvar lydbok. I periodar kor eg veit eg ikkje kjem til å ha særleg med tid så har eg fryst abonnementet den aktuelle månaden og heller høyrt på div podcasts :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har Fabel nå i en prøveperiode. Når det gjelder at appen faller ut hjalp det for meg å laste ned lydbøkene, og ikke bare høre online/streame live. Synes likevel Storytel er klart best, både i utvalg av bøker og ikke minst fordi de forskjellige enhetene "snakker sammen", slik at jeg kan bytte mellom iPad og iPhone og fortsette der jeg slapp. Med Fabel har jeg ikke fått til det, hvilket har resultert i at jeg hører på forskjellige bøker på hhv iPad/iPhone. Går an å teste ut begge to og sammenligne :) Lykke til!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tilbakemelding

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, helt enig! Oppdaget det først etter å ha brukt storytel i lang tid, og det er jo altisk ganske genialt. Nå, feks, lytter jeg til Karin Fossums Varsleren og den finnes både sm ebok og lydbok, så jeg kan høre på når jeg er ute å trasker, og lese selv på ipaden når jeg er hjemme, hvis jeg vil. Ganske greit! :-)

Enda et lite bonus som kan være greit å vite om: man kan "testlytte" (høre utdrag) til boka før en velger å begynne på den, da får en et inntrykk av oppleserens lesestil og stemme som har enormt mye å si. Og når man finner opplesere en liker spesielt godt kan man trykke på navnet deres og få opp alle bøkene de leser... fin måte å oppdage nye bøker på

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For en utrolig god idé! Har ikke tenkt over at jeg kan klikke på oppleseren og velge deretter. Skal virkelig sjekke det ut, for jeg er helt enig med deg, Marte, i at oppleseren har enormt mye å si.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg har teste både Storytel og Fabel og sistnemnde gav meg berre trøbbel. Spelaren slutta å fungere midt i boka fleire gonger og eg måtte gje opp den aktuelle boka då ingenting nytta. Dette var i sommar... Kanskje er det betre no? Storytel har eg lite å utsette på. Er veldig nøgd! Skulle ønske det var fleire norske bøker der, men er tilgjengjeld veldig glad for det store utvalet av engelske bøker

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk, det høyrest ikkje bra ut for Fabel. Hadde du den berre i testperioden, eller abonnerte du også? (det kunne jo hende at problema er størst medan ein er test-brukar ...)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågFriskusenBerit RBente L.Hilde Merete GjessingHanne Kvernmo RyeEirin EftevandLinda NyrudEgil StangelandHarald Kmay britt FagertveitVegard Nordin LøvåAkima MontgomeryPiippokattaCarine OlsrødNicolai Alexander StyveMai-Britt GrøsfjeldHeidi LRufsetufsaBertyritaolineSolMarit AamdalIngunn SAnne Berit GrønbechSiriG LBjørg L.Lars Johann MiljeBjørn SturødsomniferumGromgeKarin BergMartinKirsten LundStian AxdalKristin71NorahKarin  Jensen