Leser du høyt for barna dine? Hva er mest populært?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 13 svar.

Gjorde Det, nå leser de eldste selv. Han på 3 vil heller lese for meg og se på bokstavene ennå. Det gjorde de eldste som små og, plutselig løsna Det, og de ville bli lest for. Vi leste mye Roald Dahl og Astrid Lindgren.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi har lese mykje til ungane. Eldstemann på 12 har lese sjølv dei siste 2-3 åra, og kosar seg med det. Minste på 9 vil framleis helst bli lesen for. I det siste har ho lese Dustedagbøkene, og desse har vore populære. Ellers likte ho godt Tonje Glimmerdal, og Roald Dahl sine bøker. Jørn Lier Horst sin detektivserie har også vore populær. Til eldstemann bar det vel dei to første Harry Potter-bøkene vi las sist, før han pløyde gjennom resten sv serien på eigahand.
Eg er veldig glad for at eg har fått leseglede ungar, og kanskje særleg for at han på 12 kosar seg med bøker, sidan eg i lærarjobben min ofte ser at gutar meiner lesing er kjedeleg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har ikke egne barn, men jeg kan si hva moren min leste. Moren min leste Harry Potter til meg når jeg var liten og ikke kunne lese og mye Astrid Lindgren dette var favorittene særlig dragen med de rød øynene og Karlsson på taket. Ha en god helg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, selvsagt. Eller rettere sagt, jeg leste for dem. Nå er de alle for lengst flyttet hjemmefra og har sine egne familier. Alt mulig rart ble lest og noen av de mest populære var Lupinella, Gravemaskinen Gunda, Det lille Huset og Kamilla og tyven. Høytlesning er forsømt og meget viktig, også i skolen har jeg lest utrolig mye høyt, og har hatt stor lykke med På villstrå og Oninga irorkesernes fange. Ofte har jeg hatt like så mye utbytte av lesinga som de jeg har lest for. Så les høyt, det er aldri for tidlig å begynne og aldri for sent å slutte.
God lesing!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har ikke barn, men har vært mye barnevakt gjennom tidene og elsker å lese bøker jeg selv husker å ha likt som liten, da gjerne bøker som ikke nødvendigvis er nye og moderne. Anbefaler virkelig "Det suser i sivet ", "Heidi", Narnia-bøkene, og alle bøkene om Dustefjerten (av Rune Belsvik). Husker også at jeg likte bøkene om "Markus og jentene"..! Felles for alle disse er st de er ganske gøyale også for voksne

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser ikke så mye høyt til barna lenger men av og til. Vi hadde våre favoritter, og Gubben og katten-bøkene var veldig populære husker jeg. Og noen triste bøker, som jeg den dag i dag ikke klarer å lese uten å begynne å grine; Piken med svovelstikkene og Farvel, herr Muffin. Ellers kan jeg nevne bøkene til Bjørn F. Rørvik med Reven og Grisungen, de er morsomme og man får trent lattermusklene!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser ikke høyt for barna nå lenger, men du verden, som jeg har lest!

Da de var små var bøkene om Emma og Thomas, Ludde og Mamma Mø veldig populære. Samt de gode gamle klassikerne: Folkeeventyrene, Ole Brumm, Torbjørn Egners historier, og jeg mener vi var gjennom alt av Astrid Lindgren.
Guttene likte Thomastoget og Kaptein Sabeltann. Jenta mi kunne ikke få nok av Pippi Langstrømpe. Prinsessefortellinger falt ikke i smak.

Da de ble større ble det Harry Potter for alle penga, særlig guttene var ivrige. Etterhvert var de egentlig gode nok lesere til å klare å lese dem selv, men vi syntes alle det var så koselig med disse høytlesningsstundene, så vi tok oss igjennom dem alle.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Så artig å høre at det var så koselig!

Spesielt interessant at prinsessefortellingene ikke falt i smak. Jeg har også mer sansen for Pippi! Fant dere andre sterke jentefigurer i barnelitteraturen...?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tonje Glimmerdal av Maria Parr anbefales!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ronja Røverdatter er tøff ja :-) Og det er jo også Hermine i Harry Potter-bøkene.
Ellers har vi ikke lett spesielt etter tøffe jenter, men Gro Dahle skrevet har mange gode barnebøker der jentene ikke bare er stille og snille, men rett og slett vanlige unger.

Som kuriositet kan nevnes at jenta nå er tenåring, og det store idolet nå for tiden er 'anti-heltinnen' (om jeg skal kalle henne det) Miranda Sings. Her er ei jente som gjør litt opprør mot nåtidens perfekte jenteideal :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Flere gode tips her! :)

Slike opprør er viktig og bra! Flott å høre at det finnes noe både for små og store :) Astrid Lindgren sine "heltinner" kjente jeg til fra før, men må sjekke ut Gro Dahle :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sjekk ut Simon og Kaia - dem finnes det flere bøker om, de er morsomme.
Ellers har jeg jo helt glemt å nevne Karsten og Petra. Ikke Petra er ei spesielt tøff jente, hun er vel helt vanlig. Men disse bøkene var høyt elsket, og vi leste dem mange ganger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Trude JensenKirsten LundAnniken RøilVilde Gran JohansenHanne MidtsundPiippokattaMarit HøvdeBertyTone SundlandStig TTheaKaren RamsvikHilde Merete GjessingMads Leonard HolvikRisRosOgKlagingEllen E. MartolToveKaramasov11VibekeChristoffer SmedaasINA TORNESLise MuntheCathrine PedersenAnneWangBjørg L.BookiacHilde H HelsethHarald KBjørg Marit TinholtEvaHelena EJulie StensethBerit B LieTor-Arne JensenBenteBeathe SolbergAnnaCamillaMathiasAina Løhre