Hei!
Er det noen som har tips til barnebøker, gjerne som du leste da du var barn!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Min absolutte favoritt som barn er og var Lysglimt på barnestien : onkel Arthur forteller. Ellers er det som dere andre har kommentert mye Egner, Anne-Cath Vestlie, Lindgren, Asbjørnsen og Moe og til sist Disney og andre eventyr fra slike samlebøker (rødhette og ulven, Hans og Grete osv.). Når jeg ble eldre kom bokklubben med sine bøker for barn og ungdom.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg las mykje som barn, og hadde mange favorittar. Gulltopp, Bobsey-barna og Nancy Drew var blant dei første seriane eg las. Ellers vart det mykje Astrid Lindgren, Anne- Cath Vestlie, Egner, Mummitrollet. Som litt eldre barn likte eg veldig godt Anne fra Bjørkely og Emily-bøkene av samme forfattar. Andre bøker i nokonlunde samme sjanger som desse var Den hemmelige hagen, lille lord Fauntleroy og Frendelaus. I tillegg slukte eg alle bøkene til Roald Dahl, der favorittane var Heksene, Matilda og SVK.
Av nyare barne- og ungdomsbøker er eg veldig glad i Tonje Glimmerdal av Maria Parr, og sjølvsagt Harry Potter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Heidi, Gulltopp-bøkene, Mormor og de åtte ungene. Torbjørn Egner sine

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøkene om barna i Bakkebygrenda (Astrid Lindgren) var store favorittar. Sidan eg sjølv hadde ein landleg oppvekst var det lett å leve seg inn i påfunna til desse ungane (sjølv om det var nokre tiår i tid mellom min eigen og Bakkebygrenda-barna sin oppvekst.)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvor gammelt skal det være? Er født i 91 så jeg leste mye R.L. Stine (Grøsserne) og Betsy Haynes (Grufulle Grøss). Likte også Astrid Lindgren, Mummibøkene, tidsmaskin-serien til Mary Pope Osborne, og Skammarserien av Lene Kaaberbøl. En av mine favoritter var Ildens Hemmelighet av Henning Mankell, leste den om og om igjen. Var vel rundt 10-11 år da. En annen favoritt var serien om Janie som hadde blitt kidnappet, husker ikke helt de norske tittlene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Stein KippersundLars MæhlumHeidi HoltanWenche VargasSolVivaLaLivreReadninggirl30Sigrid NygaardLinda RastengretemorKristine LouiseLisbeth Marie UvaagElisabeth SveeTheaPiippokattaStig TMorten BolstadSynnøve H HoelMalinn HjortlandkntschjrldBerit RBertyFarfalleAnne-Stine Ruud HusevågSilje-Vera Wiik ValeFriskusenHilde H HelsethEgil StangelandNicolai Alexander StyveelmeRufsetufsaHanne Kvernmo RyeJenny Dahl BakkenErlend Rødal VikhagenJakob Lund KlausenPirelliFindusVannflaskeBerit B LieHilde Merete Gjessing