Jeg er svært ambvivalenti forhold til Knausgårds bøker.Den skyldes tildels at jeg får en sterk uvilje mot å lese bøker av forfattere som blir så voldsomt opphauset. Nå trenger jeg noen gode argumenter til hvorfor jeg skal lese ham.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Bare fordi jeg er nysgjerrig: Hvorfor er denne diskusjonen under "om bokelskere.no", og ikke under "om litt av hvert", eller "om bøker"?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er nybegynner, og har desverre ikke gjort hjemmeleksa godt nok. Skal nok være mer påpasselig med hvor jeg skriver hva :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt i orden! ;)

Alle kan blingse litt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det lurer jeg også på. "Bøker om shizofreni?" hører jo heller ikke hjemme her. Er det ingen som flytter tråder som ligger i feil forum?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skjønner deg godt, jeg har også hatt en liten privat Knausgård nekt.Nå skal jeg i gang med nummer 1 allikevel, den ene bokringen jeg er med i ville lese den, så da henger jeg jo med. Har en måned på meg, så jeg rekker jo mange andre bøker før det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Du vil ikke lese Knausgård, men du vil at andre skal gi deg argumenter for å lese bøkene hans? Det er litt sært da. :)

I så fall finnes det mange, mange diskusjoner om bøkene hans her inne (trenger vi flere?). Les dem. Finn bokanmeldelser på Google. Fordelen med forfattere som blir "opphauset" er at det er lett å finne ut hva folk synes om dem.

Jeg har ikke lest noe av ham ennå, men jeg har planer om det. Litt opphausing og hysteri stopper ikke meg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Eh..er det ikke litt av hensikten å be om vurderinger fra andre lesere. Når jeg har dette forumet,bruker jeg det og ikke Google for bokanmeldelser.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men hva er vitsen med å ha så mange tråder om de samme bøkene? Hvor mange vurderinger trenger du liksom?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis man har en bok som man ikke er særlig interessert i å lese, da vil man da vite hva andre syns om saken, eller hva? Finne ut om det er noe bra ved boka, så kanskje man blir litt mer interessert da?! Og er man nybegynner så er det jo ikke så enkelt. Hvorfor er det ikke en FAQ her? Dessuten er dette et emne om hvorfor man burde lese bøkene. Det er jo det hun lurer på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg blir faktisk veldig imponert over denne holdningen. Det at man har en bok som man ikke er særlig interesert i å lese, og allikevel bruker man energi for å se om det ikke er noen der ute som kan forandre ens mening. Wow! Jeg kan ikke si annet enn at jeg finner det prisverdig.

Jeg tror ikke jeg greier å være så åpen. Jeg er ambivalent ovenfor noen bøker og forfattere (deriblandt Knausgård), og da er jeg sikkert lettere påvirkelig. Og folk jeg stoler på og respekterer meningen til kan påvirke meg iforhold til bøker og forfattere. Men jeg går ikke ut av min vei for å forandre mening om bøker el. forfattere jeg i utg.pkt er negativ til. Til det er jeg nok for sær, og har for mange bøker liggende som jeg faktisk har lyst til å lese.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skal vi se...

Min kamp 1: 21 tråder. Min kamp 2: 9 tråder. Min kamp 3: 8 tråder. Min kamp 4: 3 tråder.

og så videre. Det er nok å ta av. Derfor må jeg innrømme at jeg blir oppgitt når noen som i utgangspunktet ikke er særlig fristet til å lese en forfatter fordi han er opphauset, lager enda en tråd for å få argumenter for å lese bøkene hans. Det er lov å være nybegynner, selvfølgelig, men det er lov for andre å si ifra også. Hvis innleggene mine ble oppfattet som frekke eller "slemme" beklager jeg det, det har aldri vært meningen. Jeg synes bare det er nok av Knausgård-meninger her inne, og jo flere tråder, jo mer opphausing er det jo.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

gretemorTanteMamieChristoffer SmedaasPiippokattaKirsten LundStig TLiv-Torill AustgulenellinoronilleBeathe SolbergNabodamaLesevimsaGro-Anita RoenIngvild SCarine OlsrødHilde H HelsethAnne Berit GrønbechBerit RbrekAvaLisbeth Marie UvaagMorten MüllerLinda RastenThomas KihlmanDressmyshelfEllen E. MartolJBRoger MartinsenTherese HolmEgil StangelandJakob SæthreAud- HelenBård StøreReidun Anette AugustinLailaHelena EGodemineritaolineHanne Kvernmo RyeMads Leonard Holviksomniferum