Fire søstre vokser opp i Osaka. Den eldgamle tradisjonen bestemmer kleskoder, kurtiseregler og sosiale ritualer.
Tsuruko, den eldste av søstrene, har flyttet til Tokyo med mann og barn.
Tilbake i Osaka strever søster nummer to, Sachiko, med å ta vare på de yngre søstrene. Hun er gift og har en datter, og Sachikos største oppgave er å få tredje søster gift.
Yukiko er nesten likeglad med det hele, mens lillesøster Taeko allerede har kjæreste, men fordi hun er yngst må ekteskap vente til Yukiko er vel i havn.

Fascinerende å få innblikk i det utrolig høflige landet. Selv innad i familien må man for all del unngå å støte noen. Litt langdryg innimellom; derav terningkastet.

Boken utkom som trilogi i Japan 1943-1948, men kom først på norsk i 2014.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Denne boka elsket jeg! SÅ spennende å få innblikk i overgangen fra det gamle til det nye i Japan! At boka ble så sent oversatt til norsk får meg til å tenke på hvor mange andre skatter som har ligget uoppdaget i årevis for norske lesere ...

For meg er denne boka et mesterverk!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du skriv så fint at eg får lyst til å hoppa i skoa og springa nedover til næraste bokhandlar med det same. Eg hugsar at eg gjekk forbi denne boka då den låg på sal til sterkt nedsatt pris. Eg såg på det nydelege bokomslaget, tok boka opp og kjende den rue bokombindinga mot håndflata. Kjende den gode tyngda av boka og vurderte å kjøpa. Men dum som eg var gjekk eg frå den. No finn eg berre mjukinnbindings utgave på nettbokkhandlar, men det får halde; Her skal det lesast:) Når du seier at denne er eit mesterverk, så seier eg takk for at du deler!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaReidun Anette AugustinLailaHelena EGodemineritaolineHanne Kvernmo RyeMads Leonard HolviksomniferumStine SevilhaugAnne Berit GrønbechLars MæhlumJulie StensethAnnamarithcTonesen81Harald KTheaTove Obrestad WøienRufsetufsaKjetilJorund KorbiKjersti SLilith NagelIngunn SHeidi LSigrid Blytt TøsdalTuridmajaTanteMamieHilde Merete Gjessingmay britt FagertveitJoannMorten BolstadGrete AastorpTjommimgeAnne-Stine Ruud HusevågBente NogvaSivConnie